Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

OTĚHOTNĚLA JSEM JAKO PANNA MARIE

13. 12. 2010
9
24
2502
Autor
Lan

Jarní prázdniny. Odjely jsme v ošoupaných džínách, s tričky ustřiženými nad pasem, s dřevěnými běžkami a zakázanými elpíčky. Čekaly nás bělostné, sluncem zalité hory jak z pohádky o Mrazíkovi.


Večer u krbu a laciného vína poslouchaly jsme Kryla, měly hlad a žádné jídlo. Snědly jsme i válečné konzervy, co shazovali z letadla Američané za války a co zůstaly ve spíži celá ta léta nedotknutě uchované.

„Chlebáááá...s hořčicííí...Co blbneš!...rozdělit na pět dílů!" Takhle vypadala naše večeře.


Druhý den jsem se nechala u zadního vchodu do kuchyně horské boudy políbit kuchařským učněm.
„Koloušku..." šeptal mi: "Přijdeš i zítra?"


V dlouhé žlutooranžově batikované sukni brodila jsem se dolů od horské boudy k naší horské chaloupce, snažila se běžet, nemohla jsem se dočkat, až žasnou nad v sukni přinášeným proviantem.


Maličká máslíčka, marmeládičky, medíčky, chleba, rohlíky, salám, pomeranče.


Já ale pořád musela myslet na kasičku, ve které jsme měly uložené peníze na zpáteční autobus.


"Nějak bylo, nějak bude!...důležitý je, jak je teď..." přesvědčila jsem nejdobrodružnější z mých kamarádek, vybraly jsme můj díl z kasy a sjely na saních dolů z Horních Míseček do Špindlerova Mlýna, užít si.


S mou zpáteční cestou to dopadlo dobře. Nastoupila jsem s občanským průkazem v ruce a ani jsem nedopověděla svůj příběh o hladu.
„Někam si sedni!" zamračil se mile bodrý řidič v autobusácké čepici.


Ale naše užívání si dobře nedopadlo.


Sáně jsme opřely o stěnu restaurace, objednaly si a s požitkem se pustily do brammorových knedlíků ze zelím a cibulkou.

Ucucávaly jsme malou desítku, když si k našemu stolu přisedla parta kluků. Měli penež víc než my a bylo jasné, že nahoru do naší chalupy už nevystoupáme. Na chalupě těch kluků nás pak spalo na malém prostoru hodně. Byla nám zima, leželi jsme namačkáni jeden na druhém. Zezadu mě hřál ten s nejdelšími vlasy.


Ve sněhem vlhkých a těsných džínách se ale spát nedalo, tak jsem se z nich pracně vysoukala a usnula.


 


„Tak asi do mě vstoupil Duch Svatý..."  nevěřícně křičela jsem o dva měsíce později na lékaře.


Ale  pak jsem si vzpomněla na tu noc v horách. Že by ten kluk...tisíckrát jsem se marně snažila vybavit si každý detail. Četla jsem přece i o těhotných pannách, o tom, jak chytré spermijky si cestičku najdou. Možná i přes krajkové kalhotky.


Vůbec mě nenapadlo po tom klukovi pátrat. Vlastně jsem mu to ani za vinu nedávala.


Já byla lolitkovsky svůdná, sexy a věděla jsem to. A  díky tomuhle vědomí vzala jsem vinu i následky jen na sebe.


24 názorů

Stařec_007
21. 06. 2011
Dát tip
*

Ostrich
19. 12. 2010
Dát tip
Jo, to je pochopitelné ještě víc, panenská blána není žádný igelit :-) Napadá mne přitom, zda mají nějací jiní savci cosi podobného... protože je to vlastně podivuhodný fenomén... a co z něj lidi navíc dokázali kulturně udělat... jak se asi evolučně vyvíjela lidská schopnost téměř stálé celoroční připravenosti k sexu? Tu přece třeba šimpanzi nemají? Nebo bonobové mají? Musím se na to někdy podívat :-)

Lan
19. 12. 2010
Dát tip
Ještě jeden odkaz ze stejného soudku. Kupodivu našlo by se jich hodně na netu. (Otěhotněla ze záchodového prkénka, z použitého ručníku...atak dále....stačí prý vstřícný plodný hlen a spermijky si můžou klidně doplavat...) http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/191475-otehotnet-muze-i-panna.html

Ostrich
19. 12. 2010
Dát tip
Jo a ještě něco, co sem tak trochu patří, tedy k té Marii... realita může být pěkně bizarní :-) http://www.osel.cz/index.php?clanek=5442

Ostrich
18. 12. 2010
Dát tip
Komentář vznikne jen tehdy, když do mne něco - tak trochu excitačně - narazí. Ťuk, foton o správné vlnové délce, dávka energie tak akorát, ani ne málo, ani ne moc.... a ejhle, elektron si poskočil o dráhu výš. Víš? A když zas skáče dolů, šup, zase s úklonou zdroji záření vrátí, co dostal, vděčný za tu cestu nahoru a dolů... Protože něco dát... to není jen tak.

Lan
18. 12. 2010
Dát tip
Ostrichu, kdyby se tipovaly komentáře, měl bys ode mě hodně velký TIP.

Ostrich
18. 12. 2010
Dát tip
Jo, milenka Boží by se asi usmála :-) Nakonec otec neznámý je zvláštní vklad dítěti do života... jakýsi indeterminismus může znamenat podivuhodné osvobození... a jakýpak příběh si maminka pro dítě vymyslí, kdo to byl? Výš než Marie už jít nemůže, to má marný :-)

renegátka
15. 12. 2010
Dát tip
Pěkný příběh.*

Lan
15. 12. 2010
Dát tip
Lakrov, zatím jen v rychlosti, ale mělas pravdu. Jen pokračování, třebaže už dávno napsané, před Vánocemi vlkádat nebudu. Někdy později ale ano.

koloušek
14. 12. 2010
Dát tip
No jo, teď už je ti hej, koloušku.:-)

Lan
14. 12. 2010
Dát tip
Jsem se zasmála, Koloušku.

koloušek
14. 12. 2010
Dát tip
Docela síla. Napínavé. Měla jsi radši zůstat s tím učněm, když ti tak pěkně říkal.T*

Lan
14. 12. 2010
Dát tip
Lakrov, děkuju. Jen nevím, jestli budu mít dostatek odvahy. Co to vlastně znamená "eufemističtější formulace"? Píšeš v několika případech. Zajímalo by mě mě v kterých případech. Můžu se pokusit to změnit.

Lakrov
14. 12. 2010
Dát tip
Je to takové něžně drsné, v pořadí od začátku do konce. V několika připadech by se mi líbily volnější, eufemističtější formulace. Jako celek to hodnotím kladně a čekám na pokračování.

Lan
14. 12. 2010
Dát tip
Myslels tři poslední věty? Nebo tři poslední souvětí? Tři poslední věty jsem vygumovala a zatím nenahradila.

Lan
14. 12. 2010
Dát tip
Téééda! Právě jsem ho "roztopila". Roztopila v uvozovkách. Došla buková polínka a já?...zvrhle tam šoupla, co bych neměla.

Lan
14. 12. 2010
Dát tip
Kapelmajstře, ty tři věty...zamyslím se, jak jinak je napsat. Bude to ale těžké...infantilnost mé osobě dominuje.

..sakryš!!!

baaba
13. 12. 2010
Dát tip
hm ...tvrdý spaní Moooc dobrý text***

Metta
13. 12. 2010
Dát tip
ty jo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru