Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

U ROZVAŘILŮ

17. 11. 2010
6
7
1431
Autor
Lan

 

Ulice Na Poříčí má na mě přichytnou past. Pokaždé se nechám polapit.

„Nepudu tam, ani hlad nemám..." ujišťuju sama sebe, jak se k tomu vchodu blížím. Sotva ho ale míjím, tak tam prostě vejdu. K Rozvařilům.

 Objednám si půllitr piva a zapíjím s ním knedlozelovepřo.


Sedím u stolku proti zrcadlu a naproti mně sedí pán. Ne tak docela naproti mně, ale šikmo naproti mně. Na to, aby tam naproti sobě jen tak jedli dva, co se neznají, na to je ten stolek moc úzký. I tak je moc úzký.

Sedíme na vysokých červených kulatých židličkách s reklamou CocaCola a v té úzké intimitě stolujeme. Já, ten pán a ještě jedna já v zrcadle. Jakoby ti dva seděli vedle sebe.

Pán jí s chutí, pokyvuje na mě pochvalně hlavou. Pozdvedá půllitr. Taky ho pozvedám. Vzdušně si připíjíme. Všichni tři.

Zrcadlo! Vkládám sousto do zamaštěných úst, koušu, žvýkám, polykám. K mému překvapení, vůbec ne půvabně. Znejistím. Moje pohyby ztrácejí přirozenost.

Snažím se nedívat na tu naproti mě, ale stejně ji vidím. V tak divném světle! Ztrácím apetit. Jím dál, aby si ten pán nepomyslel, že mě přešla chuť kvůli němu.

Začínám nás v té zrcadlové jídelně vnímat, jako bych byla z jiné planety. Krájení, napichování, vkládání do úst, žvýkání...

Nejsem schopna jediného přirozeného pohybu. Nemůžu krájet, napichovat, kousat, polykat.

Naštěstí! je tu ještě ten půllitr.



7 názorů

avox
01. 06. 2011
Dát tip
zajímavé, představuji si to :-) */

Sebastiana
07. 12. 2010
Dát tip
*

neroušek
19. 11. 2010
Dát tip
Typické ženské sebenarcisní sklony. Na to je psaní škoda.*****

když se dívám do zrcadla a mrknu levým okem, v obraze mrkne oko, které je na levé straně. Přitom jde ale o pravé oko...to mě na zrcadle baví :o)

renegátka
18. 11. 2010
Dát tip
Zajímavé psaní.*

Ostrich
17. 11. 2010
Dát tip
Jak bychom se asi chovali, tvářili... kdybychom si pořád nosili na sebe zpětné zrcátko? Kamerku, která by nás snímala z nadhledu, jeden by kdykoliv mohl juknout....co to vlastně dělám? Jak divně to vypadám? Vždyť já vypadám úplně jinak, než si myslím, že vypadám? člověk vlastně sebe sama nezná, jakkoliv známe zrcadlo - je to málo. Skvělá momentka!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru