Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přátelství

17. 08. 2010
3
6
639
Autor
Ejinka

Kdo z vás může říct, že má opravdového přítele? Přátelství je něco, co se nedá jednoznačně určit. Jak můžeme vědět, že ten druhý přátelství jen nepředstírá? V každém případě je podle mě nejdůležitější důvěra a vzájemná komunikace. Každý by měl dříve či později najít svého Nejlepšího přítele. Ale jak vypadá? Opravdový přítel je ten, kterému nezáleží na vašem vzhledu, ale na tom, jaký jste člověk. Je to právě On, který vám podá pomocnou ruku, když máte problém, ale také je to člověk, který vám dokáže říct: "Hele, tohle se ti fakt nepovedlo." Pokud chcete najít toho "svého" nejlepšího přítele, musíte se stát pro ostatní přítelem. Jednou mi jeden moudrý člověk řekl: "Chovej se k ostatním tak, jak chceš, aby se ostatní chovali k tobě." Měl pravdu! Co by to bylo za život bez přátel a rodiny? Vždyť jen život, který žijeme pro ostatní, stojí za to! Nač si zbytečně dělat vrásky, když se něco nepovede? To bychom se potom nedokázali radovat, kdyby nám vše vycházelo. Co je důležité? Podle mě je to tolerance. A právě ta je základem všech mezilidských vztahů. Bez ní to prostě nemůže fungovat. :)


6 názorů

slivaka
28. 08. 2010
Dát tip
..pravdivá slova...tip určitě*

Ejinka
18. 08. 2010
Dát tip
Úplně bez chyb to nebylo. Byla jsem upozorněna na drobné chybičky. Díky za kritiku. :)

Prosecký
18. 08. 2010
Dát tip
Ejinko, na to, že ti je 15, jsme rádi, že vůbec píšeš a to úplně bez chyb. Samozřejmě text není nijak objevný. To by nevadilo. Připadá mi ale, že i na tak malé ploše mísí různé věci: přátelství, vrásky, komunikace ... Tady musíš čtenáře také něčím překvapit. Drž se a uvidíme příště!

Taubla
17. 08. 2010
Dát tip
Naprosto s tvými slovy souhlasím. I pro mě je důležitá tolerance a snažím se tolerantní být. Bohužel se ale často setkávám s lidmi, kteří jsou nekompromisně netolerantní. To samozřejmě nemluvím o svých přátelích. I já se držím hesla žij a nechej žít, takovíhle lidé se ale bohužel chovají právě naopak. Přesto jsem své zásady nezměnila a snažím se k lidem chovat slušně. A pravého kamaráda opravdu člověk nenajde a ani nepozná hned, až čas prověří povahové kvality, které náležímu tomu opravdovému příteli. Bez takových by byl náš život smutný...

Sabinne
17. 08. 2010
Dát tip
Hezky myšleno :-) Stále opakující se pravda, všichni to víme, ale chová se tak málokdo...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru