Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

- - -

30. 06. 2010
5
14
1901

"Horko tě pozná. Tvař se nenápadně.

Uštknou tě tlusté, ocasaté stíny.

Sněz svůj strach!" "Radši jakýkoli jiný -

pomoz mi..."

"To se smí?"

"Snad ano - - - snad ne."


14 názorů

enthroper
03. 07. 2010
Dát tip
hlavně začátek!

snad Tě potěší, že ji čtu furt dokola. :) - buď jako bych si potřeboval chodit přidat, a nebo ji ještě nebyl schopen dostatečně rozžvejkat. - ano, tuším, že změna již přichází. - třeba závěr čtu jinak, a sice tak, že k tomu předchozímu patří. - v kontextu Tvých ostatních textů je to zase zvláštnost. - už vím, a teď vážně, každá Tvoje básnička je trochu jiná, jakoby něčím nová a neočekávatelná. - vlastně na většinu z nich si musím zvykat. - pak se zabydlím a Ty přijdeš zase s něčím novým a musím se stěhovat, abych držel krok, :)) - ach jo, zrovna jsem se dostal do fáze prohlubující se nevíry ve své kritické schopnosti. - a je to tak. - v kritice se vždy musí vycházet aspoň z něčeho již známého a trochu ustáleného. - proto může být autor o krok napřed. -

třeba je báseň, která může změnit život na první přečtení... každopádně je to hozená rukavice (minimálně s těmi dvaceti verši:) ) zkusím něco delšího, můžeš to nechat působit dlouho a pak mi řekneš:) no počej, ale co když nastane změna k horšímu? to si nevezmu na triko...

jo, nenažraný taky, to muselo sehrát roli. :)) - chci od Tebe nějakou pořádnou básničku, aspoň dvacet veršů, a jeden obraz větší závrať než ten předchozí. - aby mi změnila život :)) - čímž musím přiznat, že tím posledním usvědčuji sám sebe: jak mohu dopředu vědět, jak má vypadat básnička, která má ve mně něco změnit, abych na to nezapomněl? co když jí je právě ta nahoře a já to uvidím až za čas? - nic si z toho nedělej, ani ze mě, v tomhle prožívání efektu básně jsou na tom autoři i čtenáři stejně. - autoři se brání něco odmítnout a čtenáři zas něco přijmout. - je to boj, co si budem namlouvat. - kdo je připraven se nechat zasáhnout, na toho básnička, pokud tu schopnost má, nakonec dosáhne, i když se bude dotyčný/á bránit. - akorát autor/autorka u toho už asi nebudou, takže jim zůstanou první nepříznivé dojmy.

to je legrace, samé negativní kritiky - a ještě jich je docela dost - jsem ještě neměla:) Láďo, nejen rozmlsaný, ale i nenažraný:) - ale oceňuju, že vidíš rozdíly mezi místním a totemovým prostředím. ale dík:)

v písmáckém prostředí text vypadá zas trochu jinak. - tady bych dal tip i jen pro jeho schopnost vyvolávat tázavé pohledy. - ovšem to by bylo nefér vůči čtenářům a v důsledku i hloupé ode mě. - chci tím předpovídat, že i naivní veršování má nárok na víc slunečních paprsků než toto? - jsem dnes nějak krutý. - patrně mě tím textem taky znepokojuješ. - myslím, že Ti snad rozumím v tom, že chceš a potřebuješ vyzkoušet všechno. - takže za tu odvahu tip dám. (autoři to mají se čtenáři těžký :D - nejsem o nic méně rozmlsaný)

Aroganc
30. 06. 2010
Dát tip
Nějak v tom plavu - zřejmě zcela nechápu obsah, škoda...

Petrusha
30. 06. 2010
Dát tip
Freud by v tom asi hľadal zanedbaný sex ...

Honzyk
30. 06. 2010
Dát tip
...úžeh nebo úpal ?

v těchto vedrech se nechám rád uštknout

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru