Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PETICE ZA ZŘÍZENÍ PÍSMÁCKÉHO SEZNAMU DĚL - POCHVALNA!

Výběr: Pišta_Hufnágl
26. 11. 2010
23
88
7928
Autor
Zbora

Tak jsme si dnes s mým psem sedli, a popřemýšleli, jak pomoci autorům, kteří píší pro radost sobě a druhých, a vymysleli jsme toto:


Pokud u svých textů stojíte jen o pochvalné reakce, podepište se prosím zde pod text do kolonky Přidat vlastní názor - kritiku.



Seznam by mohl být každý týden aktualizován v hlavním seznamu děl, aby tak všichni uživalelé měli možnost doplnit se do něj a aby zároveň ostatní uživatelé měli přehled, kdo nestojí o jakýkoli jejich ošklivý jedový názor.

----------------------------------

Jestliže se vás zde sejde více jak jeden, budu u správce serveru důsledně vyžadovat, aby ke kolonkám Autor stojí o hlubší kritiku a Autor nestojí o hlubší kritiku přidal ještě kolonku Autor stojí jen o hlubší pochvalnou kritiku.

Taková kolonka by si zasloužila i samostatný prostor na serveru, takže budu i důsledně a vytrvale vyžadovat, aby k Hlavnímu seznamu děl, Aréně a Dílně přibyl ještě seznam se zatím pracovním názvem: Pochvalna (nebo tak něco), do které by se všechna díla po zaškrtnutí kolonky Autor stojí jen o pochvalnou kritiku automaticky přesouvala a bylo by tak zaručeno, že se zde bude jen hojně chválit.

Pokud by se přecijen nějaký hnidopich odvážil zhanobit v tomto seznamu nějaké dílo a použil v tomto prostoru zakázaná slova jako: blbé, srágora, ne, ale, nelíbí, bude muset za trest napsat stokrát "už nikdy nebudu ošklivý na (a jméno konkrétního nicku, u jehož díla se dopustil zranění)" a publikovat to hned následující den na hlavní stránce, kde by se pro tento případ mohla zřídit rubrika Omluvy a omluvenky.


Na závěr jen upozorňuji, že se nejedná o žádnou diskusi, ještě jednou, nejedná se o žádnou diskusi, o žádnou diskusi, žádnou diskusi, ale je mi zřejmé, že si sem stejně budete psát co chcete, takže jen poprosím, zda-li byste se pokusili vyhnout těmto okruhům temat.

1. mudrování o tom, co by někdo druhý měl, či neměl.

2. mudrování o tom, od čeho tu kdo je, či není

3.  mudrování o tom, o kolik nelegitimnější je předpona ne před názorem líbí, než když tam není

4. kdo je větší vůl

5. kdo je větší gurmet

Děkuji


88 názorů

Zbora
06. 12. 2010
Dát tip
Nu, vidím, že nemá cenu se s Tebou příti a že si za svým vpravdě exotickým postojem budeš státi i nadále, tudíž se poroučím a jdu se někam uchváliti až do úplného vyčerpání :)

Norsko 1
29. 11. 2010
Dát tip
tip pro leprda

Zbora
28. 11. 2010
Dát tip
Leprd: zanáším do seznamu návrhů a pevně věřím v uskutečnění. Sepsem děkujeme a vždy se v pochlebně budeme odkazovat na Tvůj nick, zvláště pak jeho druhou část.

Tomu neodolám! Jen bych se ještě přimlouval za zřízení seznamu děl POCHLEBNA, kde autoři vyjádří svůj pokorný obdiv kritikům, od kterých si přejí být pochváleni. Teprve potom dosáhne systém dokonalosti a nikdo nebude ošizen. Tip pro vynikající nápad a bezbřehou invenci našeho předního kritika, jehož sláva hvězd se dotýká! :-D

...zaflejmujme si...ale inak nechapem po tych rokoch ze to este vobec riesis...

V mém komentáři máš dost indicií, abys na to přišel sám, Nore.

Norsko 1
28. 11. 2010
Dát tip
Jmenuj, rád bych se podíval na tvůj chvályhodný počin, trubadúre

Až nyní doceňuji tvůj nápad, Zboro. Právě jsem strávil hodinu čtením textů jisté nejmenované autorky, kterou jsem náhodně objevil. Výtečný potenciál, jedno dílo hodné dokonce Výběru, pár dalších slušných, ostatní evidentní marnění talentu. I, co se nestalo - pochvalné kritiky či Výběr přijaty zcela automaticky, bez jakékoli reakce, ty méně pochvalné vyvolaly vlnu emocí, kde mi bylo de facto vysvětleno, že jsem trouba, co text nechápe. To by se na ty kritiky jeden vysral, s prominutím :)

Zbora
28. 11. 2010
Dát tip
Aha, tak to jo :))

Zbora
28. 11. 2010
Dát tip
Už si tady zas? Trochu nuda... :)

Zbora
28. 11. 2010
Dát tip
Jara Agnes: schválně, zkus si někdy napsat pod nějakým textem slušnou zápornou kritiku, která bude mít hlavu a patu (nejlépe pod dílem autora, který má úplně jiné vnímání než Ty - navrhoval bych třeba některé dílo od Norska). Pokud to dokážeš a Norsko uzná, že pro něj byla kritika přínosem, milerád Ti okamžitě přenechám místo v sekci kritiků. Navíc bych doporučoval stopnout si při sepisování oné kritiky čas a vynásobit jej počtem děl denně publikovaných na P. třeba jen v sekci Aréna. Makovles: návrh na přejmenování písmáka zanáším po bok ostatních návrhů, děkuji. 3xa+2x2: koupil jsem mu věnec vegetariánských buřtů z cizrny a obilných klíčků! :) Esmeralda: krmím jen svého psa. Nechápu: a chválit za každou cenu? To jsi nám, náš osmiletý Mirečku, to hovínko pěkně rozmatlal po gauči? Mimochodem je úžasné sledovat, jak postupně dorůstají děti, jejichž rodiče se ztotožnily s tím tolik prosazovaným spůsobem výchovy - nechte ho, ať si dělá co chce, neomezujte ho v jeho "rozletu", a najednou nechápou, proč z jejich dětí vyrostli nezodpovědní, nespolehliví lidé se sklonem k sobectví a neschopností přijmout jakýkoli náznak autority.

egil
28. 11. 2010
Dát tip
Jasně, jasně.. Ne tipy, ale tripy, staré dobré egotripy - uděláme tu z toho feťácký doupě, naše skvělost nám bude drogou, budem na ní závislí - a co budem psát - copak něco může být sračka, když to všichni chválí? Budem se malátně opájet sebou samými, svým úspěšným odrazem v myslích těch druhých, v zrcadlech, na kterých bude nalepená naše milosrdná, skvělá, retušovaná fotka... To potom bude úplně jedno, jestli bude náš svět jen virtuální iluze, hlavně že nám v něm bude dobře, že budeme cítit člověčí teplíčko, žádné kritické peklíčko, až nakonec budeme samým blahem chrochtat, ano, už to nebude písmák, ale chrochťák cz., a když člověk otevře nějakou báseň, už v ní nebudou znamenavá slova, ale jen citoslovce - chro chro chro (daktyl) nebo chro chro (trochej) - protože to bude to poslední, co ještě zůstane, smysl pro formu, i když úplně prázdnou, a všichni budou psát - "Tvé dnešní Chro VI se ti povedlo, ty barde všech chrochťáků!" a tak to všechno skončí, a tak to všechno skončí - ne bouchnutím, ale zachrochtáním.

Max Hutar
28. 11. 2010
Dát tip
Opravdu jsem se zasmál... to bylo osvěžující. Ale teď dost keců, je tu pár romantiků, které jsem si připravil ke grilování.

StvN
28. 11. 2010
Dát tip
Cajk:)

krmíš srny?

Makoves
27. 11. 2010
Dát tip
Oldjerry klobouk dolů.

Oldjerry
27. 11. 2010
Dát tip
Stokrát FAJN! Vždycky, když se tu semele nějaká taková diskuze na dvě věci... všichni se odreagují, každý po svém... načež se zas pustíme do toho, proč tu jsme. Vypadne z naší komunitky přehršel děl a dílek, mezi kterými se vždy najde něco jedlého. Dalo by se to vysledovat i se zpětnou platností... tak dělejte, dělejte, ať to máme zasebou a můžeme sledovat klapot klávesnic.... (:-D hromadné avizo, koho naštve, toho žádám o prominutí...

Makoves
27. 11. 2010
Dát tip
Teď jsem se při četbě debaty trošku lekl... tahle kravina je taky dílo? Jinak souhlasím s Garayem - funguje tady to co v celé republice. Když máš známý jde všechno, takže i blbost se stane kvalitou.

Garay
27. 11. 2010
Dát tip
Jistě? Ale ono je to hrozně zodpovědné... Člověk pak musí psát jen dobré věci. A ne jedinou šokatní větu. :) Nicméně jestli mne nikdo nepožádá o stažení, pak...

Garay
27. 11. 2010
Dát tip
Za sebe hodnotím toto dílo jako velmi rozporuplné. Nicméně bylo kritikem zařazeno do výběru. Mám dotaz: Napíšu do rubriky "ostatní nezařaditelné" dílo s pracovním názvem: "Z Písmáku mi asi hrábne." Bude to naprosto originální a bomba.... Také odvážné a odvázané...Nejspíš bude obsahovat jednu větu. Ještě nevím, dostatnu se taky do výběru???? Odpověď: Nedostanu, nejsem kritikův kamarád... oou.

Já si to zlounství začínám pekelně užívat :))))))))

jH
27. 11. 2010
Dát tip
souhlas s krytykem...

Adamova Eva
27. 11. 2010
Dát tip
Souhlasím se sveřep a Jarou Agnes, tato petice svědčí o obsolutním nepochopením předchozí diskuze u snota a je mi líto, že většina našich kritiků je takto bezcitných a méně chápavých, bez kousku empatie. Vůbec nešlo o tvrdší kritiku, s tou bezpodmínečně souhlasím, pokud je opravdu jen k dílu a ne k ponížení autora, což jste si už přečetli a nevím, proč tím já a vy ztrácíme drahocený čas :O))) vždyť ti, co nečetli předchozí, se tu pobavili a to Vás těší? Znám lepší potěšení než dělat z citlivých lidí debily

Všeho ostatního by v tvém případě bylo škoda.

Márvine, mlč. Učiníš světu neocenitelnou službu.

Norsko 1
27. 11. 2010
Dát tip
Jaký smysl mají tvé kecy, márve. Pomni, dvakrát do stejné řeky nevstoupíš

Norsko 1
27. 11. 2010
Dát tip
Víš, kolik sil stojí "SLUŠNÁ záporná kritika"? To tu zvládá jenom Krytyk, i ten však s krajním vypětím. Končí

Garay
27. 11. 2010
Dát tip
Tohle je k nevíře. Pořád dokola si musím opakovat o čem údajně Písmák je a k čemu slouží.

Na serveru, kde by byl tento nápad uskutečněn, i když si stále myslím, že to autor může myslet vážně, bych rozhodně být chtěl... Je mi líto kritika, který nemá o "nich" podobné představy... !!!!!

Makoves
27. 11. 2010
Dát tip
Ježišmarjá, tohle není Písmák, ale debilák. No každej se baví jak umí.

To jsem se tedy nasmála! Díky.

Notreal
27. 11. 2010
Dát tip
to je recese doufám, jestli ne tak jen kroutím nesouhlasně hlavou nad čím přemýšlíte

alespoň pochvalnou než žádnou

a2a2a
27. 11. 2010
Dát tip
Znovu potvrzeno, neomylná psí intuice, jak jsi ho, Honzíku odměnil?

martinez
26. 11. 2010
Dát tip
doufám že tě zítra uvidím a budu tě moct pochválit v reálu :o)

Shelma
26. 11. 2010
Dát tip
Přečetla jsem a nemudruju, trochu pochválím a trochu protestuju. Bez záporné kritiky však žádný autor nikdy "nevyroste"... a chci slyšet jen souhlasné přitakání :-)))

sveřep
26. 11. 2010
Dát tip
"ator stojí o kritiku, přínosnou jeho budoucí tvorbě" "autor stojí o věcnou kritiku díla" "autor nestojí o infantilní poznámky díla se netýkající" "autor nestojí o vulgární urážky" "autor se zavazuje, že přistoupí na věcnou debatu o díle, a přísahá, že nebude kritizujícího napadat poznámkami, netýkajícími se právě rozebíraného díla" "autor tímto zařazuje dílo do Arény, ale nestojí o kritiku" ...

Zbora
26. 11. 2010
Dát tip
Podnětný návrh! Budeme o tom se psem uvažovat, viď Alíku?

blbjenka
26. 11. 2010
Dát tip
to chci, aspoň by člověk hned věděl, který lidi nemá smysl číst. pak bysem ještě chtěla kolonku "nestojím o pochvalu od lidí, co chválej kdejakou srágoru" :))

Zbora
26. 11. 2010
Dát tip
:o) chudák. Já doufal že ji proleze kdyžtak s odřenými, ale toto...

Norsko 1
26. 11. 2010
Dát tip
Podle mě to ovšem nebyl šprým, nýbrž nebetyčná blbost. Je jedno, jak se pak podepíšeš

Norsko 1
26. 11. 2010
Dát tip
Myslím, že skutečný píseček se skutečnými bábovičkami, kyblíčky a lopatičkami, by byl ten pravý pro tebe, márve

Norsko 1
26. 11. 2010
Dát tip
miluji grupen avíza!.. jsi nejspíš taky nenapsal. všimni si, kdo před tebou napsal poslední odezvu

Zbora
26. 11. 2010
Dát tip
Jojo, pozorovatel, kde je mu konec, klukovi jednomu ušatýmu!

Norsko 1
26. 11. 2010
Dát tip
Jak je vidět, osočil jsem tě právem. Jinak bys určitě konečně jmenoval, kdože byl tak drzý a zaslal ti zmíněné avízo

Janina6
26. 11. 2010
Dát tip
Ti chudáci autoři se toho ale nastojí, že jo? To jsem si jen vzpomněla na Pozorovatelovo "Ať se autor klidně posadí" :-)

Norsko 1
26. 11. 2010
Dát tip
Máš jmenovat. Takto ne, márve

Dickers
26. 11. 2010
Dát tip
Zdá se mi napsaný stokráte omluvný slogan málo. Kdo zaručí, že člověk toto naťuká poctivě? Kritika má sloužit k ponaučení, souhlasím. Kladným i záporným reakcím je tu místo otevřeno. Žádný zákaz bych sem nedával, pochvalná čítárna s nápisem- chceš-li říkat negativní názory v mé kritice- Tak nevstupuj a nečti mé dílo, to néé. Z kritiky si člověk nemá lámat hlavu, jen tehdy, když jde o věcnou kritiku či radu. Vtipné zřídit takovou rubriku Pochvalna:))) Porozuměl jsem tomuto příspěvku:)*

Norsko 1
26. 11. 2010
Dát tip
Žádné jsem ti neposlal. Nezvyšuj svou důležitost blbým pomlouváním. Ani teď ne

Norsko 1
26. 11. 2010
Dát tip
Bod č.1 obzvláště miluji

Honzyk
26. 11. 2010
Dát tip
haf.

Zbora
26. 11. 2010
Dát tip
Lady: tak bude muset 100x napsat omluvenku a když to neudělá, bude vystaven týden před Veletržním palácem v kostýmu Knížáka nebo trpaslíka!

Zbora
26. 11. 2010
Dát tip
Jo, to můžeš, to jsem zapomněl zakázat.. Jinak super! ;)

LadyLoba
26. 11. 2010
Dát tip
jako zřídit to můžete - ale stejně, jako lidi neumí dodržovat "kategórie" - tak si myslím, že když nějaký vrták chytí slinu, jak se schválně začně strefovat právě do těch, kteří o "kritiku" nestojí, jen aby se pobavil reakcí a klidně si na ten jeden dva dny zřídí nový nick ... ale dávam tip za snahu hájit záujem možná i davové většiny

Zbora
26. 11. 2010
Dát tip
Ucho: vpravdě geniální návrh! Jdu jej zabudovat do koncepce! ;) berba: a co teprve čokoládovo-banánové od Nigely Lawson! Honzyk: haf!

dadadik
26. 11. 2010
Dát tip
jako by tu byl někdo kvůlivá něčemu jinýmu :)

Garay
26. 11. 2010
Dát tip
Další důvod se pohádat... dobrý :)))

Honzyk
26. 11. 2010
Dát tip
...taky budu mit pejska z utulku, uz brzo,,,,mozna!D

Honzyk
26. 11. 2010
Dát tip
...zadny kritiky tady stejne neexistujou, na to ma malokdo...jen N A Z O R Y....))))...CAu, zBORO, TAKOVY PRACE !DDDD

devian
26. 11. 2010
Dát tip
deviant

Oldjerry
26. 11. 2010
Dát tip
Já nesouhlasím se souslovím »pochvalná kritika«, což je v podstatě antagonizmus. Nebylo by vhodnější naprosto pregnantní vyjádření pochvalný názor, pochvalné hodnocení? Jinak nemám problém, pokud je kritika konstruktivní a týká se díla - nikoli ošklivých vlastností autora. Nicméně dávám tip za neskutečnou vtipnost příspěvku.

Krytyk
26. 11. 2010
Dát tip
Já jsem proti! Neskákejte na lep plácání po ramenou, poezie zejména a literatura obecně je řehole, trénink, trpělivost a bída. Jen žádné utěšování!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru