Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konec světa

20. 09. 2010
3
11
580
Autor
Meheš

Poslední šálek čaje. Poslední jazzový kousek. Tím to končí. Za pár vteřin se letadlo zřítí a vybuchne, to je věc jistá. 

Všechny motory vypověděly službu. Nic neobvyklého. Skáču a padák se otevírá, jak dokonalé. Již rozpoznávám detaily na matičce zemi a padám do jámy! Přistání je měkkoučké, jakoby do sítě a... On je pod námi další svět! To je překvapení! Snad jsme neobjevil vstup do páté dimenze? Okolo se nacházejí samí divní lidé. Jsou to vůbec ještě lidé? Ta půvabná a krásná stvoření ze světel a energie. Dostal jsme od nich nápít šťávu z nektaru bohů. A mohl bych snad skály lámat. Usmívají se, jakoby říkali: "To není všechno, co tu máme." Obdivuji nádherné stromy obsypané ovocem, u kterých se plní přání. Způsob jejich dopravy je pozoruhodný. Posuďte sami. Rozplynou se jako obláček a na místě, kde chtějí se opět objeví. Mají tu paláce ze světel, neumírají, nejsou nemocní.

Zapomněl jsme se představit, promiňte. Josef Novák, válečný zpravodaj. Podle posledních zpráv válka stále pokračuje. Bratrovražedný  boj  Západu a Číny s Araby je nekonečný. Miliony a miliony mrtvých. Pochopitelně i africké národy se vyvražďují navzájem. Moc nás už nezbývá. Zůstává  jenom vyprahlá spálená zem, kde nic neroste a k tomu pár obyvatel. Ti "lidé" z nového světa nám nabídli pomoc. Naučí nás, jak obnovit to, co jsme zničili. Ach to prokleté bohatství, mamon, nenávist a hněv, neustále nás to obklopovalo...

Zbylo nás jen pár tisíc. Kéž se naučíme žít v míru a pokoji.


11 názorů

Meheš
27. 09. 2010
Dát tip
To Selviskhed: Spíš andělé:)

Meheš
27. 09. 2010
Dát tip
Srdečné díky

johny45
22. 09. 2010
Dát tip
Skoda...z tohto mohlo vzniknut ovela viac...velmi dobry napad, ale nedopracovany...

Prosecký
22. 09. 2010
Dát tip
Není to povídka.

selviskhed
21. 09. 2010
Dát tip
ale sou to divní čerti

Prosecký
21. 09. 2010
Dát tip
Nevjíc mě pobavilo "válečná zpravodajů. Za to tip. Ostatní je příliš obecné.

jsou tam někde dole jo říkáš? nebyl to papír, ale hezký

sharik
20. 09. 2010
Dát tip
já nevim... je to takový.. heslovitý... nechci kritizovat, ale mě to tak připadá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru