Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Egypt

31. 12. 2010
4
4
932
Autor
E

V roce 2009 jsem si velmi přála dostat se pod hladinu Rudého moře. Přála jsem si to natolik, že mi Ježíšek v tom roce nadělil zájezdy hned dva. Dokonce jsem si v druhém měsíci dokončila kurz AOWD do 40m. Pro mne to byl splněný sen.

Rudé moře - bohaté a krásné.

Splněný sen. Krása pod vodou. Neprobádané a nebezpečné. Co víc říct. Už po několika ponorech člověk přestane přemýšlet, co vše musí udělat, aby se vlastně neutopil. Když začínáte vidět nový svět, zjistíte, že jste uplný mimozemšťan. Ale při pohledu na korály, mušle, ryby a celkový ráz krajiny, přestáváte přemýšlet nad světem nad sebou. Oběvujete proudy, oběvujete nové ryby a živočichy, oběvujete co všechno dokážete překonávat a co překonat ještě teprve budete muset.

Ta lehkost se kterou se vznášíte nad hlubinami a jakoby létáte při rozpažení. Ten pocit volnosti při otáčkách. Ta úcta ke krásnému a nebezpečnému. Je něco co se navždy zapíše do srdce dobrodruha

Chci a přeju si začít potápět se bez přístroje jako free. Chci poznávat i jiné moře. Děkuju, že se mi to v roce 2012 stává a děje. Děkuju, že to zažívám, děkuju že jsem jedna z nejlepších a proto vidím množství ryb, kteří bublináři (potapěči s přístroji) nemůžou vidět, protože ryby se bojí zvuků vycházejících z výdechů potapěčů. Děkuju, že plavu s hejnem delfínů. Děkuju, že se potápím do hloubek k vrakům. Děkuju, že moje plíce jsou už zdravé a proto jsem neomezena. Děkuju, že mám spoustu nových přátel, se kterými se potápíme na nových lokalitách celého světa a obzvlášť s Běluhami. Děkuju, že žiju. :-)


4 názory

sharik
15. 01. 2011
Dát tip
ten poslední odstavec jsem si myslel, že ti narostly žábry :)

Stařec_007
01. 01. 2011
Dát tip
Potápění miluji takže T :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru