Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Samota

07. 01. 2011
0
6
381
Autor
Morman

 

Kde je můj Cháron, když Pluto mizí ve mě,
kde je můj osud, když luna utápí se na dně,
kde je můj stín, když slunce nesvítí
a kde je můj pád, když mě nic nedrží.
 
A kde je můj věrný ořech, když nejvíce ho potřebuji,
kde je můj kůň když překonávám hory,
kde jsou mí strážci, když sedláci se ženou
a kde je můj pohrabáč když pohřbívám se s tebou.

6 názorů

Miroslawek
08. 01. 2011
Dát tip
Milý Mormane, ty jsi v životě neslyšel o tolika lidech a věcech, že bys měl raději jen tiše a uctivě šoupat nohama. Chováme se zcela přiměřeně situaci. Tvá prekérní situace je totiž podobná tomu, jako když někdo stojí podruhé na lyžích a pustí se šusem po Černé sjezdovce. Holý nerozum a v nejlepším případě to jen hodně bolí. A my jsme jako ty muldy, stromy a závěje, které cestou potkáš. Jinak by to ani nemělo smysl. Jestli chceš pomocí několika znaků pouze ukojit své ego, navštiv pornostránky nebo nějakou seznamku. Nebo jsi za tohle čekal co? Pochopení, obdiv, potlesk? Vždyť tvé tzv. podělení kupříkladu pro mne znamená, že jsi se mi vykakal na rohožku před vchodem a já nešťastník to nepřekročil, já do toho šlápl. A onu pověstnou pomocnou ruku ti někdo možná podá, až to bude mít smysl. Třeba až předvedeš, že máš skutečný zájem si něco přečíst.

Morman
07. 01. 2011
Dát tip
Na co si tu hrajete? Děláte jakoby si Vaše básně četli všichni lidi na Světě a dokonale se vám rýmovali. V životě jsem o vás neslyšel!!! Tohle je amatérské fórum, tak se podle toho chovejte!!! Nechápu, proč by sem prostě nemohl někdo napsat báseň s kterou se chce podělit ať je na jakékoli úrovni umělecké dokonalosti. Možná jsem zvolil špatnou kategorii, protože sem tu nový. Vaše kritika mě o vaší úrovni vyjadřování, ale rozhodně nepřesvědčila.

Andyhell
07. 01. 2011
Dát tip
Buď se něco rýmuje, nebo ne. "Rýmuje se v rámci možností" je asi jako "trochu těhotná" nebo "částečně mrtvý". "Proud myšlenek v pár okamžicích vytvořený a sepsaný" NENÍ báseň. Maximálně verbální průjem.

Miroslawek
07. 01. 2011
Dát tip
obsah a vnitřní spojitosti... kde je má pistole?

Morman
07. 01. 2011
Dát tip
Pohrabáč je nástroj pro manipulaci s popelem :) rýmuje se to v rámci možností, celá báseň je proud myšlenek v pár okamžicích vytvořená a sepsaná. Jde v ní prvotně o obsah a vnitřní spojitosti. :)

blbjenka
07. 01. 2011
Dát tip
všichi jsou už v Mexiku :) pohrabáč nechápu nerýmuje se to

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru