Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Největší almanach současné mužské české a slovenské intimní poezie

31. 07. 2010
1
75
4066

Vážení autoři,

publikující na literárním serveru PÍSMÁK.CZ,

nakladatelství HUGO MOOS PRAHA hodlá v průběhu roku 2011

vydat největší almanach současné mužské české a slovenské intimní poezie.

 

Podmínky:

1. minimální počet autorů v knize 45

2. minimální počet publikovaných děl od jednoho autora 3

3. maximální počet publikovaných děl od jednoho autora 20

4. díla budou publikovaná pod občanskými, případně uměleckými jmény

5. kritériem pro výběr autora je jeho seriózní zájem o prezentaci vlastní tvorby v tomto almanachu

6 zpracovány budou ukázky z tvorby zaslané ve Wordu na adresu nakladatelství

hugomoos.praha@gmail.com

nejpozději do 31. 12. 2010

 

O názvu almanachu budeme diskutovat společně na základě návrhů, vzešlých ze zaslaných děl, které na této stránce později uvedu,

totéž se týká jednotné grafiky. Právo finálního rozhodnutí si vyhrazuje nakladatelství.

 

http://jarmilamoosova.webnode.cz/


75 názorů

Avi, Pavol :)

Místa je k dnešku zatím dost, uzávěrka 31. 12. 2010 - těším se na zásilku :)))

Patrně každé, které utrousíš ty.

kóza
04. 08. 2010
Dát tip
a co je to debilní avízo pane Pišto ?

Je zájem, daplere.

dapler
03. 08. 2010
Dát tip
Chvályhodný počin,Jarmilo. Bude-li zájem,dám všechna svá ryze intimní dílka k dispozici.

Hele, kozo, když už tvoje debilní avíza obtěžují i a2, měla bys s tím přestat, páč je to za hranou.

a2a2a
02. 08. 2010
Dát tip
Kozičko, ale já jsem ti neublížil a od Teplic bydlím hodně daleko a přesto mne svými avízy zahrnuješ, tak já jen, že už nemusíš.

kóza
02. 08. 2010
Dát tip
chrousty nemám ráda na zahradě, škůdce tak jako papouchy a tepličáky už vůbec nemusím

kóza
02. 08. 2010
Dát tip
no to já přeci nemohu vědět Armínku ?

a zcela jistě jsi poslala avízo všem =) tak věz, že všichni hugo moos nejsme. Dokonce ani chroust, který ti nejspíš neodepíše, neb si zde, jak říkají slováci, spravil strašnú hanbu

Makoves
02. 08. 2010
Dát tip
Kózo nejlepší bude když pošleš mail přímo do redakce. hugomoos.praha@gmail.com

kóza
02. 08. 2010
Dát tip
no to já přeci nemohu vědět Armínku ?

Kózo, proč avízo? jsem snad hugo moos?

kóza
02. 08. 2010
Dát tip
Chtěla bych také vydat almanach svých povídek, básní a zdravého lupení, co mám pro to udělat a jak se u Huga Moose objednat ?

pavel242
02. 08. 2010
Dát tip
Teď jsem měl šanci číst pár stránek z hnusnýho paperbacku, kterej vydala litera.cz.. držím palce, ale ani s výsledkem autorů písmáku chovajících "seriózní zájem o prezentaci vlastní tvorby v almanachu" Jednotná grafika (od fleků na zdi, přes malované elfy až k černobílým fotografiím vnoučat). Každej dá litr a vyjde 1500 výtisků. Poslední rozhodnutí mám já. O takový póvl, v němž rozhoduje množství znaků a mezer, by mohl mít zájem snad leda hlupák. Nedovedu si představit číst svou knihu v obdobném umaštěném vydání. To bych snad raději udělal almanach vlastní... pavel@chocholous.net

Makoves
02. 08. 2010
Dát tip
No koukám že stačí přečíst komentáře a člověk se dozví vše co potřebuje. Takže fajn, jdu vyhledat vhodné básně. Snad se se svou tvorbou vejdu mezi vyvolené.

Makoves
02. 08. 2010
Dát tip
Rád bych se zapojil, kde zjistím podrobnější podmínky. Třeba jestli se budu muset podílet finančně nebo co je skryto pod názvem intimní poesie?

Jsem ochoten něčím do almanachu přispět. Jen budu muset ještě probrat svá dílka a nějaká vhodná najít.

A jéje, chroust je zase ve formě :)

Nauč se psát česky, tatare :-P

Tím si neodpověděl na otázku, chrouste =) A že jsem tak smělý, co kdybys ty psal jako Jarmila?

martinez
01. 08. 2010
Dát tip
jasan :o)

Píseň Šalamounova? ;)

martinez
01. 08. 2010
Dát tip
sem tam zapomněla umazat ty čísílka ke koncu.. su zvědavá kdo to první pozná, co nebo koho sem to sem postnula :o) ale já četla různě psanou milostnou poezii a věřím že se dá nasbírat sborník ne na jedno kopyto ale opravdu různé kvalitní poezie.. a plusem je nebo može být ta slovenština taky ale chce to hledat a největší problém je v tom asi, že ti co píšou fakt dobře, se tímhle směrem nikam extra nehrnou a nezviditelňují se..

Max Hutar
01. 08. 2010
Dát tip
Já neřekl, že jsem proti MMP, já si jen myslím, že celá kniha rozličných takovýchhle veršů (a zrovna takových, jaké jsi tu právě postnula, koníku) by působila strašně divně. Jako Chrám tisíce varlat v Jodorowského Svaté hoře.

martinez
01. 08. 2010
Dát tip
Jak jsou krásné nohy tvé v střevících, dcero knížecí! Okolek beder tvých jako zápony, dílo ruku výborného řemeslníka. Pupek tvůj koflík okrouhlý, ne bez nápoje; břicho tvé jako stoh pšenice obrostlý kvítím. Oba tvé prsy jako dvé telátek bliženců srních. Hrdlo tvé jako věže z kostí slonových, oči tvé rybníky v Ezebon podél brány Batrabbim, nos tvůj věže Libánská patřící k Damašku. Hlava tvá na tobě jako Karmel, a vlasy hlavy tvé jako šarlat; král přivázán by byl na pavlačích. Jak jsi ty krásná, a jak utěšená, ó milosti přerozkošná! 7 Ta postava tvá podobna jest palmě, a prsy tvé hroznům. 8 Řekl jsem: Vstoupím na palmu, dosáhnu vrchů jejích. Nechažť tedy jsou prsy tvé jako hroznové vinného kmene, a vůně chřípí tvých jako jablek vonných. 9 Ústa tvá jako víno výborné, milá pro upřímnost, působící, aby i těch, jenž spí, rtové mluvili. to je pro Mimoně, něco mužské intimní poezie :o)

Max Hutar
01. 08. 2010
Dát tip
Ženská milostná poezie možná. Ale mužská milostná poezie není ke sbírání do almanachů.

Děkujeme, Jirko.

Děkujeme, Jirko.

a2a2a
01. 08. 2010
Dát tip
Pak je to, Jarmilko v pořádku a přeji tomuto projektu opravdový úspěch a zvažuji, že se zapojím.

Jirko, u mě je vždy kvalita na prvním místě - v případě vydávání knih se vždy obklopuji týmem spolupracovníků. Pokud nebudou splněny dané podmínky, kniha nevyjde. Předmětem zesměšnění se může stát všechno - vždy kladu důraz na to, kdo se směje.

a2a2a
01. 08. 2010
Dát tip
Jarmilko, děkuji a ještě doplním otázku, bude se na výběru podílet více lidí, řekněme od fochu? A pokud bude počet autorů řekněme jen 45, z nichž někteří, třeba až jedna třetina bude opravdu slabých a ty jistě nějaké měřítka vnímáš, vydáte tu knihu a nebo ji raději odložíte. ptám se na to proto, aby se pak nestala předmětem zesměšnění.

Jirko, naprosto chápu a je dobře, že se na to ptáš. Tedy: 1) ne, publikování v knize je zdarma 2-3) pokud bude k dispozici sponzor, který se podělí o náklady, spojené s tiskem, bude možné získat autorský výtisk zdarma, v opačném případě za výrobní cenu. Ta je v tuto chvíli neodhadnutelná, protože neznám rozsah knihy. Každopádně nepůjdu s její výrobou nad cenu 100 Kč.

a2a2a
01. 08. 2010
Dát tip
Jarmilko, chci se zeptat na pár věcí, poněvadž i já mám nedůvěru k podobným projektům. Před dvěma léty jsem si koupil asi za 220,- Kč silnou knihu pod názvem ...Básníci 21. století... nebo tak nějak, už jsem se té knihy zbavil. Nemohl jsem uvěřit, že takové hrůzy mohou být tištěny a prodávány. Posléze jsem zjistil, že si zde více než stovka autorů jednoduše publikování svých výtvorů zaplatila, takže nakladatelství vydělalo 2x. Knihu de facto vydala se ziskem za peníze autorů a pak další peníze získala prodejem zejména těmto autorům a naivkám mého typu. A tak se tedy ptám: 1) budou si muset autoři možnost publikování zaplatit? 2) pokud ne, dostanou 1 výtisk - autorský - zadarmo? 3) pokud nedostanou, je představa o ceně této knihy? Jinak samozřejmě každému dobrému projektu fandím a nemám zatím žádný důvod zavrhnout i tento.

Kokrouč
31. 07. 2010
Dát tip
muži vesměs nemají nic zároveň intimního a upřímně poetického. báseň týjo! to je buchna! tu bych m*dal až by jí to lítalo z huby, by asi nezaujala :-)

Janino, to myšlení se s věkem poněkud posunuje. Ve finále už si ani nevzpomenou, co to ten sex vlastně je :-)))

Norsko 1
31. 07. 2010
Dát tip
Chlapi myslí na lásku, janino. Jinak by nemluvili o měsíci, paprscích slunce a ranních červáncích, pokud jsou se svou milovanou

Janina6
31. 07. 2010
Dát tip
Poetická nevěra, to je hezký :-) Ono to slovo "intimní" je v souvislosti s literaturou takové zvláštní, až nepatřičné - intimní si představuju třeba deník, ale ten zase člověk většinou nevydá tiskem, že. A na co hlavně myslí chlapi, když ne na sex? Doufám, že mi to almanach pomůže zjistit :-)

StvN
31. 07. 2010
Dát tip
Janino, v tom případě by šlo asi jen o poetickou nevěru, jinak si nedokáži představit nic, co by chlapi považovali za natolik důvěrného, aby to nikdo jiný nevěděl.

Janina6
31. 07. 2010
Dát tip
Ve Slovníku cizích slov píšou, že intimní je "důvěrný, soukromý"... takže soukromá poezie, kterou chlapi zveřejní :-) Jestli to vyjde, tak se těším!

vždyť jsem to hned říkal, že intimní poezie je necudná =)

StvN
31. 07. 2010
Dát tip
wow tomu rikam vyzva skoda, ze vy zenske porad myslite jenom na sex

No tak to vidíš :)

moorgaan
31. 07. 2010
Dát tip
45 autoru?...tolik jich tu neni !!! ...teda pokud odectu alternicky :-))

Simi, pokud se nenaplní počet 45 autorů z Písmáku, dáme prostor i mimopísmákovým, ne?

Hesiona
31. 07. 2010
Dát tip
Jarmil, týká se to pouze Písmáckých autorů, nebo i ostatních?

p.s.: zdali jsi poslal pištovi avízo =)

Chrouste, pokud tomu dobře rozumím, tak četba tvojí jakostní poezie a poslouchání produktů hudebního tělesa, jehož jsi členem, jest zárukou celospolečenské osvěty a kulturní hygieny ducha?


Chroostjazz, patrně mícháš dvě nakladatelství dohromady. V avízovaném vyšla k dnešku jedna útlá sbírka básní. A pokud tímto komentářem informuješ o osobní úrovni zde publikujících mužských autorů, stojí to za pováženou. Neměla jsem tušení, do jak nebezpečného prostředí jsem se před pěti lety dostala. Každopádně jsem přesvědčená, že komentáře mají obsahovat zcela jiná sdělení...

Whitesnake
31. 07. 2010
Dát tip
Jarmi, nenech se rozhodit... ovšem jedno mě potěšilo - přiblblík hufnágl :-) toho pištu fakt nesnáším

Norsko 1
31. 07. 2010
Dát tip
Chrouste, nebuď tak negativní a připusť, že minimálně jeden dobrý autor tam bude

Norsko 1
31. 07. 2010
Dát tip
Hu

Už jsem oslovila!

Norsko 1
31. 07. 2010
Dát tip
Oslovíš mě, nebo neoslovíš ?

přelož si sám :)

intimní znamená necudná?

smím zde ještě publikovat nějaké svoje verše? snad abych se úplně vypařila, ne? ;))) - mám dnes výbornou náladu, ještě poslední dvě povídky - fakt báječný!!!

Hmm, přemýšlím, jak má vypadat skutečná intimní poezie.

moorgaan
31. 07. 2010
Dát tip
a ted začne rvačka ! ...to abych si pospisil - nez to zmerci Pospíšil:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru