Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pamflet o Církvi našich předků jež byla zástupcem Boha na zemi

29. 11. 2001
3
0
1950
Autor
Dalmatika

Neberte to prosím jako útok na křecťanskou obec, ale opravdu jen jako pamftet na církev našich v dobách dávných.


Líbej prach, jsou to tví předkové,
vzívej nebesa, sídlí zam bohové,
jen dále od Židů, jsou Ježíše vrahové.

Jen v Bohu najdeš svou útěchu,
kup si včas odpustky, zbavíš se tak hříchu.
Peníza a dábel jsou z jednoho pelechu!

Upalte čarodějnici, krásně bude hořet její šat,
pojďte se věřící pohledem pokochat.
Dala vám všem, ač nechtěla dát,
neměla faráři chodit žalovat.

V neděli mše ráno a motlidba večerní,
v noci se ztrácí pak, sousedům obilí.
Panáček požehnal nám nad mešním vínem
vždyť není tu rozdílů, ke Kristu tíhnem.

DOKTRÍNA VÍRY BIČEM JEN SÍLÍ !


Marigold
05. 12. 2001
Dát tip
Hmm....to je zvláštní, jak se lidi pořád k tomu auditoriu vracej :-)))... Dyť to je přes rok starý !!!! No, asi na tom bude něco zvláštního, něco provokujícího... Tý jo, teď jsem si přečetl jeden tvůj diskuzní příspěvek o tom, že pojem Bůh bude vymícen ze slovníků:-)))).... Pokud se hodláš v této iniciativě nějak zapojit, můžu ti pro inspiraci dodat několik význačných historických postav a vládních režimů, které se o to již pokusili...nicméně bezvýsledně... Měj se hezky. ___<><___GOD'S_fish_:-)

Dalmatika
03. 12. 2001
Dát tip
Marigold, kdo oči má a nevidí.........přečti si auditorium Miluji tě a mám pro tebe celý život(Bůh) Tady je to pravda vytržené z kontextu, ale clovrdik me požádal, abych to vydala jako samostatné dilo. Když si přečteš to auditko, tak to možná pochopíš

Marigold
01. 12. 2001
Dát tip
Hmmm.... A co s tím...? Víš, když něco napíšeš, tak by to mělo mít nějaký význam něco by to mělo vyjadřovat... Tohle, upřímně neříká nic. žij blaze. M.

clovrdik
29. 11. 2001
Dát tip
no jo, láska k bližnímu se dá prosazovat různým způsobem ... jen se obávám, že i dneska existují tzv. věřící, kterým je líto, že pokrok znemožnil církvi dál páchat tyhle zvěrstva. Dávám TIP a zařazuju do klubu.

Dalmatika
29. 11. 2001
Dát tip
děkuji a skláním se před vaší tolerancí

Aladar
29. 11. 2001
Dát tip
Není to špatné, církev ve "své" epoše napáchala ledacos; zpracování tohoto tématu by si zasloužilo prostor minimálně v celé knize, obávám se, že dílo menšího rozsahu nemůže vystihnout všechny aspekty tohoto fenoménu. Každopádně jen tak dál! Snad jediná připomínka týkající se obsahu - druhý verš první strofy - křesťanství je absolutně monoteistické náboženství, tzn. vyznává toliko jediného Boha, byť trojjediného (Otec i Syn i Duch svatý); v textu však: "sídlí tam bohové". Do oblasti pravopisných přečinů náleží "vzívej" (správně vzývej), nepatřičná čárka mezi pak a sousedé (4.strofa, 2.verš); ostatní (dábel, peníza) považuji za překlepy.

Siri
29. 11. 2001
Dát tip
jasnej tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru