Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

lovčí

02. 12. 2010
1
2
1150

 

Lovecké téma v klasice. Prdící zvuk lesních rohů, kachličky v loveckých salóncích rozličných zámků.

Jakási bříchatá, aristokratická, měšťácká uměřenost. Ano jsou tam cítít lesy, modravá zeleň jehličí, a všechen ten klid kratochvílného vraždění v dostatku a zábavě.

Na stěnách intarzované, inkrustované zbraně, mazlíčci pánů, smrtobijové zvěře. Růžky a parohy s cedulkami obsahujícími jméno lovce a datum.

Infakrt, syfl, rak... už dávno ty hajzly skolil. Ale do dnešních dnů nám ukazují brutalitu a nudu, jejich kdysi živých prstů na spouštích.

 

Pankáče do lesa pánů nepustěj´ mohl by tam nechat pivní láhve. Cesta do hvozdu je otevřená malejm dickům, co se hádaj jestli je .406 rigby lepší než .308 winchester. A dělaj ramena protože si vystřelili tropickou ráží plněnou NITROEXPRESS.

 

Kňour je pěkně hnusný zvíře ale radši budu obcovat s ním, než s těma ubožákama.

Bohužel je karma nefyzického charakteru, tak jako její důsledky. Chtěl bych vidět každého z nich, jak ve chvíli kdy vystoupí z auta dostane pořádnou kuli na komoru.

 

Zajíc se netrefí, medvěd ohne lauf, liška střelí radši do slabin.

 

Lovec by musel být sám Krennun.

 

 

 

 


2 názory

pravda. ovšem jde o pojetí. možná budou souzení ex post, možná vůbec (spíše) jsou-li je to boží záměr tak jako ghandí. kdo ví. jen mě serou

neroušek
02. 12. 2010
Dát tip
Jo ostří básnické řádně nabroušeno.....čistit cestu před degenerací života...........ale stvořitel je sadista, má je taky rád- všechny ty hajzly, ty nejsou omyl, ale v řádu věcí.***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru