Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak to bylo s Karkulkou doopravdy

23. 01. 2011
3
4
1856

Písmáci odrostlejším dětem- nechtějí lhát, tak přináší pravdu nahrazující dlouho vžitou mystifikaci.

Žila byla jednou jedna malá holčička a jmenovala se Karkulka. Její jméno bylo bohužel tak neobvyklé, že se jí děti smály a ona proto trávila svůj volný čas s babičkou, která si se k ní asi jako jediná chovala hezky. Ani maminka pro ni neměla tolik pochopení, protože ji nechávala chodit samotnou přes les za babičkou i přes to, že věděla jak se Karkulka bojí. 

Jednoho dne Karkulka opět vyrazila k babičce. Košík, který jí dala maminka byl neuvěřitelně těžký a s takovou zátěží neměla šanci se ubránit hladovému vlkovi, který na ni zaútočil ze křoví.  Karkulce při tom spadl z hlavy klobouk, co nosila na zakrytí mastných vlasů a zůstal u pařezu. 

Babičce k večeru bylo divné, že Karkulka ne a ne přijít a vydala se ji hledat sama. Jen co došla na místo činu, ozvalo se z lesa nebezpečné zapraskání větví z pod vlkova kroku. Babička už tak dost měla vetché zdraví a tak tak ustála ten šok, když se před ní vlk objevil. Na velké zděšení nebyl čas, vlk se jednou ohnal, rovněž babičce  shodil klobouček(co nosila na zakrytí šedin) a dal si babičku k večeři. 

V myslivně si mezitím myslivec leštil boty, když uslyšel podivné, jako by útočné, zvuky z lesa. Neváhal a jal se chopit situaci pevně do svých rukou. Vzal pušku  a vydal se na neúprosný boj s vlkem. Vlk zrovna spal, ale nebyl snadný cíl a zastřelit se nenechal. Postřehl odhodlaného myslivce a začal se bránit. Bohužel s malou neposednou Karkulkou a těžce stravitelnou babičkou s tuhým masem to šlo neobratně a tudíž myslivci jen natrhl předloktí, rozdrápal obličej, zakousl se do zadku a utrhl knoflík na uniformě a padl vysílením. Myslivec rozpáral vlkovi břicho, jako správný gantleman podal babičce ruku aby mohla elegantně vystoupit, pak osvobodil Karkulku a nakonec utřel vlkovu krev ze svých čerstvě vyleštěných bot.

Ač jde o velmi známý životní příběh, myslivec chtě nechtě skončil v blázinci, protože se nenašel nikdo, kdo by věřil tomu, že mohl Karkulku a babičku zachránit nerozcupované na kousky a živé... Nevěří tomu ani jeho spolubydlící na pokoji, pacient 237, Bajaja.


4 názory

MKbaby
20. 02. 2016
Dát tip

Ojojoj, tohle je super :-D

Už jako malému mi bylo divné, že z vlkových útrob vystoupily babička i Karkulka bez oskvrny, v nažehlených šatičkách... :-P


Děkuju:)

Taubla
24. 01. 2011
Dát tip
:)

nemá to chybu....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru