Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Siréna

06. 11. 2010
1
4
771
Autor
Enelya

První, co zde uveřejjňuji. Za všechny komentáře budu vděčná.

Siréna

Jsem potěšení. Jsem nutkavá a volající. Dokážu se přizpůsobit jakémukoli člověku – jakékoliv sklenici. Stékám a moje tělo se snadno skládá. Teprve s ránem mě lidé vychutnají. Nejsem moc tvrdá, jen prověřuji charakter.

Nejradši mám své modlence. Lidi, kteří mě zbožňují, stačí jim jen být v mé společnosti, pak nechtějí jinou. Pokud ještě myslí, pak jen na mě. Jejich počet vzrůstá, ale nikdy jich není dost. Nezastavím se, dokud nebudou všichni v mé moci.Tleskám všem problémům a nárokům, které mé milence přivedou zpátky do klidu a nenáročnosti mé mysli. Život se mnou je jim snadný. Pokud zvládají pro okolí udržovat jakési zdání normálnosti, jejich katastrofa je dovršena. A já jim poroučím.

Mnozí nejsou tak snadní. Jen občas si mě vyberou. Spásnou se mi stává myšlenka, že se se mnou neovládají a ve stavech střízlivosti vzpomenou, jak jim bylo krásně. Vrátí se. A už mě neopustí. Když jimi protékám, cítím se, jako když se v dospělosti vracím na místa dětství – tohle znám, jo a na tamto si také vzpomínám. Mnohdy dlouho netrvá a už jsou jen moji.

Také ale potkávám lidi, kteří moji společnost často neobjevují, a pokud ano, spíše mě jen navštíví, než aby se mnou trávili delší čas! Chtějí pouze chvíli mého vlivu, zůstávají sami sebou a já je musím poslouchat. Skoro nikdy mi nastálo nepropadají. S nimi zažívám pocit objevování neznámé panenské krajiny. V tu chvíli není větší vítěz.

Prý jsou i lidé, kteří mě odmítají. Ale věřím tomu, že až jednou budu jejich jediným východiskem jen já, zařadí se mezi mé stoupence nejhorlivější. Není větší výzvy….


4 názory

Ah, fajn... Možná bys tam měla někde tu poznámku o alkoholu dát, protože jak jsem psala i já-nepochopila jsem, o čem vlastně píšeš;)

Enelya
07. 11. 2010
Dát tip
Ahoj Pavle, děkuji Ti za kritiku. Omlouvám se, jestli jsem Tě špatně pochopila, ale tvůj příspěvek jsem si interpretovala tak, že snad jsem napsala (oslavnou?) prózu o sobě? Takhle to vůbec nemělo vyznít... :) Nenapsala jsem to tam, ale celé je to o alkoholu. Alkohol je ta siréna, která láká a volá... Asi jsem to tam měla uvést, ale nedošlo mi, že si to třeba někdo vyloží jinak:) Stékám a protékám - ALkohol stéká do sklenice, které se přizpůsobuje i tvarem(fyzika a vlastnosti tekutin:)). Když protéká, tak to člověkem po požití. Na tamto si také vzpomínám - To jsem chtěla trochu odlehčit, něco jako vzpomínání s lusknutím prstů - jo tamto! Modlenci - lidé, kteří natolik tomu alkoholu propadli, že nic jiného nechtějí. Pouze chvíli mého vlivu - Většina uživatelů; i když to třeba s pitím přeženou, v zásadě jsou v pohodě. Skoro nikdy mi nastálo nepropadají - To jsem myslela, že většina z těch lidí mi nepropadne, třeba jen jeden člověk ze sta, dejme tomu. A i pak může po čase alkohol naprosto odmítnout. V tu chvíli není větší vítěz - já jsem ten vítěz, resp. alkohol. Prý jsou i lidé, kteří mě odmítají - Tím jsem myslela abstinenty.... Tím jsem ti vůbec nechtěla brát tvůj názor(za který děkuji), jen jsem chtěla dovysvětlit, co sis to snad špatně interpretoval? Anebo ne? Tobě také hodně štěstí a Bleskobrk:) Enelya.

Tak napsané je to docela slušně, ale ne že bych moc pochopila, o čem to je... Přečtu ještě jednou, až nebudu znavena k smrti;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru