Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pepřové pláně

14. 01. 2011
1
6
604
Autor
Talbot
Myšlenka na vozku, který koně vodí, S hlavami v chomoutech jak právě souzené. Každý kůň pro koně se koněm nenarodí, V tichu té modlitby jsou hlavy skloněné. Jsou oknem vidět postavy a slyšet Tiché ržání, jen horký dech, to na paměť Že každý kůň chce smyslu vět Svých pánů prostě rozumět. Za oknem přístav, kotví loď, Ten koráb z příček ebenu, Ty hodné koně, bouří vod, Provází vozka za Seinu. A za ní moře a za ním háj, V tom lese pepřem voní vzduch. V tom lese pepřem páchne stáj, V té stáji ve dveřích je kruh. Je okno do pepřových plání, A otevřené vůní krás. Ti koně tiše hlavy sklání A jejich vozka nezná čas. Myšlenka na vozku, který koně topí, Ty hodné koně, jejich klid. Ti koně tiše hlavy sklopí. Podivný vozka ztratil cit.

6 názorů

Miroslawek
16. 01. 2011
Dát tip
to je jak u blbejch - až si dokážeš přečíst nápovědu a zachovat se podle ní, můžeme diskutovat - zatím se budu tvářit, že o ničem nevím ;)

Talbot
15. 01. 2011
Dát tip
Miroslawek: Když se neptáš, tak proč to vůbec komentuješ?

Miroslawek
15. 01. 2011
Dát tip
Neměl jsem potřebu argumentovat, a co si z toho vezmeš nebo nevezmeš je na tobě. Taky bych se mohl ptát, co si mám vzít z takového textu? A ptám se? Neptám ;o) Mimochodem - chceš-li mi něco, je slušné a smysluplné poslat mi avízo. Jinak riskuješ, že ševelíš na prázdno.

Talbot
15. 01. 2011
Dát tip
Miroslawek: Bezvadně vyargumentováno. Co si z toho mám jako vzít? Trochu vágní soudy ... Obzvlášť to "leccos" vypadá opravdu zajímavě, předpokládám, že jde o nějakou tajnou přísadu.

Miroslawek
14. 01. 2011
Dát tip
Není to tak blbé, jak to na první pohled vypadá, nicméně k dobré básni tomu ještě leccos schází.

skoro
14. 01. 2011
Dát tip
že každý kůň chce smyslu vět svých pánů rozumět. T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru