Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Peníze

22. 07. 2010
0
13
532
Autor
ilew

Dnešní společnost je hloupá a zlá,

bojíme se podívat se Pravdě do očí.

Uvědomit si skutečnost naše žití,

pochopit proč máme jeden druhého.

 

Peníze nás ovládají všechny,

každého z nás.

V rozvojovém Světě,

co znamenáme?

co jsme dokázali?

co jsme?

PRO CO ŽIJEME?

Všichni odpovíme stejně, chceme mít krásný život, partnera, nejlépe vilu s bazénem a nejlépe čtyři BMW před domem. Pokud někdo odpoví, že to není jeho případ, buď lže sám sobě, nebo má představy podobně založené na získávání tučných zisků.

Ptám se teď  a ptala bych se dál? Existuje člověk, který nikdy nepřemýšlel nad penězmi? Krom malého mimina?

 

TEŽKO! Jsme pohlcení chamtivostí. 

                       Změníme to?

TEŽKO!


13 názorů

Tobša
26. 07. 2010
Dát tip
Slovo blábol je skutečně asi nejbližší tomuto dílku.

ilew
23. 07. 2010
Dát tip
dekuju za nazor, holt mame kazdy jiny:) nesouhlasim s vasimi vy zase s mými. a kdyz uz mi tu pisete co je to uvaha. tak ja myslela ze jde spise o text nez o to kde je to zarazene.

moorgaan
23. 07. 2010
Dát tip
tohle nebude uvaha - Pišta dobre dí, skoro jako nerousek... ...celkove je to blbe a hloupe napsany, zmateny, nelogicky, stylistycky rozhazeny, nezajimavy a nevedouci k zamysleni... .. jo a nemluv za vsechny-jsou stale lide, a je jich vetsina, co ziji jinak a nejsou pohlceni chamtivosti!

Honzyk
23. 07. 2010
Dát tip
sorry: blábol opilého zbrojnoše...:D

jH
23. 07. 2010
Dát tip
já myslim, že tady lidi málo hulej, hulení tady holt nemá vybudovanou tradici, kdyby tady lidi víc hulili, přestali by bejt na sebe tak zlí :) zkus některý havlovy fejetony...

StvN: Moje žena :)

Winter
22. 07. 2010
Dát tip
Televizní kazatelství.

StvN
22. 07. 2010
Dát tip
Ukaž mi holčičku, která nechce mít pěkné šatečky, pěkné bydlení a pěkného ženicha.

Max Hutar
22. 07. 2010
Dát tip
Dostala mě z toho všeho nejvíc ta naivní věta "Všichni odpovíme stejně"... ano. Na tohle ti odpoví opravdu všichni stejně.

Označení "úvaha" se povětšinou užívá pro texty, ve kterých se autor alespoň POKOUŠÍ uvažovat... Daný termín bývá vnímán jako vcelku prestižní. Oproti tomu, takový "blábol" má sice pejorativní nádech, leč užit správně, čtenáře dopředně informuje o své hodnotě a nemůže dojít ku zklamání, kterého se nám dostalo nyní.

A ty nechceš "krásný život"? ;-) Jde o to, jak si jednotlivé pojmy vyložíš. Krásný život? Takže třeba práci, která tě baví?(když si vezmeš, jak velkou část života tam strávíme) A partnera, ve smyslu zajímavého člověka, s kterým se máte rádi? Vilu s bazénem? Ne hned to, ale snad kvalitní bydlení nemusí být takový "hřích", ne?;-) No a BMW vážně nechci - má ho bratr a mě takový auto neláká... Jenže není nic špatného, když chceš určitý standart, aby ses mohla soustředit na to, co je skutečně důležité ;-)

A.H.
22. 07. 2010
Dát tip
Je to tak, lidé se bojí mluvit, natož poslouchat. To platí už od Sókrata.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru