Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spoutaná intimita

21. 11. 2010
7
13
2177
Autor
Elemmire

Říkají že jsem zemřel

že nenabízím realitu

a prahnu po soucitu

loď bez kapitána a vesel


 

Že objetí uplakané dívky

jen další slzu upustí

na prázdném náměstí

žalm posílám bez dobírky


 

Že jsem jen laciné klišé

k mání za pět tónů

které bez pardonů

vnutím do své písně


 

Jsem básník odmítaný

pro hloubku bez nadhledu

s duší na maděru

splín vínem opíjený


 

Že hraji o čem zpívám

neuznám svou lež

tak klidně už běž

však stánek nezavírám


 

A v konkurenci doby

jiný idol vavřín sbírá

v zemi zeje díra

kde Folk si odpočívá

tak nerušte mne svými „surround dolby“


13 názorů

...a mi se to líbí*

Nérea
26. 02. 2011
Dát tip
zaujala*

konias
28. 11. 2010
Dát tip
...jak jsem říkal - s těma "klišé" si tam hraješ výborně...a k tomu jestli se ti povedlo vystihnout tu podstatu - teď když jsi to dílko popsal v komentářích, vidím jeho obrysy jasnějš. A nepochybně tím získává...jde o to, že před tím byl (alespoň pro mě) tenhle způsob jenom jeden z možných interpretací. A ty další tomu rozhodně škodily :-) Možná, že jsem měl jenom chvilku čtenářské nepozornosti nebo povrchnosti, ale podle mě by dílka tohohle stylu a účelu měla být jasněji komturovaná (silnější ironií, ještě exaltovanějším projevem atd.) ...Ale je to opravdu jen můj názor (a ještě nepodloženej)...přeju hodně sil K.

Elemmire
27. 11. 2010
Dát tip
2konias: Jsem si uvědomil... to "všeobviňování" jsem chtěl v této básni zkritizovat, páč je mnohým folkovým muzikantům vlastní a mě vadí také. Níže uvedeným komentářem ale říkám, že se mi to nejspíš moc nepovedlo?

Saimaa
27. 11. 2010
Dát tip
Možná by to chtělo víc toho sarkasmu, ale jinak se mi líbí. Má pěknou melodii, rytmus a umíš pracovat se slovy. :) +tip

Elemmire
23. 11. 2010
Dát tip
Ta báseň je snaha vcítit se do zhrzených duší odmítaných folkáčů. :-) Možná mohla být někde méně našponovaná a více veselejší, sarkastičtější, nebo ironičtější? :D

..hhm..má to něco do sebe..tipnu si..

konias
21. 11. 2010
Dát tip
jsou tam zajímavý momenty...a hezky si tam hraješ s různejma klišé (to slovo nesnášim), který můžou pořád ještě fungovat, když se dobře použijou. Na druhou stranu s toho pořád cejtim takovou zvláštní sebelítost a "všeobviňování", který to dost kazí. Stejný pocity by podle mě šly vyjádřit i niternějš...netahat to tolik do kontextu se světem, současností, společností atd. - a podle mě by to tak fungovalo líp ...tolik můj názor, ale jak říkám - úplě bych to dílko nezavrhoval

Honzyk
21. 11. 2010
Dát tip
...pro mě až moc kotlíkářský...)))..........ale svuj švih text má, snad bych trošku vykrátil - takle se tu plazí, je dlouhej jak Lovosice, ale Tvuj text:))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru