Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sousedka a Cheap Barb

25. 11. 2010
12
14
1464
Autor
brackenridge

Konečně se oteplilo na mínus osmnáct a já si chodila frajersky po venku s rozepnutým kabátem a bez rukavic.Inženýr ťapkal sněhem jen tak: bez klobouku bos. Sem tam přičichnul k nějakému kojotímu hovnu nebo zvedl nožičku a podepsal se na požární hydrant. Inženýrovo obechcávání rohů je součástí psí sociální sítě: takový urinální Facebook.

 

U krmelce jsem překvapila Kondoma. V oranžové soupravě se nedal přehlédnout. Vyděšeně sebou trhnul sebou a flašku režné rychle zastrčil pod kupičku sena. Hlavně nenápadně!

 

„Už zase piješ?“

 

„A divíš se? Vidělas náš barák od JEJÍHO posledního extemporé? Tos jí nemohla toho Leelana nějak vymluvit?“

 

„Nedala si říct. Vždyť jí znáš. A s tím chlastem to nepřeháněj.“

 

Nebo zase skončíš v REHABU, chtěla jsem dodat, ale raději jsem se kousla do rtu. Kondom zavrtěl hlavou. To se mu potřetí přece už nestane. Tentokrát to má pod kontrolou.

 

Ve středu už spal na záchytce a sousedka přemýšlela, kdo by jí mohl po dobu jeho pobytu na léčení pomoct s domácností. Leelan nepřicházel v úvahu. Tlustá Andrea by jí to zase určitě vyúčtovala a k hluchoněmé Tammy se nemohla dovolat. Já jsem hrála mrtvého brouka. Díky své náročné práci jsem byla naštěstí vyškrtutnuta ze seznamu. Možností ubývalo.

 

„Přijede moje sestřenice, Cheap Barb!“ informovala mě sousedka konečně.

 

„To nemyslíš vážně? Tvoje selektivní paměť asi úplně vytěsnila její poslední návštěvu, kdy místo nákupu potravin posílala její tři děti do lesa na bobule, aby ušetřila.“

 

Cheap Barb (Barb Držgrešle) posunula rčení nechal by si pro korunu vrtat koleno do zcela nové dimenze. Sousedčina sestřenice by si pro dolar klidně nechala odebrat orgán, tedy kromě toho ženského. Ten používala snad až příliš často, soudě podle počtu dětí, kterými již mohla zaplnit zájezdový autobus. Barb Držgrešle ve snaze ušetřit za antikoncepci prostě žádnou nepoužívala a nevlastnila ani televizi, kterou by si mohla za dlouhých zimních večerů krátit čas. Každé září s neklamnou pravidelností vyprsklanové dítě. Vypadaly všechny stejně; s bledým, lívancovitýmobličejem, nudlí u nosu a neukojitelnou žravostí. Cheap Barb nechtěla vyhazovat peníze za dětskou výživu, a proto všechny děti kojila nejméně do dvanácti let. Při tak rozsáhlé produkci si byla schopna ještě přivydělat prodejem mléka do místního kojeňáku.

 

„Ona už taková není,“ trvala na svém sousedka. „Od minula se úplně změnila, chápeš. Říkala mi to.“

 

A co s tím mám dělat já? Kondom v léčebně, Ashtonovi teprve začíná dorůstat chmýří, světový trh ještě stále v krizi. Tohle nedopadne dobře.

 

Sousedka vyzvedla Cheap Barb k večeru na letišti. Trvalo jí drahnou chvíli než celou smečku naložila do Hummeru. Barb Držgrešle nemohla dvě batolata vůbec odtrhnout od prsu a zbývající tři dorostenci křičeli, že mají strašný hlad. Ashtonv dupačkách s vláčkem Thomasem (Thomas the Train), dřepěl v jedné z dětských přepravek a byl nezvykle potichu. Strachy snad ani nehodil bobek.

 

„Přivezli jsme ti dárek,“ pochlubila se Cheap Barb sousedce ještě na letišti.

 

Doma byl sousedce slavnostně předán balík v novinovém papíru převázaný režným provazem. Nezaváhala a lačně rozervala potištěný papír. Prezent obsahoval jedno zvířátko vyrobené z brambor a párátek a náhrdelník z kancelářských svorek.

 

„To ti vyrobily děcka, za to, žes nám zaplatila letenky.“

 

Sousedka se zatvářila dojatě. Děcka Cheap Barb právě ve spíži vylizovaly poslední kuličky organického kaviáru.

 

„Já ti nevím, jestli jsem udělala dobře,“ svěřila se mi po několika dnech strávených se sestřenkou a její ansámblem sousedka potajmu, „víš, Ashton tu s tolika lidma nemá dost soukromí.“

 

„Tak si sepiš takový seznam, jako všechna pro a proti návštěvě Cheap Barb a to ti dá jasnou indikaci, jestli jí chceš u sebe nechat dál nebo jí prdnout na letadlo zpět trochu předčasně.

 

Sousedce se to zdálo jako dobrý nápad. Světla v pracovně svítila celou noc. Do úkolu se jako obvykle zahryzla s vervou. K ránu mi přišel mail.

 

From: Sousedka

To: Brackenridge

 

High Priority

Subject: Cheap Barb

 

PROTI:

 

Nemáme v baráku ani drobek. Když jí pošlu na nákup, vymlouvá se, že pošle děcka ven sbírat bobule a ušetříme.

Přistihla jsem ji, když se snažila kojit Ashtona. Při konfrontaci se incident snažila zahrát do autu. Tvrdila, že její děcka spí a jí TLAČÍ MLÍKO.

Děcka honí po baráku slepice a psy.

Cheap Barb je čuně a ucpala mi výlevku ve vaně kudrnatejma chlupama.

Děcka hrozně hlučí a Ashton z nich má tik (pozn. objednat Ashtona k veterináři).

Přivezli mi dar, ale brambory ze zvířátka následně sežrali.

Děcka mi lezou do věcí a vykrádají drobný z kuchyňskýho šuplíku.

Barb mě pořád nutí, abych jí s děckama NĚKAM VZALA. Když jí někam vezmu, musím za ně VŠECHNO PLATIT.

Děcka jsou čuňata. Společně s Cheap Barb mi ucpali záchod toaletním papírem. Vymlouvali se, že doma splachují jen jednou denně, aby ušetřili za vodu.

 

PRO:

 

Love,

Sousedka

P.S.: Dneska večer je vezu na letiště.

 

 

Byla jsem na sousedku docela hrdá. Dokonce jsem jí vyrobila dárek. Večer jsem pro ni ušila šest panenek voodoo s velkými lívancovitými tvářemi.



14 názorů

SENZAČNÍ!

Dave Lister
28. 11. 2010
Dát tip
Hele, u Smrada to už ale vypadá trochu jinak!Ty Brňačko jedna,jestli sme spolu náhodou taky někde nechlastaly..T no boty bych nevsadila, ale co víš..:-)

dik moc a to tvoje brnenske su me uplne dojalo....;-)))) mne se stejska po bufaci U Smrada!

moc vam dekuji za krasne a komenty. jsem rada, ze se vam moje vyzblebty libi!!! jinak bych se na to totiz monhla vy*****!!!! ;-DDDD

Skvělý. Narazila jsem na Tvé texty náhodou, ale te%D už je cíleně vyhledávám. Zjevně umíš psát, navíc dokážeš pobavit. Být to kniha, pravděpodobně si ji koupím. Tip.

koloušek
25. 11. 2010
Dát tip
T*

hanaka
25. 11. 2010
Dát tip
No, hlavně, že nesežrali chudáka Ashtona :o))) *T

baaba
25. 11. 2010
Dát tip
...takovej nájezd přežila všechna kuřata??? A jeleni taky??? Jak píše Ren - Ashton to nemá jednoduchý ...jednou ale (se svejma zážitkama) bude mezi kuřecím národem za legendu :)))

:o)))))))))))))))) ..tetelím se blahem..sestřenice..to je novinka!!! ..škoda..že už jede ale ještě by soudsedku sežrala..tak ju..-pošli je domů..:))) ..renegátko..čéče!!!..to je možné!!!!

renegátka
25. 11. 2010
Dát tip
Sousedka má obrovský talent komplikovat již zkomplikované. Chudák Asthon skončí u psychologa.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru