Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smířená

04. 01. 2011
0
5
472
Autor
Tenebre

Po polštáři tančí paprsek světla,

lampa měkce svítí do noci

a já, trochu veselá a skoro živá,

bloudím zpět k tobě. 

 

Už nepláču ani nejásám,

jsem klidná a se vším smířená,

vím, že jdu za tebou  a to je hlavní,

už tě nenechám nikam odejít,

chytím tě pevně za ruku a přitáhnu k sobě, 

sevřu tě mezi svá kolena - možná trochu drze a dětinsky,

ale já nechci, abys šel pryč.


5 názorů

konias
06. 01. 2011
Dát tip
jako báseň to opravdu nefunguje...jistě jsou za tím dílkem emoce, ale jen jako motivace. Nepovedlo se ti je vmísit do těch slov...tak aby z nich vyzařovaly a nějak působily (trošku jako radiace, ale v pozitivnějším slova smyslu). A čistě konstrukčně (rytmus, gradace, jak to jde přes jazyk) to taky moc nejede...tak to vidím já...

Presbyter
05. 01. 2011
Dát tip
Trochu "sobecký" milostný dopis, rozepsaný do řádků pod sebe, ale báseň?

KILL11
04. 01. 2011
Dát tip
abych pravdu řekla, připadá mi to jako školní práce. Lampa svítí do noci, a já trochu veselá a živá, už nepláču ani nejásám, možná trochu drze a dětinsky...dost holé, nemyslíš? Mám z toho pocit, že ani nevíš, jak jsi se vlastně cítila a z těch protikladů na jednom řádku ani nevím, jestli si mám vybrat, že jsi byla trochu veselá nebo skoro živá, nějak se mi to tam pere. Tak buď trochu nebo moc. Ale ne oboje. A hlavně jsem z toho nepochopila, "proč" ho tak moc chceš.Lidi chceme a máme rádi z různých důvodů, není jen jeden důvod. Jinak stačilo napsat, že ho k sobě přitáhneš a chytneš za ruku, to je téměř totéž jak nenechat odejít. Nemusela jsi to ještě objasňovat: nenechám Tě odejít...(střed) Na závěr jsi napsala, že nechceš, aby šel pryč. Vlastně totéž, co uprostřed. Proč to píšeš několikrát? Závěr se Ti vůbec nepovedl vygradovat, překvapit, ale totálně celek pohřbít. Někdy stačí jenom špatný závěr a celý text je na vyhození.Vůbec jsem nepochopila, o čem to vlastně má být? O tom, jak jsi se cítila? Nebo o tom, že sis uvědomila, že odchod nechceš? Já to nevím. Napiš mi to, prosím, o čem to mělo být?Dík.

Petrusha
04. 01. 2011
Dát tip
hlavne mu never

Honzyk
04. 01. 2011
Dát tip
...treba to vyjde, ale na jak dlouho ? *** ........... Vnimam text jako predavanou mi informaci : v tom pripade privlastneni si, lepe privlastnovani si kohokoli muze vest jen ke katastrofe...promin...a sevreni veru neosvobozuje...mozna reaguju naivne, ale text tak vnimam, no...-.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru