Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

tvrdy podzim

08. 10. 2010
2
3
760

Seděl a čuměl

Seděl vykurveně na zahradě, bylo hezky(byl hezký podzimní den, bylo hezky) v tlamě měl cigáro a možná vypadal dost hustě. Už popáté mu volal. Seděl na zahradě a čuměl na zahradu. Měl v tu chvíli na světě asi dvě místa kam mohl jít, ale tam se mu jít nechtělo. Seděl na zahradě a čuměl; vykurveně. Nikdo ho nemohl vidět ale on stejně vypadal hustě a vykurveně. Bylo to v něm.

 

Přemýšlel jestli zavolá pošesté ale nechtěl být za šílence. Na 20% (no to si ubírám) věděl že jím stejně je. V tuto chvíli už kouřil třetí cigaretu ke které (???) popíjel COCA COLU. Když kouřil často něco pil neboť cička mu vysušovaly sliznici. Jako vždy v podobných spičisituacích se zaměřil na detaily.


Před sebou měl pytel do kterého někdo EVIDENTNĚ naházel bordel ze zahrady - tedy rozumějte - tlející plevel - který však zatím netlel. Ten pytel tam prostě ležel (byly vlastně dva) ležel tam a bylo to v něm stejně jako v něm. Na pytli byla jediná pozoruhodnost : Ve spodní části cca 20 centimetrů nad zemí byl pytel nápadně vypouklý , né příliš, bylo jasné že do pytle někdo strčil větev. Mohl to být taky kus kovu každopádně ta VĚC způsobovala že pytel byl - v pytli byla nějaká věc která narušovala jeho jinak přirozený tvar. Ani hovno ho nezajímalo co to je. Přesto, přejel po pytli nohou, přesně v místě vypukliny. Uvažoval že pokud by na to místo zatlačil pytel by mohl prasknout. Učinil tak.

 

Nic se nestalo, bylo mu to jedno. Pytel by stejně nepraskl nijak zajímavě. A pokud ano - chtělo by se mu ho uklízet? Těžko. Byl od přírody líný jako prase. Ale nyní něco drásalo jeho tupou hlavu něco vibrovalo jeho žaludkem (hlad?) nikoliv. V jeho žilách proudil vztek. Volal pošesté, zase nic. Věděl že se už nedovolá. Podíval se na svoje ruce. Nic s něma nebylo. Pytle tam stály. Kouřit už nechtěl. Co mohl dělat. To co vždycky nedělal už nic. To počasíčko to počasíčko říkal si ten idiot.


3 názory

Avarka
31. 08. 2012
Dát tip
Super, caká z toho absurdita, co je jinak maskovaná. To počasíčko to počasíčko! :)

...moc nás ruší ta spousta překlepů a chyb, no.... mohli jsme si snad o pocitu hluboko v člověku zarytým slušně počíst. Škoda.

bezřečí
08. 10. 2010
Dát tip
Mám také své spičisituace, toto slovo mi nevadí, je poetické, možná ho přeberu do svých spičisituací, ale prosím pěkně to tvrdy - není tvrdý? Jó a sliznice mnohem více vysušuje chlast.Ale obojí? To je katastrofa.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru