Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska

21. 11. 2010
7
18
926
Autor
Ejinka

Jak mě bolí, co dnes znamená slovo láska! Na každém rohu vidíme dvojice, jejichž těla se do sebe téměř vpíjí. Často to jsou ještě děti. Přepadá mě smutek, když vím, že se tam ta slečna bude za týden bez výčitek svědomí "vpíjet" zase do jiného člověka. Přepadá mě smutek, když mě ovládne pocit, že tato dvojice k sobě má tak daleko... Neznají se, co hůř, nemají zájem znát toho druhého, to čím žije, co ho trápí, čeho se bojí, z čeho se raduje, co ho naplňuje... Znají jen tělo toho druhého. Může jim to stačit?

Náš svět je nemocný. Zraněný. A většina zraněných nevědomě zraňuje dál. Je to efekt domina, s tím rozdílem, že nikdo není poslední. Nikdy to neskončí. Nekonečné domino ubližování.. Lidé, kteří trpí nedostatkem lásky a přijetí si to kompenzují jinde. Někteří nejsou schopni přijmout sebe sama Jiní zase nedokážou milovat nikoho jiného než sebe.

Existuje lék? Něco, co zastaví tuto epidemii? Myslím, že ano. Odpuštění. Musíme se vydat na dlouhou cestu, začít u sebe, nevzdávat to hned po prvních pádech, nepochopení.. Rozhodnout se pro lásku. Lásku k sobě, druhým.. A láska si vyžaduje oběti, sebedarování. Stojí za to!!

Nejkrásnější definice lásky, kterou jsem kdy slyšela je:

"Milovat znamená navždy v někoho doufat." ♥

Poskytovat mu stálý úvěr. Dávat mu vždy novou šanci, neodsuzovat ho. Věřit, že je v něm něco dobrého, jiskra, která zazáří. Doufat v jeho neustálý růst, i když se zdá, že na něm nic moc dobrého není. Vždy tam totiž něco je, jen je potřeba dívat se těma správnýma očima. :) Když totiž máme u sebe někoho, kdo nás takto miluje, máme sílu se měnit, odpouštět, milovat také. Spustit domino Lásky!!!


18 názorů

poslední odstavec...zejména.

Muamarek
06. 04. 2011
Dát tip
Ke stylu úvahy se dá napsat ledaco, třeba že by tam neměl být smajlík... To jsou ale prkotiny. Co oceňuju, že je tu to hlavní: Neodsuzovat, stát při sobě, nemít lásku jen za nátěr, ale jít hloub, brát, ale zároveň dávat, stále chtít toho druhého poznávat, atd... Poslední odstavec bych tesal do kamene, Marek

renegátka
05. 12. 2010
Dát tip
Pěkně napsané, souhlasím s tvým názorem*

všichni věří na lásku..někdo skrytě, někdo to vykřičí do světa... "domino lásky" je krásná myšlenka; občas jsou ale kostičky proklatě daleko od sebe. Nicméně, úvaha je povedená:)***

Benji
25. 11. 2010
Dát tip
Nekoukej kolem, neposlouchej co kdo říká, nečti co kdo napsal o lásce. Je ti šestnáct. Tak sakra žij a miluj. Filozofovat o lásce můžeš až zestárneš.

Nemocná jsi Ty.

grafo
21. 11. 2010
Dát tip
kto este dnes veri na lasku? ci co? wtf

Halcyon
21. 11. 2010
Dát tip
První dva odstavce jsou jen podsouváním méněcennosti jakémusi "světu", pro mne elitářstvím zoufalství. Protože se domnívám, že jsem na tom byl kdysi podobně, tak si dovolím na tebe zakřičet, ať se těchto pocitů vzdáš, poněvadž nestojí za to. Začít u sebe - jistě. Ale také pozorovat a hodnotit bez předsudků a zevšeobecňování. Když nám zůstane jen "já" nadšené svou schopností milovat a odpouštět proti "nemocnému světu", tak z nás moc nezbude. Sebevíc "nemocný" je schopen milovat a cítit stejně jako kdokoli jiný.

Honzyk
21. 11. 2010
Dát tip
....achchchchchchchchchchchchchchchchchch chchchchchc ........to srrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrdecko.....ty ma malicka, carokrassssssna..DDDD

Anděl
21. 11. 2010
Dát tip
Nejen neodsuzovat, ale neposuzovat, to je o "třídu" výš, pak je to pravé odpuštění a bezpodmínečná Láska, ale je to fuška, neposuzovat...zkuste to, my andělé sice nemáme emoce, proto nám to neposuzování tak dobře jde, ale ty emoce lidem závidíme, protože k tomu neposuzování a naší bezpodmínečné lásce nám chybí ty dotyky, pláč, bolest, ta Itálie v lásce, něha,... snažit se neposuzovat a ještě mít ty emoce ( jinak byste to měli, jako my Andělé Lásku,sice bezpodmínečnou, ale bez emocí!)to musí být dřina, pro dva , jinak to nevydrží! Ale to my Andělé bychom moc chtěli...ty lidské emoce...milovat jen jednoho...óch...ne všechny lidi...bezpodmínečně...kdybych mohl mezi lidi, tak klidně bych ty city vydržel i čtyřicet let, jen kdyby byly

moorgaan
21. 11. 2010
Dát tip
...premyslis dobre - ano v kazdem je neco, kvuli cemu by ho mohli druzi milovat, ten spravny pohled je dulezity, ovsem dulezitejsi je citit silu lasky i mezi ocima, usima, radky...brisko prstu, dlane, letme dotknuti se rtem je nekdy vic jak dlouhodobe pozorovani ..

Ejinka
21. 11. 2010
Dát tip
Moc děkuji. :)

Ejinka
21. 11. 2010
Dát tip
Stačí se jen koukat, poslouchat ostatní a potom si jen utvořit vlastní názor. Ten svůj jsem napsala... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru