Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Písmák mnoha tváří

13. 07. 2010
14
44
2002
Autor
martinez

citace nultá a zároveň poslední: jsem rád že se na chvíli úkolu písmáckýho provokatéra ujme taky někdo jinej

 

.

Určitě to znáte. Taky máte určitě někoho, kdo vám, více či méně, zhusta či zřídkavě, systematicky nebo náhodou, pije krev. A taky máte stoprocentně někde někoho, komu pijete krev vy. Usrkáváte skromnými doušky a nebo pouštíte žilou hlava nehlava... tedy krev nekrev. Na Písmáku nebo v reálném světě, to je asi jedno - nevím, jestli je to někde lepší nebo horší.

Stačí maličkosti - cokoli na povaze nebo vzhledu, co může váš protějšek definitivně otočit proti vám. A nebo to s vámi taky nemusí mít společného vůbec nic, váš upír či dárce krve se na dnešek jen špatně vyspal, nedostal k snídani obvyklé poživatiny v obvyklé kvalitě a množství, nemohl se jako obvykle po ránu vyprázdnit a nebo naopak má se co držet, aby udržel... Jindy stačí slůvko či větička, pronesené mimochodem a úplně jiným směrem, pak zase gesto či pohled a občas jen to, že se jmenujete stejně jako nenáviděný spolužák a nebo protivná tetička. Spouštěčů je nepřeberné množství.

Jsem upírka a jsem dárce, snad je to natolik v rovnováze, že mi to zdravotně neublíží, ale někdy při výjimečně intenzivních přesunech krve mívám o sebe až strach..

No a mezi nasáváním a poskytováním krve se vyskytují chvilky tápání, proč vlastně to či ono mezi dárcem a mnou, případně příjemcem a mnou, probíhá... Dovolím si pár citátů (určitě budete něco podobného znát) spolu s ponaučeními, která jsem si z toho vzala:

 

citace první:

Když to bereš jako ubližování, já to beru jako rozčilování, to člověku neublíží, pokud to on sám nedovolí, například já se rozčiluju rád, je to dobrej způsob jak se odreagovat, pořádně si na někoho zanadávat. Co je ale horší než nasírání pro srandu, je přehnaná korektnost, řekl bych až falešná. Je to děsná nuda.

 

ponaučení: jednoznačné nemám

 

citace druhá:

není radno šlapat v hovně. především ty by ses měla zamyslet sama nad sebou. říkal jsem si, že píšeš docela dobré básně, ale nejsi dobrý člověk. možná to je i nemoc, protože sem až tak často nenahlížím, ale kdykoliv se přihlásím, jsi tu on-line nejméně v jednom exempláři. mám důvod zde být, ale tobě ho vysvětlovat nehodlám.

 

ponaučení: nešlapat v hovnech, zamyslet se nad sebou, uzdravit se a nebýt tu tak ne-často, jako ti, kdo sem nahlížejí z dobrých důvodů v jednom jediném exempláři

 

citace třetí:

já žiju v opravdovém světě. zkus to taky.

 

ponaučení: nedohadovat se

 

citace čtvrtá: se bojinkáš, aby sis to nerozházela i u jinech, páč na to dal tip jenom jeden člověk, tudíž většina je proti, a není nic lehčího, než táhnout s většinou, že?

 

ponaučení: nedohadovat se

 

citace pátá:

Seš děsná sucharka. Můžeš si s (XY) podat ruce.

 

ponaučení: bacha na žloutenku

 

citace šestá:

teď jsem se díval na dílo (xy), ale jsem zablokovanej. je to vtipný, ale přesto mi tam něco vadí a vadí mi i to, že máš patrně radost, když tu holku někdo napadá. měl jsem tě v oblíbených - do dneška.

 

ponaučení: netipovat, neradovat se a nebavit u humorných děl a nedovolit nikomu, aby si mě oblíbil

 

Mohla bych pokračovat ještě dlouho, ale myslím, že raděj napřáhnu ruku s pomyslným štafetovým kolíkem. A půjdu si opatrně něco přečíst, ale budu se (aspoň dnes) Písmákem pohybovat s rozvahou.

 

P.S. citovala jsem ze své soukromé korespondence: jeden korespondent souhlasil (citace: použij si, co chceš, ale vyndej z toho hrubky :D), druhý mě má za zlého, sprostého a nemocného jedince, tak jistě nebude překvapen, že jsem ho citovala bez dovolení - nechtěla bych ho zklamat.

.


44 názorů

Elleanor
30. 07. 2010
Dát tip
Já myslím, že nedohadovat se, je to nejlepší ponaučení do života, které sis z toho mohla vzít:) Jinak mám slabost pro upíry, takže *t* :)))

Alojzia_W
13. 07. 2010
Dát tip
som rada, ze nie som jedina, co si mysli, ze by kritika mala mat nejaku uroven aj zmysel.

martinez
13. 07. 2010
Dát tip
Zbora, taky si ty Tvý rozbory pamatuju - a nic extra hnusnýho sem si tam o Tobě fakt nemyslela :o) a jak sem psala - ventilek, občas je třeba ventilek :o) zasil - nechtěla sem zveřejňovat něco konkrétního o někom konkrétním, důvěrně mi někým svěřené intimní informace - je to hodnocení mé osoby zapletené do mé úvahy a ublížit to mohlo jen mně osobně - není to škemrání o přízeň - na to bych šla jinak :o) ale samozřejmě názor si možeš udělat svůj, v tom ti bránit nebudu :o)

Garay
13. 07. 2010
Dát tip
Děkuju. :) Děkuju. :) A ještě jednou provokativně DĚKUJU :) Znáš to o těch potrefených husách????

Norsko 1
13. 07. 2010
Dát tip
trubka

Zuzulinka
13. 07. 2010
Dát tip
...já to pořd říkám, že jsi úchyl...tak svírat bys mě chtěl...z toho ta zášť pramení...poněvač já bych si o tě neopřela ani kolo

zasil
13. 07. 2010
Dát tip
Nelíbí se mi, když lidé zveřejňují soukromou poštu, navíc jistě jen citace, které se jim hodí do krámu. Připadá mi to celé jako žebronění o přízeň a žalování navrch. Podívejte jakej jsem chudák, jak mi ubližují. A co Ty? Akce plodí reakci.

Norsko 1
13. 07. 2010
Dát tip
Takové trubky, jako jsi ty, mělo štěstí napadnout už dávno. Svírat, a nepustit.

Zuzulinka
13. 07. 2010
Dát tip
Toje je zase napadat jiné lidi, tak se starej o to, ať si nepokazíš reputaci....

Norsko 1
13. 07. 2010
Dát tip
Vyjadřuj se vlastními slovy. Péra, kameny a křídla, to je tvoje parketa, kýčí

Zuzulinka
13. 07. 2010
Dát tip
...Na to se jako shrnutí hodí jeden skvělý citát od Emersona, který jsem nedávno četla.....Sami sebe vyjadřujeme jen zpola a stydíme se za tu božskou myšlenku, který každý z nás představuje. :-)

Norsko 1
13. 07. 2010
Dát tip
Proč se vůbec s někým takovým dohaduješ ? Není to pod tvou úroveň ? Odkaž je do patřičných mezí jsi-li toho schopna.

Zbora
13. 07. 2010
Dát tip
No vidiš, jak písmák obrňuje nervy. Ještě to tak umět plně využít v reálném životě a člověk by byl tak nad věcí, až by to nebylo normální. Ta možnost v klidu domova si rozmyslet, jestli budeš vůbec reagovat popřípadě jak je úžasně luxusní a člověk se časem naučí nepodléhat zběsilým návalům emocí - on hlavně než to všechno napíše, žejo, si pak rozmyslí, jestli to vůbec odešle. Ale vzpomínám si, jak jsem kdysi na nějaké literární soutěži četl blok krátkých recenzí na asi dvacet textů z nichž myslím tři byly Tvoje. Skoro nic už si z toho nepamatuju, jen to, že jsem Ti je hrozně zdrchal (nevěděl jsem, že si je psala Ty) a Ty jsi tam seděla a myslela sis svoje, snad proto, že už máš z písmáka protilátky na blbý kecy, zatímco někteří ostatní se tam rozčilovali, jak si může někdo dovolit o jejich niterné lyrice prohlásit něco tak nevhodného. I tady píšeš s nadhledem. I když potřeba uveřejnit takový text odkazuje, že Tě to nejspíš zas tak úplně chladnou nenechává :o)

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
avox, já vím.. ale člověk někdy musí něco, co nestráví, prostě vyplivnout.. a pak na to zapomene úplně :o) Diano, na mne stačí jen dupnout, nemusíš používat extra těžkej kalibr :o)

avox
12. 07. 2010
Dát tip
můj šéf, svého času, říkával, že nejstrašnější karambol je srážka s blbcem... a to ještě ani nebyl internet mávni rukou a povznes se... :-))

Diana
12. 07. 2010
Dát tip
A to jsem tě ještě šetřila. Počkej příště! :o)

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
TAKOVÝ sprosťárny, Diano, bych ani zkopírovat nemohla.. stud by mi to nedovolil :o)

Diana
12. 07. 2010
Dát tip
Jak to, žes vynechala citáty ode mne?! ;-)

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
Zuzu, onen pisatel mě nezná - ale ono to není jen a hlavně o mně.. tak to prostě funguje, aj v reálu - kolik lidí si myslíme že známe a kolik jich známe doopravdy? původně to měl být úvodník, chtěla sem ho poslat do "slovo má", na zkoušku.. pak se z toho stal ventilek a už to nešlo :o) a smrtelně vážně beru máloco - dybych se nad takovýdle plky neuměla povznést, nebyla bych tu už dávno.. a zdravím aj přelétavce :o)

Zuzulinka
12. 07. 2010
Dát tip
je dost odvahou o komkoli tvrdit, že není dobrý člověk, pokud ho neznáme osobně /tady se autorka nezmínila, proto píšu jen hypoteticky, třeba Tě onen pisatel zná/ je dost odvahou brát smrtelně vážně cokoli z těchto internetových komunikací, já to nedělám a je mi dobře, nějak se nad to už umím povznést /navíc našla jsem zde pár jedinců, které ačkoli jsem nikdy nespatřila, tak je považuji za své dobré známé a vážím si jich a jejich názoru či dobře míněné rady, ale stejně tak je umím i odkázat do patřičných mezí, když přestřelí/ krev dávám taky, ale nesajuji ji:-)...za upíry považuji lidi, kteří žijí z práce, dobroty, ochoty, odvahy, úslužnosti atd. jiných no a řekla bych toho tady více, ale nechi bejt moc ukecaná

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
výrostek a otrava - pak se divte že vás nikdo nemá rád.. tak!

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
a do Arény sem dala dílo jen jednou za celou svou písmáckou kariéru a to omylem :o)

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
ty seš mamlas ale viď? - za prvý sem fakt žádný jména psát nechtěla a tím si mě docela naštval a za druhý kvůli tomu poťapanýmu připojení dávám všecko odloženě, na půlnoc páč nikdy nevím jak se mi co uloží dyž to odešlu a dodělávat to na hlavní stránce za plnýho provozu sem nechtěla

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
no a dnes se navíc dozvěděl, že je výrostek - nemá lehkej život :o)

neroušek
12. 07. 2010
Dát tip
*

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
nikoho nejmenovat, paní Bártová! to se rozumí, pane Láce.. hele, já jména neuvedla schválně žádný, tak mi nenarušuj koncepci - a Víťu včil budeš chlácholit sám!

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
básnířka se maskuje a bystřejší jedinci ji bez problémů odhalí :o) a také nerouškovi mává a děkuje***********

neroušek
12. 07. 2010
Dát tip
Není možná,to rčení je švindl.A přitom básnířka má takový sympatický kukuč( neroušek opatrně,ale jen opatrně koukl na foto),nebojácně se dívá do světa.PS.Básnířka to s dobrotou přehání:"o všechny svý bolesti silnější, ty, co mi ublížili, konejším..."To je spíše program masochismu,dí neroušek a vesele mává.***********

Toscana
12. 07. 2010
Dát tip
písmácká klasika, ne?? :o))

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
neroušku, básnířka se obává, že na ni bude aplikováno rčení: jaká básnířka, taková pošta :o) LL, to je všude na netu stejný :o)

LadyLoba
12. 07. 2010
Dát tip
hezkýýýýý :-) mám taky své zkušenosti i když zrovna z písmáku takových zatím pomeněj :)

neroušek
12. 07. 2010
Dát tip
Neroušek se bude snažit.PS. Básnířka dostává celkem hnusnou poštu.Fujky.****

martinez
12. 07. 2010
Dát tip
neroušek může číst vybrané části dle svých potřeb*********** :o) AE, hnedle su klidnější :o)

Adamova Eva
12. 07. 2010
Dát tip
:O) * jsem na tom občas stejně

neroušek
12. 07. 2010
Dát tip
Na nerouška je to příliš ženské,zaměřené na detail.***********

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru