Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se zde daří nenávisti?

05. 01. 2011
18
430
7124
Autor
Ombudsman

 

 

 

V pravidlech tohoto serveru se nenávist jaksi nepředpokládá (snad jen poukazem na trestní zákoník); zabývají se pouze formálními důsledky, které z kolize či názorové konfrontace již viditelně vyplynuly. Nenávist se nedá dokázat, ale je tady všude kolem nás. Přestože jsme na poetickém serveru, kde se většina autorů tasí a holedbá výpisem svých citů, v následné debatě se nenávist k nesouhlasu nebo bezvýhradnému nepřijetí emocionálních předpokladů obrací v agresivitu nehodnou poetického myšlení. Jak potom takovým emocím věřit? Nedokazuje zbytečně dramatizovaná reakce na kritiku Honzyka, že se právě uhodilo na hlavičku (zejména ve třetím odstavci), a že se vydíráním tzv. pravdivými emocemi upevňuje zdejší veřejná VÍRA v jakousi totalizující hierarchii emocí. Místo aby se polemika odehrávala v rovině formální cesty k estetickému sebevyjádření, fixuje se zde naivní arteterapeutická svěřovna, kde se utrpení stává legitimací vrcholného poetického cítění.

Negativní emoce by měl člověk řešit (naučit se je zvládat) a ne se utvrzovat v tom, že jeho masochistické ublíženosti mají přednostní smysl, že jsou jedinečné a krásné. Utrpení nikomu nedává právo způsobovat další utrpení svému okolí. Pokud se tak děje vzniká atmosféra strachu vyřknout veřejně názor, je to zejména zastrašování oponentů a jejich důsledná skandalizace všemožnými podezřeními, nadávkami (většinou za pomoci k tomu vyrobených útočných nicků). A tak se stalo, že několik zdejších zájemců o kritiku svých děl v plánovaném cyklu po Ozvěnách Arény svoje dílka stáhlo v důsledku obav ze skandalizace a ztráty „společenského postavení“. Vzniká tak zásadní otázka: Jak se zde daří nenávisti? Já myslím, že bohužel stále lépe. Co myslíte vy? Máte ještě odvahu se k tomu vůbec vyjádřit? Přenecháte opět iniciativu (a tím i veškerou moc nad atmosférou tohoto serveru) nenávistným komentářům, protože to je sranda vidět někoho pod tlakem? Tím se konečně všichni utvrdíme v tom, že každá kritika je vlastně nenávist, že neumíme rozlišovat kritiku pozitivní a negativní a potvrdíme tím onen status, že v takovém prostředí nemůže vznikat svobodná tvorba artefaktů, ale jen tvorba poplatná právě vládnoucím nečitelným skupinkám nahodile spřaženým na osobním základě, jenž není veřejně vysloven a přesto se stává výhružnou normou, jejímiž důsledky jsou nakonec buď žvanění nebo mlčení.

Bez podpory zdejší veřejnosti se nenávisti tento server nezbaví. Jakou zkušenost se zdejšími projevy nenávisti máte vy a co byste s tím chtěli udělat, kdyby, dejme tomu, byla veřejná vůle proti projevům nenávisti více a přesněji završena definicí v pravidlech serveru. V důsledku výše uvedených událostí zakládám Klub Proti nenávisti, jehož účelem bude shromažďování údajů o projevech nenávisti a diskuze o nich. Odvážnější mohou do klubu vstoupit přímo a podílet se společně na Deklaraci proti nenávisti. Méně odvážní nám mohou anonymně zasílat svoje podněty do pošty nicku Ombudsman, který jsem zřídil za účelem vedení klubu. Upozorňuji, že tento nick nebude výhradně jenom v mém užívání.

 

Přeju všem v novém roce více důstojnosti Krytyk, nick č. 56

 


430 názorů

Marcela.K.
13. 01. 2011
Dát tip
Také se tu s Tebou nechci bavit. Jen jsem Ti chtěla říci, že statistika je sice nuda a "nakrmí" klidně dva i když ten jeden je hladový a druhý přecpaný...přesto o něčem vypovídá. Je to na Tobě, aby ses nad tím zamyslel. Měj se. P.S.: Opravdu musíš mít vždy poslední slovo: :-) A taková skleroza v Tvém věku? Ono je někdy lépe jako "zapomenout", že.

Marcela.K.
13. 01. 2011
Dát tip
Marvine, Ty ho dávat nemusíš. Ono se to o Tobě přece ví a když si vzpomeneš, je to přesně to, co jsem Ti vytýkala už dávno a proč jsem Tě u sebe zablokovala. Přesto jsi použil alternicky...Dokonce jsi se mi za to, že jsem o Tvé komentáře nestála, dokázal "hezky" pomstít. Jsi na chlapa hrozně užvaněnej. Člověk nepotřebuje monitorování, aby mu to bylo jasné.

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
Derovi: ..lidi kolem, jako bych to už někde slyšel. nestačím se divit. místo odpovědi na otázku, kdože byl ten tajemný Em, ohromuješ posluchače statistikou. místo odpovědi na otázku, kdože byl ten tajemný Em, manipuluješ s veřejným míněním pomocí čísel, která sama o sobě neříkají vůbec nic

Dero
13. 01. 2011
Dát tip
Jen tak pro zajímavost - kolikrát se za poslední rok kdo pod cizímdílem (tedy ne diskusí ani jinou rubrikou hlavní strany) dopustil více než 10 komentářů: - Norsko 1 (56x) - VT Marvin (38x) - Pišta_Hufnágl (5x) - Pomerančová (0x) - Dero (0x) A mimochodem, když se podíváme na absolutní maxima za poslední rok vč. diskusí, Norsko je schopen vyplodit u jednoho díla až 84 komentářů o průměrné délce 77 znaků, VTM 65 o průměrné délce 155 znaků. Dero paběrkuje na maximu 23 komentářů o průměrné délce 520 znaků. Pravdou je, že Pišta ve svém nejlepším výkonu dokázal dosáhnout mety 30 komentářů o průměrné délce 97 znaků. Pro představu, jeden řádek textu v kritice obsahuje v průměru 80 znaků. Statistikou chci jen popíchnout Norska a VTM, aby si uvědomili, proč lidi kolem mohou nazývat jejich rozhovory plkáním. :) Kurzívou je označena ironie

Dero
13. 01. 2011
Dát tip
Marvine, zřejmě není v mých silách odpovědět na všechny tvé otázky, musel bys je konkretizovat, vybírám proto ty konkrétní: Proc nevime o osudu duka? Protože nesledujete stránku adminského klubu. Rozhodnutí adminů v této věci je tam od začátku vyvěšeno. Je dalsim uzivatelem, ktery nezna podrobnosti rozsudku? .duke. velmi dobře ví, za co je zablokován. Možná se rozpomeneš, že už si v minulosti vykoledoval 30denní ban - při té příležitosti mu bylo vysvětleno, čím se neustále proti pravidlům proviňuje. Mimochodem, dalším? Kteří byli ti předchozí? Proc je neco presouvano v rozporu s admin pravidly a zejmena proc v duskuzi nezustane odkaz na misto, kam je presouvano? V diskusi by se měl objevit odkaz na místo, kam je přesouváno, s tím souhlasím. Když jsem tuto možnost adminům představoval, zároveň jsem je žádal, ať při každé příležitosti, kdy nějaké příspěvky přesunou, vloží předpřipravený odkaz. Pokud se tak nestalo, omlouvám se, ale opravdu nešlo o úmysl. V rozporu s pravidly však nic přesouváno není. Proc se tak trapne krejete, kdyz Lamu nikdo nezadal? A tohle je věc, kterou nemám rád. Máš nějaký dojem, který vydáváš za ověřenou pravdu - na Písmáku jde o rozšířenou nemoc. Přitom se mýlíš. LaMouette byla o posouzení věci a zásah požádána. Ovšem z jakého titulu se ty dožaduješ zveřejnění takových informací?

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
Nehovoří k tématu! Místo to si pod Lyrykem domlouvají milostné schůzky! Trapáci

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
Smažte je!

Metta
13. 01. 2011
Dát tip
katu: právě že nic:)

katugiro
13. 01. 2011
Dát tip
a mění se tím něco?

Metta
13. 01. 2011
Dát tip
katu: až ted jsem si všimla, že jsi bezocasý

katugiro
13. 01. 2011
Dát tip
Marvine, nevím, co po mně chceš za odpovědi, napsal jsem pouze, že jsi expert na nekonečné a nesouvisející plky, a tvoje otázky mě úplně míjejí.

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
Hru hraju a rád, ale s nima nikoliv, metto

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
duke byl zrušen, psal mi to

Metta
13. 01. 2011
Dát tip
N1: ty tu hru hraješ s nima

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
Tidleti týpci totiž předpokládají, že čím víc budeš hovořit, je jen otázka času, kdy se znemožníš. Nevědí, s kým mluví, málo mě znají. Doufají marně

Metta
13. 01. 2011
Dát tip
N1: asi o to nikdo nepožádal a nejsou závadné

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
Proč nesmažou asi sto posledních kritik? Vysvětlí mi to někdo? Vždyť se vůbec nedotýkají tématu!

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
vrána k vráně, znáš to

Metta
13. 01. 2011
Dát tip
N1: mají už jenom ocásek kritika

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
pleteš

Metta
13. 01. 2011
Dát tip
N1: btw. hufnágl ani brokolice nejsou admini, nebo se pletu ?

Norsko 1
13. 01. 2011
Dát tip
až smažou hufnágla a brokolici, slibuju, že neřeknu už ani popel

Metta
13. 01. 2011
Dát tip
co takhle zavést na jistou dobu výjimečný stav naprosto bez mazání a pak podebatit o výsledku:P

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
btw, uvědomte si, že všechno co píšu, je motivováno mazáním mých přípěvků, které nepopírají pravidla serveru, pouze ničí mou osobní integritu, děkuji

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Kde je svoboda, když po tobě pořád někdo maže stopy, které zanecháš? Kde je víra v tento server, který chtěl být kdysi demokratickým? Tam jsme dospěli? K hořící hranici, kde pravidla určují nedospělci, či rozmazlené krůty? Tam?

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
měl ses ozvat sám a dřív, teď jsi tu již zbytečný

katugiro
12. 01. 2011
Dát tip
Se slušností nejdál dojdu, jo jo...

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
zbytečně zasíráš stránku, milý katugiro

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
už mi nepiš. ano?

katugiro
12. 01. 2011
Dát tip
Příště mi avíza prosímtě už neposílej.

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
právě proto japonče. avízo bylo všem. všem, všem, všem

katugiro
12. 01. 2011
Dát tip
Avi Marvinovi. Ne proto, že se s tebou chci bavit - právě proto, abych nemusel :)

katugiro
12. 01. 2011
Dát tip
Proč mi, kurnik, už zas posíláš avízo, milé Norsko? Když už to tu zaznělo, tak mně kupříkladu ty nekonečné a nesouvisející plky pod díly vadí, a expert jsi na ně právě ty, nebo Marvin. Jako by šlo jen o to se všude objevit a všude něco říct, zcela bez ohledu na kontext. Na druhou stranu mi mazání/přesouvání (říkejte tomu jak chcete) vadí ještě víc, nadělá víc škody než užitku.

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Ještě jsi mi neodpověděl

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Máte to vůbec zapotřebí? Takovou komedii? Nebylo by lepší zachovat chladnej rozum a vyzkoumat, že vlastně o nic nejde? Maž si Hufnágla, pomerančovou a podobné kydy, já se s někým aspoň o něčem bavím

Dero
12. 01. 2011
Dát tip
Odpuštěno, vše v pohodě.

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Jelikož se týká problému, který zajímá mnoho lidí, milý dero. Promiň

Dero
12. 01. 2011
Dát tip
Norsko, proč sem přeposíláš naši korespondenci? Nevadí mi to, ale patří ke slušnosti se druhé strany alespoň zeptat, zda s tím souhlasí. A s těmito slovy si vše strkám za klobouk. Nejsem databanka ani tvoje maminka, abych ti vše vysvětloval a servíroval na zlatém podnose. Zkus přemýšlet, komu všemu tak na Písmáku může vadit, že ke všemu máš nějakou irelevantní připomínku. Hmm, to je opravdu oříšek... :)

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Nijak se do toho nehrnu, ale lepšího těžko seženou. Co řeknu, to platí

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: čekáš, až tě osloví...to považuji za pózu. nezdá se mi, že by to byl projev hrdosti. Třeba se mýlím.)

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
kydy, couro. vždyť jsi coura, tak se courej, nejlépe někde úplně jinde

coura
12. 01. 2011
Dát tip
Když jsem púoprvé viděla tuto diskuzi napadlo mě Norsko, to je o něm. Bude tu spousta lidí, kteří ho odsoudí. Ale opak je pravdou, to on si stěžuje a navíc mě posílá avíza. Norsko je podle mne jeden z největších...vůbec nechápu po tom, co si dovolil k bratrovi, že mi píše nějaká avíza k této diskuzi, ke které mám jenon mimochodem okopírovanou jeho korespondenci s bráchou a pro mne je to důkaz, že je naprostým psychopatem, protože cudnost s jakou se tu předvádí je v naprostém rozporu s tím, co já znám, co píše kdekoli, kde se jeho ego může ukázat na veřejnosti. Nebudu odpovídat na jakékoliv připomínky k tomuto textu, protože sama nechápu, jak a kým jsem se nechala vůbec vyprovokovat k reakcia nemám potřebu s vlky výt.

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Od Dero Pro Norsko 1 Odesláno 12.01.2011 21:56:43 Předmět Re: Re: Re: n/a Ano, jsem si toho vědom. Pokud by admin z vlastní vůle měl mazat všechny příspěvky mimo téma pod díly, tak nedělá celý den nic jiného. Vězte, že to nebylo nic osobního. LaMouette dostala žádost o pročištění díla od jiného uživatele, který působil v diskusi, a proto to také udělala. Jsem si vědom toho, že povídání si pod díly je na Písmáku běžné a že působí zvláštně, když něco přesunuto je, něco není a je z toho jeden velký mišmaš. V klubu adminů už zaznělo, zda by za opakované diskutování mimo téma hovoru neměly padat i nějaké tresty, ale to bylo přesvědčivě zamítnuto. Uznávám, že Písmák moc jiných možností k "povídání" než hlavní seznam komentářů pod díly nenabízí. Takže máslo není jen na vašich hlavách. Ale zase bych byl rád, abyste stejně jako já říkám, že některé technické věci by se měly zlepšit, i vy dokázali vidět, že plané povídání pod každým druhým dílem lidem může vadit. To je vše. dero Komu, pokud mi neodpovíš, strč si všechno za klobouk Norsko

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
a vrátí všechno tam, kam to patří. inženýry lidských duší bych zrušil

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Čekám, až mě osloví :-)

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: nevím, možná. zatím se držím toho, co je psáno a jasných otázek a odpovědí do virtuálních očí. S nenávistí jsem se tu zatím osobně nesetkala. neodpověděl jsi, proč jsi neprojevil zájem o adminování

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Nenávist má mnoho podob

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Tak se projevuje nenávist. Plíživá sekce ušlechtilých pravidel

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: to ti psal Dero do zpráv ? Podle adminských pravidel takto zachází admin z příspěvky závadnými, ty mimo téma maže pouze na přání autora díla či komentu. Opět (formálně)problém pojmů mazání vs.přesunování do sběrných boxů, o nichž pravidla nehovoří chápu-li pravidla dobře, což nevím, mi teda nepřišlo nutné tamto přesouvat

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Proč nesmažou asi sto posledních kritik? Vysvětlí mi to někdo? Vždyť se vůbec nedotýkají tématu!

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
brokolice

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Myslíš příspěvky přesunuté "mimo téma" sem: http://pismak.cz/index.php?data=read&id=374508&pg=1& - ty z 11. 1. 2011? Pokud jde právě o ně, pak není patrné, že byste hovořili nějakým způsobem k tématu. Jde až na jednu výjimku o jednovětné repliky, které se na dílo nijak neodkazují - jinými slovy chat mezi dvěma uživateli. Na ten pod díly prostor není a vyhodnocení vašeho rozhovoru jako "mimo téma" je dle mého názoru správné a velmi na místě. Vy jako uživatelé jste nijak potrestáni nebyli, přesunuty byly jen vaše příspěvky na místo, kde můžete v povídání pokračovat. -- Dero S tvým přístupem můžeš mazat 90% příspěvků pod jakoukoliv diskuzí. Proč to neděláš? Norsko

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: považuji za možné upe normálně napsat Derovi nebo komu, že máš zájem o funkci admina. Proč to neuděláš ?

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Nikoho jsem nežádal. Ale kdyby chtěli..

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: takže oni tě nechtějí nebo nechceš ty ?

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Poněvadž bych nastavil laťku hodně vysoko, metto. Sám se toho bojím

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: teď tu asi není. V klidu počkám proč nejsi (stínovým)adminem ?

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
myslím že neodpoví. zalezla do ulity, kterou opuští jen zřídka. typická adminská arogance

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: tož normálně jsme se jí právě zeptala, uvidíme

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
La Mouette: není-li to tajemství, na základě čí stížnosti jsi přesunula komenty VT Marvina a Norska 1 ?

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
čí, viď? nějak nám to zůstává utajeno. proč to tají, nevíš?

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
11.1.

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: já ne teda ptala jsem se jí "tos smazala na základě nějaké stížnosti ?" a ona ovšem"

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
nic toho času jsem tam totiž neobjevil

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
ty seš taky smazaná?

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: čí, to nepíše

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
čí žádost? (ať to nemusím hledat)

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
já 17.23, ona 17.53

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: jako odpověď na mou otázku v téhle diskusi, asi čtvrtá strana od nejnovějších

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
ale. kde to píše?

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: ona píše, že to přesunula na něčí žádost

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: v adminských pravidlech je prostor pro mentální kličky,třebas kolem pojmu "závadný" a o těchto přesunovacích boxech tam myslím toho moc není

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Mazat bude stývn?

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
že si pomohla, amoleta, viď, místo mého rozhovoru s márvem, kterým by všechno skončilo, tady má snůšku obvinění. co myslíš?

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
psal jsem derovi. uvidíme

Metta
12. 01. 2011
Dát tip
N1: oni to nazývají přesouváním. nomen omen

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
To už tady kterejkoliv admin může mazat kde chce co chce? Podle stupně nenávisti?

Norsko 1
12. 01. 2011
Dát tip
Milý georgi, já třeba už středem dávno odešel, ale bohužel mi to nebylo umožněno

komedie
12. 01. 2011
Dát tip
George: palec nahoru :)

.duke.
11. 01. 2011
Dát tip
Zrovnal jsem chtěl skončit, a přijdeš ty, bídžeji, abys diskusi, která již dávno není nosná, opět natáhl. Proč? LM je kámoška nebo co?

.duke.
11. 01. 2011
Dát tip
Komedie: Co kdyby si šla sama tam, odkud jsi přišla, he? Někam "daleko pod zem" třeba...

.duke.
11. 01. 2011
Dát tip
Je to docela problém, když takhle něco zmizí. Kde je vlastně ten black box? Nevšiml jsem si, že by byl někde v pravidlech pro adminy či uživatele zmiňován.

komedie
11. 01. 2011
Dát tip
myslim, že byste měli zvednout zadky a jít ven..

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Přesně, duku, přesně. Amoleto, kdy se zas bude mazat? Abych to proboha třeba neprospal

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Jaký je v tom rozdíl amoleto, když to tady není vidět? Vysvětlíš mi to?

LaMouette
11. 01. 2011
Dát tip
.duke... asi sem se spatne vyjadrila, nesmazala sem je, jen preradila.

.duke.
11. 01. 2011
Dát tip
To nevím. V pravidlech pro adminy stojí: "Komentáře nesouvisející s tématem může admin smazat POUZE na výslovné přání autora díla či autora komentáře." Pokud mazala v rozporu s tímto pravidlem, porušila pravidla pro chování adminů. V minulosti to takhle fungoval běžně. Široce, podobně jako napalm to používal papouch. Hrál si na boha, čistil Písmák, jak uznal za vhodné. Samože e to od něj brzo naučil Syd a fachčil stejným stylem. Bylo to tedhy za podpory Pišty, který se u tohomoc dobře bavil. Od té doby ho mám zakódovanýho jako hajzlíka a nemá ho vůbec rád. Ale je fakt, že jak papouch exl, šel stranou i Pišta, což serveru a svobodě vyjadřování docela pomohlo.

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Nejspíš aby se neukázalo, že neovládá pravopis. Jakým právem ovšem maže rozhovor mezi mnou a márvem, kde jako rytíř před ním chráním janinu a snažím se ho z celé diskuze vyšachovat, jelikož jest otravný a nekonečný? Co? Amoleto?

.duke.
11. 01. 2011
Dát tip
Mně se líbí, že se LM dokáže, když se přemůže, vyjadřovat i normálně. Protože většinou to je něco jako: "tekuji pjekne", "womlouvám se", "f potstate", "mno, wono", "na chfilku", "snat" etc. Často se mi z jejího vyjadřování obrací žaludek. Tak fajn, že když vystupuje v roli admina, dokážet ten svůj idiotskej způsob vyjadřování ještě docela korigovat.

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Ale tys mi už sebrala, amoleto. cirka tak tři hodiny mého života. co mi chceš ještě brát? a že já řeknu, co bych smazal? kecy, v rovině hypotetické. nejsem totiž admin Přemýšlím, že to poženu vejš a obviním tě z překračování adminských práv

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
VTM: to se dá znovu nastolit. Do toho

LaMouette
11. 01. 2011
Dát tip
Garthe, neva mi diskuse.. taky sem diskusi nemazala. Metta.. ovsem. Norsko.. Ty bys smazal StyvNa.. ja jiny veci.. tohle dycky kazdej uvidi podle svyho. Ja ti to narozdil od Tebe brat nebudu. A ani ja nezapominam, co sem pro Tebe udelala.. ;-) Marve... :-)

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
VTM: snížila tím literární hodnotu diskuse, byl by to dostatečný důvod k nenávisti ?

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Milá amoleto, absolutně jsi nepochopila skutečnost toho, co jsi smazala. Jen tak, bez důvodu Jednou ti to vrátím, nezapomínám

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
VTM: zanedbal. zkus si stěžovat, že vám to smazali

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
tak.. ted sem to tu trochu promazala ja.. byste to pak secko nehazeli na StyvNa.. a jako Marve a Norsko.. mezi sebou trosku pribrzdete.. ono to mazani po jednom je docela nuda.. a zabira to cas.. tak bysem Vas poprosila.. esliva by to slo k veci.. a bez potreby spamovani.. diky predem... usetrite mi cas i praci. Osobne si myslim.. ze spousta veci tady byla zbytecna.. protoze podle me vyplynula z ne uplne presnyho pochopeni.. toho jak a co ten druhy mysli.. ostatne.. pomerne obvykla vec v pisemny komunikaci. Myslim si, ze co znam StyvNa.. nedela veci se zlym umyslem.. narozdil od nekterych jinych tady. O vecech premysli.. a snazi se pro Pismaka delat co muze.. podle svyho nejlepsiho vedomi..a leckdy se mu veci povedou..bez ironie.. tak to vidim ja. Ze se to nekdy dari.. a nekdy taky se prihodi.. ze nedari.. to si myslim.. ze tu vsichni admini vi moc dobre.. Co a jak ste si tu mezi sebou vymenili.. to hodnotit nebudu.. to je dycky vec dvou.. co mezi sebou diskutujou.. pokud se to vejde.. do nejakych normalnich hranic. To co se tu do tech hranic.. resp.. do tech mych hranic neveslo.. to sem resila... zbytek povazuju.. za pouhou vymenu nazoru.. i kdyz leckdy ponekud ostrejsi. Nicmene.. z hlavni stranky si myslim, ze neni treba ji stahovat. Ale rada bych Vas o neco pozadala.. vim, ze diskuze.. je prostor pro diskutovani.. pokud ale uz se jedna jen o dejmetomu.. souboj dvou lidi.. co takhle to zkusit vyresit po zpravach? Myslim si.. ze bez obecenstva.. by se mozna veci vyresily daleko rychleji.. a efektivneji. A co tu znam lidi.. tak sou schopni.. tu hranici... kdy je dobre to resit po zpravach rozpoznat docela dobre. A nam adminum.. by to fakt usetrilo alespon cas.. mazanim veci.. ktery z diskuse sklouznou k napadani a urazeni. Ja osobne Vam za tohle budu vdecna.. a predem dekuju. Bože, to jsou kydy. Koho obhajuješ? Stěžoval si marvin? Nebo Omb-cosi?

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
A už zase mažou. Trapné Já bych smazal stývna a jeho kydy, milá lamouett, je to ostuda písmáka. Tebe taky lamouett

komedie
11. 01. 2011
Dát tip
Pišto, jestli máš na mě zase nějaký připomínky, tak mi aspon posílej avíza, jo

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
LM: tos smazala na základě nějaké stížnosti ?

Garth
11. 01. 2011
Dát tip
LaMouette... a co kdybyste ty veci proste nemazali? Zrovna tady mi neprijde, ze by nekomu nejak zvlast vadily

Garth
11. 01. 2011
Dát tip
VT - musíš se snažit :D

LaMouette
11. 01. 2011
Dát tip
tak.. ted sem to tu trochu promazala ja.. byste to pak secko nehazeli na StyvNa.. a jako Marve a Norsko.. mezi sebou trosku pribrzdete.. ono to mazani po jednom je docela nuda.. a zabira to cas.. tak bysem Vas poprosila.. esliva by to slo k veci.. a bez potreby spamovani.. diky predem... usetrite mi cas i praci. Osobne si myslim.. ze spousta veci tady byla zbytecna.. protoze podle me vyplynula z ne uplne presnyho pochopeni.. toho jak a co ten druhy mysli.. ostatne.. pomerne obvykla vec v pisemny komunikaci. Myslim si, ze co znam StyvNa.. nedela veci se zlym umyslem.. narozdil od nekterych jinych tady. O vecech premysli.. a snazi se pro Pismaka delat co muze.. podle svyho nejlepsiho vedomi..a leckdy se mu veci povedou..bez ironie.. tak to vidim ja. Ze se to nekdy dari.. a nekdy taky se prihodi.. ze nedari.. to si myslim.. ze tu vsichni admini vi moc dobre.. Co a jak ste si tu mezi sebou vymenili.. to hodnotit nebudu.. to je dycky vec dvou.. co mezi sebou diskutujou.. pokud se to vejde.. do nejakych normalnich hranic. To co se tu do tech hranic.. resp.. do tech mych hranic neveslo.. to sem resila... zbytek povazuju.. za pouhou vymenu nazoru.. i kdyz leckdy ponekud ostrejsi. Nicmene.. z hlavni stranky si myslim, ze neni treba ji stahovat. Ale rada bych Vas o neco pozadala.. vim, ze diskuze.. je prostor pro diskutovani.. pokud ale uz se jedna jen o dejmetomu.. souboj dvou lidi.. co takhle to zkusit vyresit po zpravach? Myslim si.. ze bez obecenstva.. by se mozna veci vyresily daleko rychleji.. a efektivneji. A co tu znam lidi.. tak sou schopni.. tu hranici... kdy je dobre to resit po zpravach rozpoznat docela dobre. A nam adminum.. by to fakt usetrilo alespon cas.. mazanim veci.. ktery z diskuse sklouznou k napadani a urazeni. Ja osobne Vam za tohle budu vdecna.. a predem dekuju.

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
VTM: :D, smysl to má, pokud o to dotyční stojí ne-li, mě by to aspoňjako čtenářku zajímalo. Osobně si ráda testuji, jak dlouho vydržím s jistými písmáky na férovku mluvit, aniž by se tito na..tento. Tys dobrý.)

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
VTM: ale právě třeba názory zánovních písmáků mohou nastavit dobře zrcadlo tomu panoptiku, na které jsou ostatní už zvyklí a možná otupělí délka písmáckého pobytu je možná úměrná zkušenostem, ale ne moudrosti

Garth
11. 01. 2011
Dát tip
ještě k tomu tématu... ono je občas těžký říct něco na plnou hubu a tak, jak si to doopravdy myslím, protože by to spoustu lidí zbytečně naštvalo.. občas to není o odvaze nebo zbabělosti jak píše Lyryk, ale o tom, že ty "virtuální" slova nesdělí vše a vedou k emocím, které jsou na škodu; a není tolik času si to vyříkat z očí do očí a pročistit atmosféru. A upřímně, myslím, že kdybych některé lidi neznal osobně, tak mě tady taky pěkně serou! :-D

Garth
11. 01. 2011
Dát tip
pod tímto diskuzním námětem mi ta diskuze vyloženě off topic nepřijde, i když lyryk si tu diskuzi možná představoval jinak (no asi nepředstavoval je tu už dost dlouho že by mohl tušit jak to dopadne :))

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
StvN: jsou tu také uživatelé, kteří si stěžují na neaktivitu, neprojevení názoru a zbabělost tzv. řadových písmáků, ale ve veřejných diskuzích je jakožto nezasvěcené do místní špíny ze "svého" mazáckého hřiště vyhazují či jinak zesměšňují. Nebo se mi to jenom zdá ?

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
VTM: jsem vážně přesvědčena o ušlechtilosti tvých pohnutek, nicméně jistá tvrdohlavost ti zastírá výhled na to, kdy je (takto)pokračovat zbytečné.

StvN
11. 01. 2011
Dát tip
Lakrov. Položila jsi velice správný dotaz a já jsem jenom rád, že se ukazuje, ačkoliv jsem na to již upozorňoval, že někteří uživatelé se považují za někoho víc, někoho, kdo je nad systémem. Jsou to bohužel ti stejní uživatelé, kteří zároveň nejlépe vědí, co by admin měl a co neměl dělat. Kdybych je nyní upozornil na to, že překračují pravidla, jistě bych byl nařčen ze zneužívání své adminské pravomoci. Nicméně prosím aktéry o ukončení OT.

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
a-n: šiš, radši errare humanum est.))

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
VTM: nevím, co tě žene, vytrvale přispívat způsobem, který očividně nikam nevede - fakt věříš, že něčeho dosáhneš nebo se jen tak bavíš ? Nejsu krutá, jen třeskutě blbá. Tak, teď jsme se napadla.

nevím, jestli si ten latinský citát pamatuji dobře...de omnibus dubitandum est :o)

podle počtu komentářů jsi ovšem nejkrutější ty :o)

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
a-n: dyš já na to jdu polehoučku

jen poslední? :o)

Metta
11. 01. 2011
Dát tip
VTM: co když poslední tvé tvrzení neplatí ?

.duke.
11. 01. 2011
Dát tip
U podobné výměny invektiv, objevivší se pod jiným typem díla, by měl v případě nezájmu adminů zasáhnout sám velký Zorom a poslat provinivším se diskutérům infikovanou zprávu oujé.

Lakrov
11. 01. 2011
Dát tip
Zajímalo by mne, zda by podobná výměna invektiv, objevivší se pod jiným typem díla, než je diskuse (pod některým z vážně míněných), přesáhla míru tolerance adminů a ocitla se tak v jejich zorném poli, jakožto potenciální adept pro odstranění (přesunutí). Bylo by v takovém případě kritériem pro přesun komentářů také jméno diskutujícího?

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Janina se neorientuje, márve. Přestaň ji napadat

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Žlutá zimnice, to sedí

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Kdo chce bejt kytičkovej lidiček nebo ořezávátko, ať je. Se mnou nepočítej

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Milá Janino, pokud ti někdo jen tak, bez důvodu, někde něco smaže, porušuje tím tvou osobní integritu. Tím pádem, pokud se mu někde nedaří a lehce tápe, tak mu to přece připomeneš, ne?

A jéje. Mumarek nakazilKomedii... :(

Janina6
11. 01. 2011
Dát tip
Milé Norsko, dopustila jsem se dojmu, že svou repliku "ten už komunikaci TAKY nezvládal a funkci položil" směřuješ proti StvNovi a že ti tlak, pod kterým se tady ocitl, v podstatě dělá škodolibou radost. Pokud jsi to myslel úplně jinak (a věř mi, že by mě to potěšilo), pak jsem tvá slova špatně pochopila, promiň.

Norsko 1
10. 01. 2011
Dát tip
milá janino, nechceš se mi omluvit? celkem bych to přivítal, víš, celkem ti to myslí

Janina6
10. 01. 2011
Dát tip
Marvine: "Janino, smahem jsi me odsoudila." Ano, šmahem, a nebylo to moc fér. Přesně tak to vypadá, když ztratíš trpělivost a snahu druhého chápat a vmeteš mu svoje přesvědčení, ať si říká, co si říká. Tak trochu jsem ti poslala zpětnou vazbu :-) Dotklo se mě, když jsem viděla, jak tě StvN téměř úpěnlivě žádá o trochu pochopení a nadhledu, a ty nechceš nic slyšet, chceš jen vyhrát, natřít to soupeři, dát mu to sežrat. A přesto, že tě v mnoha směrech uznávám, v tomto bodě tvé chování opravdu vyznělo nenávistně. Samozřejmě z mého zcela subjektivního pohledu. Vidíš, jak těžké bude definovat, změřit či zvážit, zaškatulkovat nenávist? Vždycky budeme někoho chápat a omlouvat víc, někoho míň, a kdo bude ten objektivní a nezaujatý, který může něco rozhodnout?

Janina6
10. 01. 2011
Dát tip
Norsko, o tom, co StvN kde smazal, opravdu moc nevím, reagovala jsem na tvoji narážku o tom, jak "nezvládá komunikaci". V momentě, kdys to napsal, už mi to totiž z Marvinovy strany jako snaha o komunikaci nepřipadalo. Připadalo mi, že se do něj už pouze naváží s cílem ne vyměňovat si názory, ale "vyhrát". Led diskusí je tenký právě proto, že patent na "jedinou pravdu" a objektivitu nemáme nikdo, akorát že si to málokdo přizná. Většinou pro mě nemá smysl se zapojovat, protože svým způsobem chápu obě strany.

komedie
10. 01. 2011
Dát tip
nenávist je dost silný slovo...myslím si, že hodně lidí se tu rádo peleší v cynickém chování, a to může ublížit možná víc, než když je někdo vzteklej, nebo "nenávidí". Protože cynismus je hrubší forma. Pokud někdo nenávidí, je to něčím čistý. Prostě to tak je, víš, na čem jsi..narozdíl od toho, když se tu banda rádoby intelektuálů cynicky naváží do kohokoli, kdo se snaží něco říct, často to ani není úplně pochopitelný a myslím, že tohle není v pořádku.. To je můj názor..a jinak si myslím, že tohle je jedna z těch mnohem lepších diskusí tady, díky, ráda si počtu kome

Hundin
10. 01. 2011
Dát tip
jak se daří zde "zoufalým výkrikům po lásce" - nemyslím si, že výrazneji jinak než v bežným světe - tudíž bych se tím nějak extra nezabývala - patří to k dualitě světa ...

.duke.
10. 01. 2011
Dát tip
Možná by i pro tebe, Marvine, byla smrt vykoupením z té mentální smyčky, kterou sis na sebe ušil. Zvaž to.

Norsko 1
10. 01. 2011
Dát tip
Nemluvě o tom, že zmiňovaná diskuse byla v rámci diskuse chrousta, pojednávající o nejasnosti nastavených pravidel. Hudry hudry, to umí každej malej kluk

Zmiňovaný případ neznám, nemohu tedy posuzovat oprávněnost smazání/přesunutí. Pravda ovšem je, že těžko na Písmáku nastavíme jednotnou šablonu pro příspěvky, které mají smysl a na příspěvky, které jsou mimo téma. Jsem toho názoru, že pokud je v diskuzi téma, o kterém se dá diskutovat a diskutuje se, mělo by zůstat na hlavní straně. A pokud někdo publikuje na literárním serveru, musí počítat s kritikou, mnohdy nevybíravou. Pokud tato kritika neobsahuje vulgarismy a jiné, přímo definované nepřístojnosti, neměla by být mazána. Uživatel má možnost dotyčného uživatele zablokovat a tento přijde o právo, haněti mu veledíla. Lidé jsou různí a ne všichni jsou schopni kritiky v určitých mezích slušnosti. Dalším upřesňováním a zkvalitňováním pravidel se do problému jen víc zamotáváme, neboť jejich striktní dodržování je nemožné.

Norsko 1
10. 01. 2011
Dát tip
Normálně jsme se stývnem konverzovali. Nemusel konverzovat, ale konverzoval, mohl strašit, ale nestrašil. Posléze smazal, ale jak říká on, přesunul. Obnovit!

Norsko 1
10. 01. 2011
Dát tip
Na něco takového jsem v pravidlech nenarazil, proto se ptám

Patrně Off Topic, Norsko. Překvapuje mě, že zrovna ty tuhle zkratku neznáš =)

Norsko 1
10. 01. 2011
Dát tip
OT? Co je to stývne? Proč se mnou mluvíš ve zkratkách? Neznám žargon adminů

StvN
10. 01. 2011
Dát tip
Norsko, tamto bylo přesunuto z důvodu OT. Nebylo to smazáno. Škoda, že překrucuješ fakta. Každopádně bych byl i od tebe rád, aby ses v komunikaci se mnou zdržel invektiv. Je úplně jedno, jestli jsem nebo nejsem admin. Ani jedno vás neopravňuje mě urážet. Marvine, nemůžeš se cítit poškozený, protože tě osobně nenapadám. To bohužel nemáš čím doložit.

Norsko 1
10. 01. 2011
Dát tip
Ale vždyť jsi to udělal stývne, v chroustově diskuzi, kde jsi smazal celý náš rozhovor s tebou, jelikož jsi posléze zjistil, že si z tebe děláme neškodnou švandu. Tak nekecej a scvakni podpatky

StvN
10. 01. 2011
Dát tip
Marvine, ted jsi me napriklad narknul z toho, ze bych mohl zacit zneuzivat sveho postaveni, i kdyz se to nikdy nestalo a nic tomu nenasvedcuje. To je pomerne klasicka, i kdyz hodne mirna, ale porad je to invektiva. Nic te neopravnuje me takhle soudit. Nevykladej si to tak, ze te za to chci potahovat nebo soudit. To vubec ne. Ja osobne naopak radeji davam pruchod diskusi. Prave proto mi prijde, ze tu resime zbytecnosti, protoze se nic tak strasneho nestalo.

Norsko 1
10. 01. 2011
Dát tip
Nikde, márve. Ale nech už stývna žít, sotva dýchá. Hodně se nám do toho zamotal, kluk jeden ušatá

Diana
10. 01. 2011
Dát tip
Krytyk - Aha, to mne nenapadlo. když si dají dva hulváti dostaveníčko, tak to dílo zabijí. To je pravda. Faktem však zůstává, že tihle lidé chtějí šokovat, rozeštvat, znemožnit slušnou a rozumnou komunikaci. A to by jim nemělo vyjít. Na jednoho většinou ledové mlčení zabere. Ale co se dvěma? Také nevím...

Krytyk
10. 01. 2011
Dát tip
Diana: no právě, to znamená mlčet, i když "hrubec" uvádí zjevné nepravdy, tím se mu předá iniciativa, aby se mohl o to více rozjet, kvůli těmto hrubcům tu potom není možná diskuze o tématu, protože oni ho rozmělní sapmováním mezi sebou, zvláště, když se ti tam sejdou dva nebo tři najednou; další problém je, že hrubé reakce pod díly zastrašují ostatní, aby diskutovali nebo se nějak vyjadřovali -> takže díky těm hrubostem mlčí pod takovým dílkem i ostatní; je to značně bezvýchodné;

Diana
10. 01. 2011
Dát tip
Krytyk - Prostě na takovou hrubou kritiku nereagovat. Vůbec nikdo vůbec nijak, jakoby to okénko bylo prázdné.

Krytyk
10. 01. 2011
Dát tip
Diana: "důsledné ignorování"? jak by mohlo vypadat -> nechodit sem, nekomunikovat, nekritizovat, mlčet?

Lakrov
10. 01. 2011
Dát tip
Pro Big_George: Prominent asi nejsem :-) Ani nelze říci, že by se po upozornění na invektivy dělo něco velkolepého; ono je potřeba si i i drobné náznaky vykládat ve svůj prospěch, a ne hned házet kamením. Podstatné je, že urážky ustaly.

Diana
10. 01. 2011
Dát tip
Souhlasím s Alešem a Muamarkem. Nenávist je příliš silné slovo pro zdejší sporadické šarvátky. Nejsilnější zbraní proti tomu, kdo se zviditelňuje hrubostmi, není předpis, pravidlo nebo trest, ale důsledné ignorování těchto hrubostí. Aspoň podle mého názoru a zkušeností.

Norsko 1
10. 01. 2011
Dát tip
Milá Janino, pokud si admin myslí, že je Bůh, který může zasahovat do osudů jiných, a mazat příspěvky, které se JEMU nehodí, měl by toho nechat. Co se ti na tom nelíbí? Myslím, že víš celkem kulový o tom, jak jedná, jelikož ty zde nediskutuješ, nepohybuješ se na tenkém ledě vzájemné komunikace. Světu mír Tvé Norsko

Pravda je, že Márvin je horší než žlutá zimnice. Na druhou stranu, Narvah prudí podobně intenzivně, a navíc výrazně vulgárněji. A evidentně úmyslně. Márvin je podle mého soudu spíš takové trdlo, co si prostě nedokáže pomoci. Čili mi uniká, proč by měl být Narvah blahosklonně tolerován, a Márvin napomínán. (dle mého by potřebovali naplácat oba)

Janina6
10. 01. 2011
Dát tip
To by se ti líbilo, že, Norsko? Mohl by ses pak strefovat zase do někoho jiného, změna je život. Omlouvám se, Ombudsmane, za naivitu svého prvního příspěvku. Díky Marvinovi a Norsku jsem si uvědomila, že nenávist na Písmáku je zcela reálná, a nejhorší na ní je, že jí nic nevysvětlíš, na ničem se s ní nedomluvíš, protože ona nechce komunikovat, ona tě chce jen uštvat.

Norsko 1
10. 01. 2011
Dát tip
Měl, márve. Ovšem někteří admini se cítí jako Bohové a podle toho jednají, v tom bych viděl ten základní průser. Viz papouch, ten už komunikaci taky nezvládal a funkci položil

StvN
10. 01. 2011
Dát tip
Marvine, ja uz jsem te driv normalne lidsky zadal, jestli by ses ve svych komentarich nemohl zdrzet osobniho napadani. Vzhledem k tomu, ze to stale delas, tak te zadam podruhe jako admin. To je normalni postup stejny jako s jinymi uzivateli. Takze udelas to pro me?

StvN
09. 01. 2011
Dát tip
Lakrov jsem vyřešil. BG komunikoval s Derem. Nikde jsem nenapsal, že se BG neřeší, napsal jsem jenom, že se má zeptat Dera, když už se s ním prve domlouval. Je to jasné, je to tak a je to tak správné. A Marvine, naposledy tě žádám, aby ses zdržel osobních výpadů. Už to ber jako oficiální napomenutí od admina. Tvoje výpady začínají překračovat únosnou mez. Díky.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
No, nezávidím ti to, StvNe. Já bych admina nedělal. Někteří uživatelé jsou nekoneční..

Fouraix
09. 01. 2011
Dát tip
už jsou zase ve při

StvN
09. 01. 2011
Dát tip
Marvine, ja jsem si s vami nehral a naprosto jasne jsem rekl, ze ta odpoved nalezela Derovi, respektive si BG mel zjisti sam u Dera, jak se to ma. Neni to tak?

StvN
09. 01. 2011
Dát tip
Marvine, tebe pred diskusi nic nezastavi. Mohl bych napsat uplne cokoliv, ale vy byste me perovali dal. Mozna bys mohl zkusit prozkoumat sve vlastni motivy, ktere jsou hnaci silou napriklad te vcerejsi diskuse.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Asi tak stejně jako ty, supermarvine.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Ambitentní typy to maj Marvine v životě těžký. Ty máš navíc ještě bizarní pocit, že jsi mě zde něčím sytil. Čím proboha?

StvN
09. 01. 2011
Dát tip
Takze zatim mazat nebudeme.

StvN
09. 01. 2011
Dát tip
Tak už to můžu smazat?

Garth
09. 01. 2011
Dát tip
BG.. Duke prudí a občas přestřelí, ale v něčem trefuje do černýho.. je to taková akademická debata tahle diskuze:D duke.. mě spíš baví cizí fajty, sám moc bojovnej nejsem, spíš takovej srabík:D.. vyčerpaly mě právě fajty s adminama,tak jsem se tam tenkrát taky virtuálně na čas killnul.. Ti to dá trochu nadhled a to je to o čem jsem psal.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Myslím, že nepřehnal. Potřeboval jsem bídžeji znát, kde máš hranici. Bez toho bych tě nepoznal. Myslel jsem, že seš neprůstřelnej totiž.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Tebe tam nějak šacovali na liteře? Já si jako brzo patafyzika naklonil a pak to bylo v klidu. Admini mi občas něco řekli, já jsem jim moc poděkoval a jel sem dál. Fajtování na tom bylo nejlepší. Problém je, že se prostě někteří uživatelé po čase vyčerpají a do fajtů se jim už moc nechce. Někteří se třeba po fajtu i virtuálně vykilujou. Na Písmáku je dobrý, že se dycky najdou lidi, kteří do toho jdou. Pro mě je to fajn zkušenost mít to rozjetý s více uživately současně.

Garth
09. 01. 2011
Dát tip
duke literra je podle mě dead právě kvůli všem těm čarodějnickejm procesům(adminskejm zásahům). Ono bez zajímavejch lidí (který halt pruděj) server tak trochu ztrácí glanc, protože ztratí několik výrazných barev svého spektra... a zvlášť když ty lidi uměli aspoň trchu psát :)

Garth
09. 01. 2011
Dát tip
ještě k tomu přivolávání adminů... si vzpomínám na Jindřicha Bobliga z Edelstadtu a následky jeho přivolání..:D

Garth
09. 01. 2011
Dát tip
BG to je to o čem jsem psal, jestli Ti to za to stojí... tak duke napsal, že máš anální charakter, je to jeho názor, StVN se k tomu nějak postavil, možná uplně ne ok, ale tak už to bývá, snad nemáš o adminech nějaké iluze:D.. je to něco co stojí za fight a dovolávání se adminů? nechci teď bejt chytrej až na půdu, jenom o tom přemýšlím, jak jsem něco podobnýho prožíal tehdá na liteře (ne že by mě fajty nebavily :-))

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
jo, já sem byl taky na liteře docela dlouho, ten začátek byl hodně zábavnej, euforie veliká, hlavně se stenem to byl legračně strávenej čas. ale pak sem se musel vrátit sem. právě kvůli takovým lidem jako je bídžej. abych je pochopil a našel si k nim cestu. litera nějak ztratila glanc mi přijde. už se mi tam ani nechce nic dávat. jako by ten server tak nějak dojížděl. respektive mu chyběl motor. písmák ho taky nemá, ale aspoň se tu člověk pobaví a najde si nový kamarády.

Garth
09. 01. 2011
Dát tip
to právě nevím:) byl jsem tu víc tehdy když to tu kosil lyryk a pak jsem byl dost intenzivně na liteře, po čase jsem se tam na to vykašlal. Protože když někde trávíte čas a děje se vám něco nespravedlivýho, musíte sklánět hlavu i když si myslíte, že ji sklánět nemáte (a nejste zvyklí nechat si nějak víc srát na hlavu)... tak se vás to prostě dotýká. takže mi přišlo nakonec nejlepší se odtama zdekovat, protože to prostě za to nestálo. navíc jsem začal mít pocit, že ta "nenávist" už začíná být moc reálná, že proniká za zdi internetu do osobního života.. a to neni good.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Napadá mě, že bys mohl své zážitky a postřehy ze zdejšího prostředí plného bezpráví sublimovat do nějakého pěkného fejetonu. Nepomohlo by ti to?

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Jo, měli by ti bídžeji vyhovět. Pokud tenhle geštalt nedokončíš, bude ti to dál vrtat hlavou.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
O hodně větší legrace Garhte je, když se do Písmáka vložíš, začneš ho prožívat jak real life. Pak se totiž můžeš i hluboce urazit. Bez toho by to nešlo. Hlavně neodstupovat, být v Písmáčkovi, sytit jím svo existenci co možná nejvíc. Ráno v poledne večer. ("Mlýny samý mlýny. Až na pláži bez konce. Všichni se nadechnem...")

Garth
09. 01. 2011
Dát tip
Takhle z dálky je ta diskuze docela prdel. Ale je mi z vlastní zkušenosti jasný, že kdo tu "žije" víc než já, tak to bere osobnějš. Asi je to o tom se rozhodnout, na kterym poli má smysl fajtit a na kterym ne. Myslím že kdybych o komkoliv napsal, že je kašpar nebo má anální charakter, tak je to prostě můj názor na toho člověka, na který mám právo a snad bych ho mohl i veřejně prezentovat.. každej má svou hlavu tak ať si to přebere. Jinak jsem si musel najít co to ten anální charakter vlastně znamená, no přijde mi, že ho mám tak trochu taky:D doufám že to není nějak moc na závadu:D

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Osobně jsem nikdy o spravedlnosti zdejší sekce adminů nepochyboval. A už vůbec ne, když se rozhodli dát hlavy dohromady. Když Jarda rozešle zprávy ostatním adminům k posouzení, je to jako když v júesendej zasedne porota. A oni můžou bídžeji debatovat jak dlouho chcou. Takový sou písmácký pravidla. Tady neplatí žádnej zákon kyje a tesáků. A ty se musíš jejich rozhodnutí podrobit. Ať je jakékoliv. Může se jedna třeba i o fyzický test. Já jednou musel udělat dvěsstě kliků za to, že jsem napsal do jedné diskuse sprosté slovo (kurva). Nechal jsem se snímat webkamerou a syd dával pozor, jestli jde bradou až k zemi a počítal mi. Fakt bych tohle nikomu nepřál. Ani tobě, bídžeji. Teď, když jsi také v projednávání, začal jsem k tobě cítit zvláštní náklonost. Nevím, co to je. Ale jsou v tompozitivní emoce. Možná tě začínám mít svým způsobem rád, bídžeji. Moorgan měla pravdu. Je to moudrá žena.

To bych nechal na zvážení adminům. Obecně by mělo platit, že recidivista je postihován přísněji...

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Takže dostane BAN i bídžej? Pokud jo, tak bych byl rád, kdybychom si spolu bídžejem během BANu dopisovali. Dal bys mi símtě na sebe kontakt, bídžeji? Stačí adresa a telefon.

Je. Hlasuju pro šmahové řešení. Padni komu padni.

StvN
09. 01. 2011
Dát tip
Pišto, já mám dvě možnosti. Buď to vzít korektně a striktně a pak to vezmu šmahem, protože pro mě nebude rozdíl, jestli někdo o někom tvrdí, že má anální charakter nebo je to kašpar nebo je za kašpara nebo někdo o někom napíše, že píše blbsti, tudíž o něm implicitně tvrdí, že je blbec, ba dokonce když někdo uráží celou sekci adminů šmahem, aniž by měl svá tvrzeníé podložená. Urážka jako urážka. Je to mimo téma a je to napadání. Nevztahuje se k diskusi. Můžu to přesunout celé a hotovo, podtrženo sečteno. Finito, bum bác nazdar bazar. Je to tak?

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Jsem fakt zvědav, jak to hoši vykoumají. Pokud sankce nepřijde, budu mít volný ruce. Doufám, že si to admini uvědomují. Tady jde především o ně. Možná i dassler by se k tomu mohl vyjádřit.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Malej poškozenej bídžeji. Ó bóže..

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
To je od tebe BG moc pěkné. Staneš se legendou tohoho serveru. Bojovník za virtuální práva ostatních uživatelů. Bojovník za práva těch, co pod různými alternicky vstupují do diskusí a pokřivují virtuální realitu. A po té, co jsou odhaleni se hluboce urazí. Dobře jim tak. Srabství na tomto serveru kvetlo odjakživa. Nedivím se, že se virtuálně vulnerabilní jedinci sdružují a mají potřebu se chránit. Jenže trest je nejúčinnějši, když přijde hned. Takhle, když to dero natahuje může mít sankce leda charakter zadostiučinění. Sám osobně bych si přál BAN tak na měsíc. To už mi jednou dero dal a byl jsem za to moc rád. Dokonce byl tak hodnej a asi o týden dva mi to spontánně natáhl, abych se jako ještě víc zklidnil. Teď cítím, že se mi to už pár dní vymyká z rukou. Míša Fišer trefně zmínil: uvědomil jsem si překročení hranice. Ano, je to tak. Koukám nad sebe na ostří gilotiny a přeji si, abych to měl už za sebou. To čekání je tak znesvobodňující. Maminko, tatínku, bídžeji.. Oujéé!

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Co je na rektální hodnotě BG urážlivého? Být na tvým místě, tak bych byl za ni rád. Lepší mít nějakou nežžádnou. Anální charakter je Freudův termín. Už jsem ho s adminy tady na serveru diskutoval v jejich sekci.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Panebože, Pišta a jeho pokus o syntézu. Teď by ještě mohl začít přicmrndávat papouch se sydem a byl bych v sedmým nebi.

Ne že bych měl času na rozdávání, ale Stývna mám svým způsobem rád, takže jen pro jeho krásný oči předkládám vyzobané Narvahovo invektivy, nevyprovokované nikým a ničím, v téhle „diskusi“: *nenávidím pomerančovou, je to skřetice. pak nenávidím syda, je hloupej. * pištu vlastně taky nenávidím. je to takovej typickej hajzlík. * jo, big george sem nedávno taky začal nenávidět. je to týpek s análním charakterem a hluboce zakořeněnými narcistními rysy. Následně se BG vyjádřil, že neposílat avíza, když už se o někoho otíráme, je „zbabělé. Zbabělce ovšem já nenávidět nemůžu.“ S oběma očima zavřenýma, zacpanýma ušima a voskem v nose to můžeme považovat za přilití oleje do ohně. Následuje: * Přesně na to jsi expert, narcisto. * Bídžej nedisponuje žádnou hodnotou, leda rektální. Poté BG zjevně ztratil trpělivost, přesto se stále vyjadřuje v mezích pravidel. Ne tak Navrah: * Co třeba si nechat odblokovat mozek, bídžeji? Vzešlá výměna názorů pak Narvaha zjevně poněkud vyděsila (Patrně cítil, že už je za hranou – poměrně pozdě, ale aspoň tak. A nebo se už jednoduše unavil.) a začal si dávat pozor. Otázkou je, jestli je tu admin od toho, aby se založenýma rukama pozoroval tajtrlíkování toho kterého (podotýkám – většinou chronického) rejpala a trávil nepoměrně více času obhajováním sebe sama, nebo aby dotyčného klepl přes prsty rovnou a v obhajobě se omezil odkazem na jasná a přehledná pravidla. Jistě, admin není Bůh, aby byl všude, takže by měl zasahovat jednak tam, kde zásadní porušení pravidel náhodně objeví, a pak tam, kde je k tomu vyzván a výzva je uznána jako oprávněná. Pohazování „análních charakterů“, opakované a bez zjevného vyprovokování, mi jako uznáníhodný případ vcelku sedí. No nic. //Jezte brokolici!///

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Doufám, že až se zkompenzuješ, přijdeš za mnou s omluvou. Narozdíl od tebe ti ještě šanci dám.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Kde je ten tvůj ban, zablokování ajpiny, veřejná poprava, nevratné odstranění ze serveru BG? Zatím tu pozoruji pouze tvoji víceméně směšnou exhibici naroubovanou na vulnerabilitu tvého psychického terénu.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
Seš kašpar, BG?

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
O co se BG asi snaží těmi citacemi? Přechod od rekta k latině - překvapující manévr. Kór po té, co tu včera vykřikoval "HOWGH!". Trochu mi to přijde jako divadýlko. Jestli on tím kašparem nemyslel nakonec sám sebe, hehe.

.duke.
09. 01. 2011
Dát tip
BG tu zmiňoval asi před týdnem v diskusi, že pohled na některé uživatele serveru je jako pohled do rektoskopu. Ohledně rekta perseveroval dál. A najednou se dekompenzuje, když zmíním, že má rektální hodnotu. Budu příspěvky BG týkající se rekta dále pozorně sledovat. Může to být zajímavý projektivní materiál k další exploraci. O tobě jsem si Marvine vytvořil obrázek už při tvém vstupu na server. Měl jsi takový přihlouplý projev a rádoby ostrý lokty. Akorát si neměl na čem stavět. Jak tvůj intelekt tak tvoje psaní byly subnormní. Teď je vidět, že sis tu našel své místo. A touto diskusí sis našel i společnost. Nezbývá než popřát, ať je ti s novými kamarády dobře.

Lakrov
09. 01. 2011
Dát tip
Děkuji za vysvětlení a především za účinný zásah adminů, po jehož aplikování jmenovaný agresor svůj výrok anuloval, a zrušil tak dosavadní důvody k antipatiím.

StvN
09. 01. 2011
Dát tip
Marivne, ukaž mi laskavě ty vulgarity, které jsem měl podle tebe smazat.

Díky za avízo, Norsko, nicméně nechávat si ho nehodlám.

papouch
08. 01. 2011
Dát tip
fakt jsi tu za kašpara (copyright B_G) StvNe, nech toho

katugiro
08. 01. 2011
Dát tip
dík za avízo, Norsko. protože jsem hodnej, tak si ho nechám.

Norsko 1
08. 01. 2011
Dát tip
Hele hoši, náhodou stývn je správnej admin. Vždy cítí, co je proti němu, byť formou neškodného špičkování, a to smaže (viz chroustova diskuse). Jinak se vykrucuje, na všechno sere, přihlíží, mentoruje, ohání se pravidly, ale vykrucovat se bude dál.

katugiro
08. 01. 2011
Dát tip
dík za avízo, Norsko. protože jsem hodnej, tak si ho nechám.

Norsko 1
08. 01. 2011
Dát tip
Hele hoši, náhodou stývn je správnej admin. Vždy cítí, co je proti němu, byť formou neškodného špičkování, a to smaže (viz chroustova diskuse). Jinak se vykrucuje, na všechno sere, přihlíží, mentoruje, ohání se pravidly, ale vykrucovat se bude dál.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Ja si myslim, ze tu je celkem dobry rad.

moorgaan
08. 01. 2011
Dát tip
...ano vidim to jako valku v tobe samotnem - protoze to je tak snadne, ze ani nic snadnejsiho byt nemuze - rozpoznat sprostotu !... ...ovsem vidim, ze s tim mas problem!- pak nebud adminem, protoze ten tu je od toho, aby ten rad udrzoval a snazil se rozpoznavat hroty mimo hru a urazet je!... ...a k tomu, abys tu funkci admina mohl vykonavat nepotrebujes vedet kdo co dela a cim se zivi- ti, kdo mne znaji, vedi kdo jsem a co jsem a tobe se nepotrebuju sverovat... ...koncim tuto diskusi s tim, ze si myslim, ze jsi nic nepochopil a okecavas jen svou neschopnost vykonavat funkci admina!

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Vidis to jako hurvinek valku. Dost by me zajimalo, com se zivis.

moorgaan
08. 01. 2011
Dát tip
ano ma!.. neohanet se tim , ze te nekdo obvini!.. ..pokud je sprostota sprostotou- a to zas pri vsi ucte k demokracii se da rozeznat- tak to proste smazes!- od toho jsi admin! ...a dotycny at si jde stezovat treba na rektorat pravnicky fakulty do Plzne, ze mu sebrali diplom, protoze studoval jen tri mesice... ...niceho se nedovola ani tma ani tady na Pismaku...proste zmizi sprosty prispevek, zkulturni se diskuse, ubyde moznosti se v tom rejpat a zvysi se "mozna" obsahovost daneho tematu... ...j efakt, ze mozna sklidis nejakou tu "ivektivu" posterestante, ale to uz budou dozvuky puvodniho tsunami v detske vanicce..

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Takze ty vychazis z toho, ze to je snadne uhlidat, ale ja/my proste a jenom nechceme. Kdyz neco smazu, autor me obvini z cenzury a zavadeni totalitarstvi. Kdyz to nesmazu, obvini me nekdo jiny z toho, ze neudrzuji poradek. Ma tohle vubec nejake spravne reseni?

moorgaan
08. 01. 2011
Dát tip
..Styvne, nejde o mou osobu, ja nepotrebuji aby me nekdo obhajoval a nebo abych sam nekde zaloval do nejakeho klubu...toho jsem opravdu dalek.. .. a je mozne, ze to nemas lehke, nevim kde se vsude pohybujes- ovsem nejsem na Pismaku prvni tyden a vim moc dobre, ze hlavni stranka neni zas tak obsahla, abys jako admin nemohl resit opravdu, do oci bijici nekalosti- tady to neokecas, a okecavat fakt umis! ...tady na hlavni strance v diskusi jakehokoliv charakteru se pri trose dobre vule da uhlidat serioznost a slusnost prispevku ze strany diskutujicich pri asistenci adminu, aniz by pouzivali / admini / opravdu nejakou tvrdou represi- jde jen o to chtit!

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Na to vám můžu říct jenom to, abyste si to šli zkusit. Ono to nejde prostě mazat všechno a pořád. Co by tady zůstalo? A že podle vás jde snadno poznat invektiva. To jistě jde, pokud se týká vaší osoby. Ale obecně vzato se to soudí dost těžko. Já třeba doteď nevím, jestli mě Big George neurazil tím, že mě nazval kašparem. Pro někoho to urážka je, pro někoho ne.

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
Pane jo, tak to už se nedivím, že tu pořád visíte a přitom nic není vidět :-( Možná by bylo lépe kárat veřejně. Prostě vyvěsit fotku "zloděje" na dveře samoobsluhy. Samozřejmě mám namysli za veřejné urážky - veřejné napomenutí. Alespoň by byl přehled i o tom, kdo příště dostane ban.

moorgaan
08. 01. 2011
Dát tip
styvne kecas.. mas pravomoce, a vzdycky jsem byl spis na tve strane , jako admina, ze tu jste fakt od toho, ze kdyz je problem , tak muzete- jako admini- a bez kecu!... ... a jako chlapi i klidne pod palbou krtiky, ze jste neco udelali "mimo"- to se prece snese- mozna tim i vznika autorita a skutecna pravomoc ! ...mas pravdu v tom, ze neni dulezite nekoho vymazat z databaze, ale vymazat jeho nechutny projev, plny nenavisti a urazek, to urcite muzes! ..a nepotrebujes k tomu sezeni koncilia! .. a rozpoznat invektivy a poichovani od hulvatsvi a sprostoty, to neni nic, co bys neumel!- jde o to, byt skutecne tim adminem, co umi rozpoznat a neni zavisly na kamaradsoftech!.. .."padni komu padni"- by mel byt asi ten zakladni projev kazdeho admina - a utcite by te v tom podporil vetsinovy mandat Pismackych deti- i takovi rejpalove jako jsem ja! - to si pis!

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
moorgaan - nemam pravomoc nikoho smazat ani kicknout. A s tím chlapským řešením, jak píšeš na začátku. Máš pravdu. Jenže to bych odsud musel vykopat skoro všechny.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Marvine, bavím se tu s tebou proto, že se snažím, jako již tolikrát, vysvětlit svůj postoj. Pro lepší pochopení motivů proč jednám tak, jak jednám.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Big George - ty mluvíš o profesionalitě? Vždyť jsi tu začal normálně bezhlavě nadávat. Máš ale pravdu v tom, že jsem se měl aspoň já zachovat profesionálně a přiznávám, že jsi mě v té chvíli naštval.

moorgaan
08. 01. 2011
Dát tip
Styvne--- mne se neco nezda.. ..jako admin mas zodpovednsot a samozrejme tim i i tu pravomoc! ..normalne se mezi chlapy resi veci tak, ze kdyz nekdo nekomu rekne vole, a je to proti pravidlum- tak bud dostane do drzky a nebo ho hodi do reky! .. a nikdo se nepta, jestli to resi nejaka komise - natoz adminska! .. ten tvuj alibismus, ze to musi nekdo resit v nejakem klubu je k smichu- bud jsem admin, mam tu zodpovednsot a pramoc hulvata vymazat, kickonout a nebo cokoliv jineho podle radu a nebo nejsem admin, jsem sracka a pak se nemuzu divit, ze jsem pro smich!.. ..a ty pro smich jsi - protze to co predvadis, je hloupe, mozna naschval, ale uplne mimo nejaka pravidla, kterymi, pokud pohrdaji admini, si uzivatele muzou tak akorat vytrit prdel!.. ..navrhuji ti, abys sam odesel z funce admina, usetril tak jedovate sliny, ze jsi byl nepravem vyhosten..nemas na to, abys tady resil pramovoce- a mozna i tve odhaleni tveho pohledu , jak se divas na veci optikou detskeho tabora, vysvetluje, ze nepatris mezi dospele.. - jo a nezapomen - mne dat najevo jakej jsem vul, kdyz si tohle dovolim..

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
mylenko, samozřejmě že to řešíme mimo a káráme také mimo. Tohle na Písmáku probíhá vesměs pořád. Já řeším nějakou takovou maličkost přibližně jednou týdně a Dero ještě častěji.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Marvine, jenom jsem napsal, že nemám sílu odpovídat Georgovi na jeho rozzlobený komentář, protože jsem věděl, že on se domlouval s Derem. Podle mě se měl George nejdříve zeptat Dera, jestli na něj nezapomněl. Co myslíš? Já bych to tak udělal.

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
Myslím, že i tentokrát má pravdu Marvin - měl jsi duka napomenout za jeho provokace. Jenže to bys je musel "umět" vnímat. Nevím, nesleduji to tu tak, takže jste jako klub už duka třeba napomínali a teď řešíte co dál... Těžko to může řadový autor Písmáka posuzovat, když nevidí do zákulisí a místo informací, když se ozve, se mu dostane jen pokárání a výsměchu.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
mylenko, víc by mi pomohlo, kdybych od lidí, kterým se něco nezdá, slyšel jejich názor na to, jak to dělat lépe. Takhle se těžko mohu zlepšit.

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
Nevím, nejsem admin, ale rozhodně sis mohl odpustit své vyprávění o školce...nejseš Fulghum.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Co jsem podle tebe měl dneska jako admin udělat?

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
Ale nech toho, StvNe, tohle Ti možná stačí na ten tábor. Lakrov, Big_George ani já, nejsme už žádné děti, kteréby si házely bačkůrky do koše a pak volaly paní učitelku. Neměla jsem vůbec chuť sem něco psát, ale už mě ten tvůj alibismus taky nebaví. Překvapil mě Marvin. napsal Ti to výstižně. Sám neumíš přijmout kritiku(to vím z osobní zkušenosti už dávno) a přitom chceš něco "spravovat"? Vždyť svoji zášť třeba jen vůči mé osobě(ať už tedy mluvíme konkrétně), inzeruješ i na svém profilu. Víc k tomu dodávat nebudu. Nakonec obrázek si udělá každý čtenář této diskuze sám.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Legrace je, jak si všechno vysvětlujete jen ze svého pohledu a mé jednání soudíte zejména podle toho, jestli jsem vám vyhověl nebo nevyhověl.

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
Dero, nezlob se na mě, klikat v desetinách sekund? Víc jak šedesát návštěvníků jeden za druhým? Já provozu stránek nerozumím, že se objevují nepřihlášení, to vím, ale tohle je něco jinho a není to poprvé.

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
Kluku, to je ta legrace..?

Dero
08. 01. 2011
Dát tip
mylenka: Tak se započítají přístupy nepřihlášených uživatelů. Zřejmě na tvůj text někdo na internetu odkázal.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Nešel jsem vám na ruku, tak mě odsuzujete. Mohl někdo čekat něco jiného?

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
Možná to bude bude vypadat jako od věci, ale není.(téma je - Jak se zde daří nenávisti?) Zajímalo by mě, proč se mi k poslednímu textu víc jak 60x ve vteřinových intervalech přihlásí "nikdo"...Může mi to někdo z adminů objasnit? Je to chyba serveru, nebo si někdo "hraje"?

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
B_G ...to sisi potvrdil hodně pozdě. To už tu StvN předvádí dávno.

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
Musím podotknout, že i když Marvina 2x "nemusím", dokáže klepnout hřebík na hlavičku :-

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Marvine, kdybych to napsal hned, tak by to bylo moc jednoduché. Takhle se BG krásně vybarvil a hned máme po problému. S váma je kluci legrace.

Dero
08. 01. 2011
Dát tip
B_G: Tvůj podnět od dnešního dopoledne v klubu řešíme, přednesl jsem jej na základě tvého avíza. Ačkoli situace tobě nebo komukoli dalšímu může připadat jednoznačná, nemohu - a ani kdokoli jiný z adminů - na základě jednoho avíza v řádu hodin prostě smazat jiného uživatele ze serveru. Omlouvám se, že jsem ti nedal vědět, že se něco děje. Dnes jsem toho řešil víc a na zprávu tobě jsem zapomněl. Věz, že jsem v souladu s pravidly serveru vyzval všechny adminy, aby se k věci vyjádřili. Pro tvůj obrat o sto osmdesát stupňů ovšem nemám pochopení. Podívej se na věc mýma očima - jednoho dne pošleš avízo a druhého dne, aniž by ses jakkoli dále zajímal, zda už někdo měl čas se tvým podnětem zabývat, nebo co se vlastně děje, máš jasno v tom, že admini jsou směšné figurky. To není racionální a pro nás je to velmi urážlivé - tím víc, že ta slova přijdou od člověka, o kterém si myslím, že nějaký ten rozum pobral.

Marcela.K.
08. 01. 2011
Dát tip
Také jsem kdysi žádala...nikdo nic neřešil a tak mi tu Narvah (duke) mohl "vesele", vulgárně, veřejně nadávat, posmívat se. Když pohár přetekl,dostal "mazací zprávu" od Lakrov. Kdyby admini fungovali, nedošlo by k tomu. Od té doby je to tu jen o provokacích a urážkách na které je lépe nereagovat. Jediný admin, který tu na požádání fungoval, byl papouch a toho jste otrávili natolik, že to sám vzdal. Big_George má pravdu. Pravidla tu jsou už dávno pro srandu králikům a funkce admina? K čemu...?

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Georgi, kdy jsi Derovi posílal zprávu, kde jsi ho o tohle žádal?

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Georgi, na tohle s radostí přenechám odpověď na Derovi. Já už na to nemám sílu.

Janina6
08. 01. 2011
Dát tip
Co kde StvN smazal, nestíhám sledovat, ale tuhle diskusi čtu celou, je velmi poučná v mnoha směrech. .duke. je provokatér, přece vidíš, že tu schválně píše o tom, jak koho nenávidí, dělá si srandu. Lakrov ho velmi ochotně chytá za slovíčka a nakonec jako by oba se zatajeným dechem čekali, jestli StvN skočí na špek. A že se mu skákat nechce, to tedy naprosto chápu. Pořád tu nevidím skutečnou nenávist, ale už mě, lidi, serete.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
To s tím pískáním jsi napsala moc hezky. Dík. Už si připadám fakt jako někde ve školce: - když on mi ubližuje - a co ti udělal? - tahá mě za vlasy? - proč jí taháš za vlasy? - ona mi hodila bačkůrku do koše - je to pravda? - je ale on si to zasloužil, říkal mi huso - ty jsi jí říkal huso? - jo, protože se mi posmívá před ostatníma - ty se mu posmíváš? - jo, protože je ošklivej a nemám ho ráda .... Marvine, rád bych ti vysvětlil, proč jsem přesunul část OT pod literární diskusí, zatímco tady jsem nepřesunul nic, ale myslím, že bych se tím jen vysiloval.

Janina6
08. 01. 2011
Dát tip
Marve, dýchej zhluboka. Nemáš dojem, že jak Lakrov, tak .duke. si tyhle slovní šipky docela užívají? A StvN má mezi vámi pobíhat a pískat to? Vždyť tady vyrábíte z admina drába. Brzy byste si stěžovali, že se chová jako dráb.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Právě ty učitelky vždycky potrestají oba dva, kteří se zrovna perou a nezjišťují, čí vina je větší. Ano, já vedu lidi a vedl jsem i děti na táboře a mohu tě ujistit, že ačkoliv jsem měl vždycky skupinku těch, které nikdo nechtěl mít (jak se říká těch největších grázlíků), tak se mi mezi sebou nikdy neprali a nikdy jsem nemusel řešit šikanu, respektive jsem ji řešil jen jednou a pak byl klid. Jenže s dětmi je to mnohdy jednodušší než s dospělými. Abych odpověděl i na tvou první otázku. Nejde mi o to, kdo se čím provinil. V případě, že jeden dá ránu a druhý mu jí vrátí, je mi to jedno. Pokud by šlo o šikanu, bylo by to samozřejmě něco jiného. Takže jak jsem se snažil naznačit. Nevinný není podle mě nikdo, proto bych to nechal být tak dlouho, dokud se to bude pohybovat v mezích ostrých loktů a šťouchanců. Ostatně když se rozhodneš někoho dráždit, měl bys být připravený ustát odvetu. Nakonec bych rád podotknul, že to jsou mé osobní názory na podobné situace. Chci tím říci, že samozřejmě je možné to řešit oficiálně přes klub adminů, kde je výsledek věcí dohody mezi adminy a zatím to tak také vždy bylo.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Napomenout jednoho má smysl ve chvíli, kdy je v tom druhý nevinně.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Myslel jsem přesně to, co jsem napsal. Musím to opakovat?

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Já jsem nenapsal, že duka někdo napadl.

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Na to nemám, co říct.

.duke.
08. 01. 2011
Dát tip
Je tu 8 adminů. Jsou všichni trapní a slepí? Nebo seš to ty, Marvine, BG, Lakrov a Pomerančová? Prima partička, mimochodem.

.duke.
08. 01. 2011
Dát tip
Kam vítr, tam plášť Marvine. Jak bys tohle rčení interpretoval? Pasuje to na tebe?

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Neměl jsem na mysli žádné dávné křivdy.

.duke.
08. 01. 2011
Dát tip
VT Marvin: O co se tvůj dojem opírá?

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
On je to trochu složitější problém. Napomenout jednoho má smysl ve chvíli, kdy je v tom druhý nevinně.

VT_ Stvn neudělá nic, duke je jeho chráněnec... (leda tak teď napomene mě, že se chovám špatně - protože maminka a admin nají vždycky pravdu ;-).

StvN
08. 01. 2011
Dát tip
Lakrov Jestli máš dojem, že chování nějakého uživatele překračuje meze pravidel, pak upozorníš adminy, aby se na to podívali, avšak návrh řešení/trestu je na nich. Za druhé citát jednoho komentujícího: Namísto návrhů či námětů a vzájemné tolerance, vedoucí ke zmírňování deklarované 'virtuální agresivity', se zde v několika případech řeší spíš bezvýznamné osobní spory. Nakonec bych byl rád, pokud bys své námitky posílala přímo do klubu adminů, případně poštou nějakému adminovi. Osobní spory není vhodné řešit veřejně, tedy pokud neděláš do politiky. Ale tam je zase krásně vidět, že veřejně se nic nevyřeší.

.duke.
07. 01. 2011
Dát tip
Ty nezemřeš, Lakrove. Budeš žít věčně v pímáckém srdíčku.

Lakrov
07. 01. 2011
Dát tip
Žádám někoho z adminů o napomenutí nicku .duke. za invektivu, znění: "Kdy počítáš, Lakrove, že zemřeš?"

.duke.
07. 01. 2011
Dát tip
Co třeba si nechat odblokovat mozek, bídžeji? Nepomohlo by ti to?

.duke.
07. 01. 2011
Dát tip
Ne, je to nenávist. Bídžej nedisponuje žádnou hodnotou, leda rektální.

moorgaan
07. 01. 2011
Dát tip
..ale jdete kluci a holky!.. ..vzdyt vy se tady mate vsichni radi a nechcete si to priznat.. -zadna nenavist tady NEEXISTUJE - jen takove to krasne a mile postuchovani mezi sebou ..to je spis LASKA a ne nenavist!!!

Muamarek
07. 01. 2011
Dát tip
Kamile, nemyslím, že by bylo dobré rušit anonymitu autorů. Někdo tu prostě z jakýhokoli důvodů svý jméno mít nechce - a nutit ho, brrr... A kdo bude chtít napadat, napadne klidně i neanonymně. Marek

Jediná obrana proti hulvátství a sprostotě je zrušit anonymitu. To, co se tady děje, není nenávist, ale potřeba schladit si nepoznán žáhu na někom jiném...

Lakrov
07. 01. 2011
Dát tip
Pro Big_George: Díky za reakci, oba tvé postřehy (z 6. i ze 7.1.) jsou výstižné.

Norsko 1
07. 01. 2011
Dát tip
než jsi ty, viď, bigu. hezky jsi to řekl. málokdo na tomto pošahaném serveru na to má, být k sobě natolik upřímný

Norsko 1
06. 01. 2011
Dát tip
Nepřipadáš si příliš adresný? stývn by se mohl zlobit

papouch
06. 01. 2011
Dát tip
:-))))))))) chudák narvah

.duke.
06. 01. 2011
Dát tip
Přesně na to jsi expert, narcisto.

.duke.
06. 01. 2011
Dát tip
Když počítáš, Lakrove, že zemřeš?

Lakrov
06. 01. 2011
Dát tip
Teď to vypadá, že i část příspěvků této diskuse je ukázkou nenávistného (či nepřátelského, nepitvejme slova) chování. Namísto návrhů či námětů a vzájemné tolerance, vedoucí ke zmírňování deklarované 'virtuální agresivity', se zde v několika případech řeší spíš bezvýznamné osobní spory. A položí-li mi teď někdo kategorickou otázku: Které případy mám na mysli?!, pak tím vlastně souhlasí s mým názorem. Děkuji za avíza a ostatní projevy osobní sympatie.

.duke.
06. 01. 2011
Dát tip
Garth: "admini trestají jen ty její projevy"... Admini nejsou a nikdy nebyli zárukou spravedlnosti. Ta jejich funkce předpokládá jistou dávku nenávisti. Kór k ní sklouznou, když nejsou supervidování. Fízlové.

Garth
06. 01. 2011
Dát tip
Asi jsem to moc nepochopil, píšeš halt moc složitě na obyčejnýho smrtelníka :D Myslím si, že každý má právo na nenávist a že i nenávist na písmáka patří. Že admini trestají jen ty její projevy, které jsou zrovna proti pravidlům - s tím se asi nic moc nedá dělat. Někdo řekne na rovinu, ty tu píšeš sračky a někdo halt bodne zpoza pláště zezadu. Jsem radši když mi někdo vpálí ty sračky, než za moc vtipné ironizující a ponižující komentáře, které ale nejsou proti pravidlům.. Že se tu formují gangy není nic novýho a nikdy to neustane. Pamatuju i z dob kdy tu adminoval nynější Ombudsman..:o) Tak doufám, že jsem se alespoň trochu vyjádřil k tomu, o čem jsi psal:D

Winter
06. 01. 2011
Dát tip
Človeče, tys hodně dlouho nečetl "lidové" diskuze na idnesu lidovkách nebo jakýkoliv komentář z reflexu? ... .) Oproti tomu je písmák naprosto růžovoučké místečko, otevřené veškeré kritice světa.

.duke.
06. 01. 2011
Dát tip
Vždycky mě na jedincích tvýho ražení, BG, udivovala ona proklamace dodržování jakýchsi virtuálních pravidel. Postupem času jsem přišel na to, že ti, kteří tolik mluví o dodržování pravidel, případně o zbabělosti, jsou většinou ty největší a nejzákeřnější svině.

StvN
06. 01. 2011
Dát tip
blbjenko, nenávidět někoho a chovas se nenávistně nejsou úplně totžné věci a ty se bohužel nenávistně chováš. Ze zásady nesouhlasíš, i když obyčejně ničemu nerozumíš a vlastně nad tím ani moc nepřemýšlíš. Jenom musíš prostě pořád do něčeho kecat. To bohužel není projev lásky ani tolerance, ale naopak zášti a tak dále.

.duke.
06. 01. 2011
Dát tip
Těm co nenávidím avíza zásadně neposílám. That´s the rule. Bloody rule.

Kašlete na nenávist a buďte šikovní! :) viz: http://www.novinky.cz/domaci/221526-starosta-vydal-sbirku-basni-a-cely-naklad-prodal-mestu.html

Prosecký
06. 01. 2011
Dát tip
Já nevím, co vám na nenávisti vadí? Jako každá vlastnost, i ona má svou kladnou stránku. Vždyť bychom se z kladných emocí brzy zbláznili. osobně však pokládám za mnohem přínosnější jinou vlastnost - závist.

blbjenka
06. 01. 2011
Dát tip
jo aha. (to z tvého předchozího příspěvku ale fakt nešlo poznat :) tak definici toho pojmu může mít fakt každej jinou, to je jasný. taky ovšem použití příliš silných slov vyvolává zbytečně bouřlivé reakce, tak by se jima mohlo trochu šetřit, žejo. ovšem nechceš-li šetřit, nešetři - tvoje věc - já budu - nenávidim svoji tchýni, ostatní mě jen občas se*ou :)

StvN
06. 01. 2011
Dát tip
blbjenko, napsala jsi, že nenávist je podle tebe silné slovo na to, aby popsalo současný stav. Já jsem to myslel tak, že dnes se obecně slovo nenávist schválně vnímá jako silné slovo, ale v podstatě to silné slovo není. Jako silné slovo ho vnímáme možná proto, abychom o sobě nemuseli říci, že jsme plni zášti a nenávisti.

Elyon
06. 01. 2011
Dát tip
pokiaľ viem, ombudsman sa má voliť a výkon jeho funkcie nie je zlúčiteľný s inými verejnými funkciami...aspoň tak je to v práve. kto toto odhlasoval alebo odsúhlasil alebo dal právo? neznášam ľudí, čo moralizujú, akoby nikdy v živote nič zlé nevykonali

Oldjerry
05. 01. 2011
Dát tip
Držím si šlauf, abych se smíchy nepo... Každá debata i o závažném tématu končí pustým sranděním, či legracitací... tohle je další, letos první, tedy 1. / MMXI

Fouraix
05. 01. 2011
Dát tip
lyryk má pravdu. nenávidim nerouška !!!!!!!!!!!!!!!!

Tak ona ta nenávist se třeba může projevovat i tak, že někteří jedinci zde publikují nehorázné zhovadilosti a žádají u nich jak vážnou kritiku, tak korekci.

blbjenka
05. 01. 2011
Dát tip
a tak jako - vysvětlit bys to třeba mohl, když už mě jmenuješ a posíláš avi - co obráceně, jak obráceně? definovala jsem něco, o čem bys mohl tvrdit, že to vnímáš obráceně? CO prosímtě? (a ptal ses, ptal, rovněž netuším proč, přičítala jsem to tvé momentální přepracovanosti nebo tomu, že sis mě s někym splet, jinak to nedávalo logiku - za případné vysvětlení bych byla rovněž vděčná - byť asi né tady, páč by to bylo off topic) předem dík

blbjenka
05. 01. 2011
Dát tip
když já tě, Stýve, nechápu :(

StvN
05. 01. 2011
Dát tip
Já mám takový pocit, že dneska se slovo nenávist chápe trochu jinak. Přesně, jak napsala blbjenka akorát naopak. Když se řekne nenávist, tak v tom lidé vidí něco jako, že bychom chtěli hned někoho zabít, přitom je to myslím zrovna blbjenka, které jsem se nedávno ptal, kde se v ní bere tolik nenávisti. Dále je tu iks dalších lidí, kteří nechápou, v čem vlastně spočívá jejich nenávist vůči ostatním, podobně jako obyčejně sobci nechápou, že se chovají sobecky. Čili ano, souhlasím s tebou a myslím si, že nenávist je zastoupena hojně jak v dílech samotných, tak v komentářích a diskusích. Nejsem však přesvědčen o tom, že bychom to uměli nějak předepsat, právě proto, že si mnoho lidí neuvědomuje, že se tak vlastně chová.

.duke.
05. 01. 2011
Dát tip
jo, big george sem nedávno taky začal nenávidět. je to týpek s análním charakterem a hluboce zakořeněnými narcistními rysy. písmák je plnej jedinců, který je jednodušší začít nenávidět, než se snažit pochopit defekty v jejich osobnosti.

blbjenka
05. 01. 2011
Dát tip
nenávist je snad zbytečně silné slovo (vídám spíše občasné přitrapělé ublíženectví - nu což, lidé jsou různí) a jakási deklarace - je-li to míněno vážně - případné konflikty spíš rozdmýchá, než co jiného - ale některé pasáže napsány velmi trefně, to zas jo. vynadáno že nedržím pysk už jsem stejně dostala - tak podpis pod vindala (a částečně Janinu a Marka) a vztekněte se kdo chcete :) pac a pusu b.

Ombudsman
05. 01. 2011
Dát tip
právěženevim, o co jde Norsko_1???

Norsko 1
05. 01. 2011
Dát tip
je nejroztomilejší

Norsko 1
05. 01. 2011
Dát tip
Pokud se tak děje vzniká atmosféra strachu vyřknout veřejně názor, je to zejména zastrašování oponentů a jejich důsledná skandalizace všemožnými podezřeními, nadávkami (většinou za pomoci k tomu vyrobených útočných nicků). jsou vynucené, lyrdo. vždy víš

Norsko 1
05. 01. 2011
Dát tip
Nedokazuje zbytečně dramatizovaná reakce na kritiku Honzyka, že se právě uhodilo na hlavičku (zejména ve třetím odstavci), a že se vydíráním tzv. pravdivými emocemi upevňuje zdejší veřejná VÍRA v jakousi totalizující hierarchii emocí. nedokazuje

.duke.
05. 01. 2011
Dát tip
rád bych nenáviděl víc lidí, ale jako to by mi pak nezbyla nenávivst pro sebe sama. ale na mylenku mi ještě trocha zbylo, hehe

Janina6
05. 01. 2011
Dát tip
Obávám se, že je to velmi subjektivní záležitost, co cítíme a co necítíme jako nenávist. Jsem tu tři roky a za tu dobu bych jako nenávistně se chovající označila snad jen jediný nick, a to byl podle všeho psychicky nemocný člověk. Přítrž jeho řádění učinili tehdy admini a on se po banu už nevrátil, naštěstí. Současný Písmák se hemží komentáři hloupými, ublíženými, provokativními, sem tam se objeví i hodně ostrá kritika, sem tam někomu tečou nervy, nebo se prostě jen předvádí, ale nenávist – to je hodně silné slovo. Vždyť se navzájem ani neznáme. Vnímám Písmák jako převážně přátelské prostředí

.duke.
05. 01. 2011
Dát tip
pištu vlastně taky nenávidím. je to takovej typickej hajzlík.

.duke.
05. 01. 2011
Dát tip
nenávidím pomerančovou, je to skřetice. pak nenávidím syda, je hloupej. zoroma pouze nemám rád. další nicky co nenávidím sem naštěstí zapomněl.

Oldjerry
05. 01. 2011
Dát tip
Výborně, Ombudsmane.... a víš, kde to začíná? Tam, kde vedle kritik, jakými byly třeba Ozvěny arény, zazní kritika typu »autor píše hovna« a admin toto hrubství nepotrestá, spíš jen škemrá, aby dotyčný přestal. Já už se přes to přenesl, ale zapomenout nemohu. Jsou tu kritici (tím míním veškerenstvo, které se k dílům ostatních vyjadřuje) za jejichž slova bych jim skoro ruku políbil, ale bohužel jsou tu v menšině. Toť skupina kritik v pořadí prvá... Druhou skupinou jsou kritiky neúplné, nebo sporné, ale korektní. Třetím typem jsou různé stupně souhlasných mruků, čtvrtým nicneříkající slůvka a citoslovce, které ale neurážejí. Pátým druhem jsou někdy dost drsné kamarádské šprajcy - páté proto, že se letmo dotknou i nezasvěcených, nezúčastněných stran. Skutečná spodina - kritický septik - jsou hanlivá hodnocení děl a ještě o stupeň horší sprosté napadání autorů. Jak chcete donutit autory k dodržování pravidel serveru, když je nerespektují ani jejich strážci?

Delahaye
05. 01. 2011
Dát tip
Lyryk : děkuji za věcnou odpověď ad citát - připomněl mi "Kojzarovskou" rétoriku .. na můj vkus příliš zavádějící a útočné ad blokace - zde jsem narážel na doby minulé .. většině dnešních uživatelů to samozřejmě nebude nic říkat, ale zúčastnění jistě cítí osten dosud. Já, ač nezasažen přímo, cítím drobný paradox, že voláš po spravedlnosti a empatii, i když Tvé činy ne vždy v souladu s tímto souzněly. ad poezie.cz - díky za vysvětlení, je to rozhodně škoda, diskuze tam byly dle mě mnohem blíže duchu literárního serveru, než je tomu zde, alespoň určitě zpočátku .. navíc byl web (pro mě) velmi příjemný svým provedením

Ombudsman
05. 01. 2011
Dát tip
katugiro: nedělám to kvůli sobě, ale kvůli tomu, aby se autoři nebáli vstoupit do kritického diskurzu, to je sice objektivní ale pro mnohé neviditelná záležitost; například jen těžko můžu zveřejnit údaje o osobách, které ten strach mají, protože by se na ně rozpoutala štvanice; každý má bod snesitelnosti jinde a o tom by právě měla být diskuze, protože těm méně odvážným nezbývá než mlčet, nakonce i ty tady více mlčíš, než by ses kontaminoval marným diskutováním;

Ombudsman
05. 01. 2011
Dát tip
Delahaye: -drzé čelo asi nebude otázka -nevím co ti vytržený citát připomíná, nečtu ti myšlenky - pokud blokuje svévolně, jistě to není vpořádku, nemusí však jít automaticky o nenávist, ale o obranu a na obranu sebe nebo obecných pravidel má každý nárok; pokud je otázka na pozadí konkrétní, buď klidně konkrétní a rozveď nějaká fakta; - poezie.cz nefunguje proto, že v rozporu se smlouvou o převodu domén písmák a poezie z Oldřicha Neubergera na Veroniku (tenkrát) Hornerovou nikdy k převodu dat poezie z Neubergerova serveru nedošlo; po rozchodu smlouvy s realitou se Neuberger neodhodlal k jakémukoliv řešení; data ani doménu nepřevedl na Veroniku Hornerovou a mně zakázal administrativní přístup, proto je projekt i doména u ledu;

Muamarek
05. 01. 2011
Dát tip
Žabomyší spory, to jo, nenávist - snad ne. Alespoň jsem si tu zatím nevšiml, že by to bylo až takto vyhrocené. Tuším, že nějakou dobu byly zablokované některí nicky a že to nebylo jen v rozporu s pravidly, ale to už je snad minulost... A že se sem tam někdo s někým rafne - to je často i kuprospěchu věci. Sem tam člověk narazí spíš na skálopevné přesvědčení někoho, že jen on má pravdu (odtud už je pak k nenávisti blízko), přesto bych to neviděl tak černě... Za příspěvek díky, Marek

katugiro
05. 01. 2011
Dát tip
"shromažďování údajů o projevech nenávisti a diskuze o nich", to myslíš vážně? a "vůle (...) završena definicí v pravidlech serveru" - ano ano, více definic a pravidel, jsme přece v EU! no ale vážněji: nepřijde mi, že by se tu nenávisti nějak zvlášť dařilo, ani mě nenapadlo o tom někdy přemýšlet. strach vyřknout názor jsem tu nikdy neměl. pravda je, že diskuse často sklouzne k osobním výměnám, ale v takovém případě není nic snazšího než ji ukončit. a kdyby ses nevyjadřoval tak šroubovaně a neživotně, bylo by z toho líp poznat, o co ti jde.

Ach Bože...

Delahaye
05. 01. 2011
Dát tip
Ombudsman :-) ano, drzé čelo je lepší než poplužní dvůr "tvorba poplatná právě vládnoucím nečitelným skupinkám nahodile spřaženým na osobním základě, jenž není veřejně vysloven a přesto se stává výhružnou normou" co mi to jen připomíná ? :-) Prosím pěkně, patří k projevům nenávisti, když někdo svévolně blokuje uživatele s jiným, než jeho názorem ? Rád bych se v tom zorientoval ... P.S. proč nefunguje poezie.cz ? pokud to není tajná informace děkuji a přeji hezký den

nenávist tu nemá na růžích ustláno. Jak se ukazuje v diskusi pod dílem ON HLEDÁ JEHO http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=374992&akce=readavi&avi=3274277(výběrové řízení na úhlavního nepřítele), je jen velmi málo lidí, kteří vyhovují náročným kritériím nenávisti. To je dobré znamení :o)

a že se vydíráním tzv. pravdivými emocemi upevňuje zdejší veřejná VÍRA v jakousi totalizující hierarchii emocí. Místo aby se polemika odehrávala v rovině formální cesty k estetickému sebevyjádření, fixuje se zde naivní arteterapeutická svěřovna, kde se utrpení stává legitimací vrcholného poetického cítění. tohle mi přijde pregnantní

coura
05. 01. 2011
Dát tip
jen nevím, jestli se poezie bez nenávisti obejde, bez jednoho ze svých nástrojů, mý oblíbený kapely by neměly třeba o čem zpívat, ale písmák - je to vůbec o poezii?

Lakrov
05. 01. 2011
Dát tip
Nově příchozí, přinášející občas na Písmák svůj vklad nenávisti, obvykle najdou mezi skupinkou déle zavedených uživatelů živnou půdu pro pro růst, či dokonce cílené pěstování zmíněné kultury. Někteří se z toho za čas dostanou. Jiným to vydrží roky; až se začíná zdát, že pro nic jiného už sem ani nechodí. Chápu, že po tisících dnů, promarněných u klávesnice a už bez naděje na kdysi očekávanou slávu, leckomu ani nic jiného nezbývá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru