Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Křižovatka smrti

14. 08. 2010
0
1
584
Autor
RakeW

Tohle jsem zažil asi před půl rokem v autobuse, hnedle jsem to stručně zapsal do mobilu a doma pak přepsal, upravil a lehce prodloužil.

 

Na semaforu naskočila červená. Autobus městské hromadné dopravy zastavil. Na sedadlech u zadního okna sedí mladě vypadající maminka s asi pětiletým synkem. Klučina svými malými prsty křečovitě svírá plastovou katanu, která zřejmě pochází ze soupravy „Mály Ninja“. Zbraň v jeho rukou právě prodělala několikasetletou evoluci. Chlapec ji otočil jílcem směrem od sebe a konec ohýbající se čepele si zarazil do ramene. Záštita se proměnila v mířidla. Střelec se na sedačce otočil o sto osmdesát stupňů a klekl si na sedák. Zbraň opřel o opěrku a začal pozorovat terén skrz výhled zadního okna, jehož sklo tam teď jako není. Kontakt! V nezdravém bublání motoru autobusu takřka zanikne hluk zbraně. Kluk zakřičí: „TŽDŽUDŽUTŽ!“ Řidič malého náklaďáku stojícího za autobusem si zabijáka ani nestačil všimnout. Předním sklem jeho vozu proletěla imaginární dávka. Kabina se zaplnila imaginárním olovem a na její zadní stěnu vystříkl imaginární rozcupovaný mozek. „Tohle nedělej, Vincente,“ vstoupí do dramatické události znenadání maminka, která se za celou dobu ani neobtěžovala ohlédnout ke zdroji nepřátelské hrozby. „Ale já po něm musím střílet.“ „Ne, to nemusíš.“ Chlapec, jako by si právě uvědomil skutečnou zákeřnost svého útoku, zmáčkne ve své hlavě „rewind“ a pomyslné průstřely v řidičově hlavě i ve skle jeho náklaďáku se zacelí. „BŽUDŽUTŽBŽUT!“ Nová imaginární dávka tentokrát skončila přímo v motoru. Nepřátelské vozidlo bylo vyřazeno z provozu. Malý Vincent však nedokáže odolat a dodá ještě krátké „DŽUM!“, načež to opět schytá řidičova hlava. Než maminka stačí zareagovat, začne záškodník vysvětlovat: „Já musím střílet po tom autě!“ Imaginárně mrtvého řidiče taktně zamlčí. Maminka to ale nevzdává: „Nemusíš. Třeba mu zamávej, ale tohle nedělej.“ Chlapec bez okolků splní rozkaz a s úsměvem na tváři začne s hlavní zbraně nadšeně kývat nahoru a dolů. Jenže zbraně přece nejsou na mávání. „DŽUDŽUDŽUT!“ Zelená. Autobus se rozjíždí, náklaďák zůstává stát. Řidiči dalších vozů začnou bušit do klaksonů. Vincent se spokojeně usadí v sedačce a lehce ofoukne konec plastového meče.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru