Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Polibek - pohled přihlížejícího.

07. 07. 2010
0
3
355
Autor
eufrozi

Byla zima, vzpomínám si - snad leden? V literárním semináři nám byl zadán úkol. Napsat povídku na téma Polibek. Byla zima, zvenku - i zevnitř. Takové to skřehlé srdce, co potřebuje plamínky, co by spálily strach, budovat nový vztah. Neměla jsem tušení, o čem psát, až jednou..

A ona byla krásná. Moc krásná. S dlouhými prameny zlatých vlasů si pohrával vítr s nádechem přicházející zimy. V očích touha žít pro okamžik, nemyslet na vzpomínky. A na budoucnost.

A on byl šťastný. Usmíval se na ni a pohled do jeho modrých očí byl jako pohled do průzračné studánky. Dal by cokoliv za to, aby ji nemusel nikdy ublížit.

Andělům se to nedělá..

A oba byli tolik mladí, tak silní. Chtěli žít a milovat, žít a snít, žít a být těmi, kterými chtěli.

Odejít spolu na konec světa, vznést se až ke hvězdám. Počítat křídla ptáků a letadel. Utéct všem a všemu. Do stromu vyrýt obrovské srdce a být patetičtí. 

 

A tenkrát spolu stáli na náměstí u vánočního stromu. V ruce dárky s velkou mašlí. Byla zima a z nebe začal padat bílý zázrak. A to vše s doprovodem horkých nekonečných polibků dvou zamilovaných, mezi kterými poprvé zazněla dvě kouzelná slova.

 

Zafoukalo, a tak jsem si zapnula poslední knoflík na kabátu, přitáhla do čela pletenou čepici, zvedla se z dřevěné lavičky, naposledy se podívala jejich směrem a zmizela v tónech vánočních koled. Ať dál sní své sny. O tom, že láska dokáže být věčná..


3 názory

eufrozi
11. 07. 2010
Dát tip
Asi jsem zatím ve svých dosavadních 17ti neměla možnost poznávat něco jinak, než pateticky, ale já vyrostu:) (teda, doufám v to:D), cením si každého názoru, ať už chvály či kritiky. Proto děkuji moc:)

Winter
10. 07. 2010
Dát tip
Teda... nic ve zlým, ale je to jak encyklopedický příklad patetického textu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru