Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A za co že bývají tipy?

29. 01. 2011
9
254
5539
Autor
viwian1

Můj předpoklad byl, že pokud autor má dílo ,(nemusí být perfektní) lidé ho hodnotí nejen podle toho, jak je dobré. Ale třeba i proto, že se autor lepší, že to má dobrou myšlenku, apod.
Dnes jsem narazila na článek SOS. Autor se jen ptal, kolik má mít povídka stránek, jelikož na to sám nepřišel a nevěděl, zda je nějaké omezení. Ejhle - i tady byl tip. Našla jsem mnoho děl, kde byly jen tipy, ale žádné komentáře. Jak má pak člověk vědět, za to ty tipy jsou? Samozřejmě nikdo z nás nemá čas psát dlouhé monology a rozebrat dílo kousek po kousku - přesto bych považovala za lepší dávat komentáře (i bez tipů). Já jsem tu nová a nechci se nijak kasat. Nepovažuji svou tvorbu za dokonalou a proto bych byla ráda i za nějaké kritiky či komentáře. To jsem ale odbočila, protože to se tu již probíralo mnohokrát, co jsem tedy stihla přečíst. Ale ptám se znovu. K čemu tipy, když autor neví, za co je má? Jistě, dílo bylo hezké, ale mě by potěšil víc jeden komentář než padesát tipů. Teď mě klidne ukamenujte :)


254 názorů

Makoves
06. 02. 2011
Dát tip
viwian1 já taky dávám tip bez komentáře. Protože plátí(teda alespoň si to myslím), že když dám tip dílu automaticky tím posílám vzkaz autorovi, že se mi dílko líbí.

martinez
06. 02. 2011
Dát tip
já už několikrát navrhovala klikátko: autor nechce dostávat tipy - což asi tazatelce nic moc neřekne ale myslím že by nebylo úplně od věci a neavíznu vůbec nikoho!

Honzyk
05. 02. 2011
Dát tip
D :* - za "diskusi"

StvN
04. 02. 2011
Dát tip
Tak sorry, tys mi začala nadávat, tak já jsem si chtěl jenom ujasnit pár věcí. Já mám někdy potíže s chápáním.

Nicollette
04. 02. 2011
Dát tip
Ty si delas uplne srandu :)))))) Nemanipuluj, nehraju.

StvN
04. 02. 2011
Dát tip
Já bych rád od tebe slyšel upřímnou odpověď.

Nicollette
04. 02. 2011
Dát tip
Presne takovou reakci jsem cekala... a co jako ted?

StvN
04. 02. 2011
Dát tip
Niki a ty ses teď zachovala jako hulvát nebo jako člověk, který komunikuje slušně a bez invektiv?

Nicollette
04. 02. 2011
Dát tip
Stepane, mne by zajimalo, proc se musis porad chovat jak idiot. Vybijej se na stejnych hulvatech (jeden ti tu zdatne sekundoval) a ne na lidech, kteri komunikuji slusne a bez invektiv. wtf?

viwian1
02. 02. 2011
Dát tip
Metta: já chápu, že mají lidé jiné názory- Proto jsem založila diskuzi, abych věděla, co si o tom myslí. A většinou jsou to opravdu lidé, kteří doopravdy myslí a mají dobré argumenty. Akorát se mi nelíbí, že tu párkrát padly nadávky... :)

špatná analogie...

Metta
02. 02. 2011
Dát tip
viw: držíš se dobře, jestli tohle ustojíš, tak už tady všechno - máš tu ted písmácké panoptikum v celé své kráse jako na dlani:)

Garth
02. 02. 2011
Dát tip
když nějak drasticky omezíte počet tipů na den, bude se tipovat hlavně z kamarádství... přečtu díla kámošů, ty vždycky tak nějak zaloužej tip a co zbyde rozdám (těm s kterými bych případně chtěl mít sex :-D) avi nikomu

moorgaan
02. 02. 2011
Dát tip
VTM..viz dopis!

možná nechápu ani Pythagorovu větu...

moorgaan
02. 02. 2011
Dát tip
..je to marvný, je to marvný, je to marvný...

viwian1
02. 02. 2011
Dát tip
A to mi bylo na začátku diskuze řečeno, že to je jako diskuze blbost :))

dobře, tak jiná analogie: kdyby všichni mohli utratit jen omezené množství peněz denně, myslíš, že by se prodalo víc kvalitnějšího zboží? :o)

avi Marvinovi a Aleši... Round 3 GO ! :-D

fakt věcná diskuse...:o)

dovolím si malou analogii: kdyby se snížilo množství peněz v oběhu, myslíš, že by se tím nějak změnil poměr bohatých a chudých?

vzhledem tomu, že na téhle diskusi zjevně visíš, považuji aviza za zbytečné klikání :o) chudák viwian, kdyby tušila, jaké peklo rozpoutá :o)

opakuji pro méně chápavé: v čem spočívá písmácké "popředí" ? :o)

viwian1
02. 02. 2011
Dát tip
Někde to tady v debatě padlo. Jestli tě to zajímá, můžeš hledat :)

"...Tudíž by se nekýčová díla dostala do popředí alespoň na úroveň kýče..." pokud se sníží počet tipů celkově, sníží se proporcionálně u "kýčových" i "nekýčových" děl. V čem podle tebe spočívá písmácké popředí?

viwian1
02. 02. 2011
Dát tip
V tom musím souhlasit se StvN. Kdyby bylo deset tipů třeba na měsíc, lidi by dali tipy za první týden, protože by se jim některá tvorba líbíla. Další tři týdny by pak nemohli třeba hlasovat, i kdyby viděli díla sebelepší. Extratip se mi zdá taky jako ne moc dobrý nápad. Jak můžu vědět, že když dám extratip jednomu, nepřečtu si za chvíli dílo, které by se mi líbilo mnohem víc. Někdo tady navrhoval možnost tipů jen, když člověk napíše komentář. Dost pochybuju o tom, že když někdo psát komentáře nechce, že ho to k něčemu donutí. Prostě přestane dávat tipy, aby se nemusel namáhat, nebo napíše jen písmeno apod.

StvN
02. 02. 2011
Dát tip
Jako Marvine, nezlob se na me, ale mne nestaci to, co bys rekl sve dvoulete neteri. Me jsi nepresvedcil, ze by ta zmena mela nejaky hmatatelny realny pouzitelny vyznam. Presne jak se pta ales - kam jako do popredi? Jaka dila? Zmeni se nejak pristup ctenaru? Zacne snad nejaky hloupy autor najednou psat dobre? Proc bychom meli chtit, aby libitipari nemeli snadny zivot? Dochazi ti vubec skutecnost, ze cim jednodussi mas system, tim je to pro ten system lepsi? Proc to delat slozite? Ja jeste pochopim lidi, kteri by tipovani zrusili uplne, to mi dava smysl, ale omezit pocet tipu na 10 mesicne zaridit jeste nejaky jiny supertip navic vedle toho vseho, to fakt nechapu. Ja nevidim zadne vyhody, ale spise zmatky.

kam dopředu? Seznam je chronologický, pokud někdo chce tabulku "úspěšnosti", musí na to extra kliknout (a pánové, kdo z vás to sleduje?)...

StvN
02. 02. 2011
Dát tip
Marvine - já jsem nic reformovat nechtěl. Navíc na rozdíl od Edy se na to umím podívat a ověřit si hypotézu. Já se současným systémem problém nemám. Trochu nechápu, čeho bychom omezením dosáhli. Myslím nějaký faktický výsledek. Co je vlastně cílem a co z toho budou mít čtenáři? Já dlouhodobě zastávám spíše ten názor, že by se mělo vylepšit například filtrování děl, pak si každý dokáže najít to, co potřebuje.

Metta
01. 02. 2011
Dát tip
N1: ale né. Některé diskuse se holt stávají smysluplnějšími, vyjasní-li se pojmy, což mi v případě GK až tak složité nepřijde. Jenže minimálně jednoho aktéra právě tohle slovíčkaření a jabkohruškování kdovíproč baví, což vám tedy nebudu kazit. (Btw. s wikipedií bych asi zkouškami z analýzy dat a statistiky neprošla, tak ji s dovo nechám zavřenou.) Howgh.

StvN
01. 02. 2011
Dát tip
Tak jsi mel Marvine pravdu. Je to klesajici funkce. Zajimavy na tom je tak maximalne to, ze nektere hodnoty, jako napriklad 13 tipu, se vyskytuji prekvapive ojedinele.

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
je, morge. viz tvůj dopis

moorgaan
01. 02. 2011
Dát tip
Norsko..je to marvný, je to marvný, je to marvný:-))

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
googluje neroušek, tupče. proto je nejchytřejší (toužíš aby nás smazali?)

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
Ano? Kde, sím tě, prosimich

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
Kdybys neměl tak stupidní dotazy, nikdy bych nebyl tak chytrý, márve. Já za to nemohu

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
morganovo pravidlo

moorgaan
01. 02. 2011
Dát tip
občas i průměrní/é dosáhnou vrcholu ..i s podprůměrnou/podprůměrným.-))

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
Tam, kde se první derivace rovná nule, márve. Můžeš být první i mezi svými krajany

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
Milý márve, nemohu-li dát tip, nečtu. Neumím si představit (jakkoli by to možná bylo krásné), že bych někomu tip dát nemohl (hrozná představa) Písmák stojí na tipech

Edvin1
01. 02. 2011
Dát tip
Podle mne je to tipování jen taková zábava pro děti, tedy jak pro tipující, tak ty tipované. Vyvozovat z toho jakékoliv vědecké závěry považuji za úsměvné. Jak jsem už podotkl - jinde jsem se s tím nesetkal - a ani jsem si nevšiml, že to tam chybí. Člověk tipuje, protože tam ten knoflík na tipování je. Jednou jo, podruhé ne, pořád ne, pořád ano, jeden den tak, podruhé onak, když ho svět s..e, tak celý den ne, a když se dobře vyspal, tak by zase jen tipoval Jo a taky kamarádům ano, nepřátelům h. Už mě to štve a jsem vyjímečně sprostý, páč se mi ty vulgarismy rýmují. :-)

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
sakra otevři si aspoň wikipedii

Metta
01. 02. 2011
Dát tip
StvN: děkuji, o to mi asi tak šlo :)

Metta
01. 02. 2011
Dát tip
N1: ok, tak teda definice onoho "průměrní" a "vrchol" ?

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
nevím jak si sociologové interpretují gaussovu křivku, metto, ale u gaussovy křivky tzv. normálního rozložení je to tak, jak jsem marvinovi popsal

StvN
01. 02. 2011
Dát tip
Marvine, polemizovat se o tom dá a je to určitě lepší způsob než ten, který zkouší Edík. Statisticky možná mícháme dvě věci. Za prvé rozdělení tipů u jednotlivých děl. Tam si troufám tvrdit, že to bude Gauss. Budou dva extrémy a nějaký průměr, podle mě něco kolem 5 tipů bude mít drtivá většina děl. Za druhé rozdělení počtu udělených tipů čtenáři a tam by to doznalo asi velké změny. Zatímco nyní to podle mě je Gauss - průměrný čtenář rozdá nějaké iks tipů měsíčně, zatímco minima budou dvě - jedni, kteří netipují téměř vůbec a druzí, kteří rozdají extrémně hodně tipů, tak po tom omezení na max 10 tipů měsíčně by asi nastalo to, že by většina čtenářů vyčerpala tento limit a zbytek by rozdal tipů méně, ale Gauss by to už nejspíš nebyl. Každopádně se to dá podle mě ověřit a prověřit.

Metta
01. 02. 2011
Dát tip
N1: Vrchol GK byl aspon u nás sociologů právě tam, kde se vyskytovala nejčastější hodnota, což nemusí být aritmetický průměr - myslels to jinak ?

Metta
01. 02. 2011
Dát tip
Ed: dík moc, už jsem se taky zaregistrovala :)

Edvin1
01. 02. 2011
Dát tip
Metta, Aleš, další odkazy na německé lit. servery: literaturzone.org leselupe.de Mám ještě jiné, ale nevyzkoušené.

Norsko 1
01. 02. 2011
Dát tip
Milý márve, i u gaussovy křivky je jasně patrný velký skok mezi průměrnými, a těmi, co jsou na samotném vrcholu. doporučuji si prostudovat literaturu, a netlachat o něčem, čemu zbla nerozumíš

Edvin1
01. 02. 2011
Dát tip
Koukat se, jak to dělají jinde, by mohlo být ku prospěchu. České lit. servery, ač fajn, jsou všecky celkem na jedno brdo. Doporučím Vám později i něco od Poláků, a snad najdu i něco anglického. Což není tak lehké - říkají si jinak a mívají úplně jiné nápady. Těžko se je hledá.

Metta
01. 02. 2011
Dát tip
Ed: dík moc za odkaz :)

Ed: už jsem se zaregistroval, jen co bude trochu času, tak se porozhlédnu a prokoušu pravidly...:o) Na tvůj opus samozřejmě mrknu :o)

Edvin1
01. 02. 2011
Dát tip
Aleš: http://www.dsfo.de/fo/viewtopic.php?t=27993&highlight= P.S. A mají tam i jiné zvyky: - Tipy tam nejsou. Oceňuje se kritikou a i jinak a osobněji. - No a systém www.dsfo.de mi taky popřál k narozeninám. :-(

pokud je ten tvůj pokus ještě zavěšen, stačil by i odkaz, určitě je tu spousta jazykově zdatných...

Edvine, možná by stálo za úvahu tenhle tvůj pokus rozebrat podrobněji, i s ukázkami... pro hodně lidí by to mohlo být poučné. Ale nevím jak jsi na tom s časem...

Edvin1
01. 02. 2011
Dát tip
Vrána: I do not think so - it is always necessary to discuss this everlasting problem. Aleš: Hledal jsem ho - dost pracně. Myslím, že jsem tím udělal něco maličko i pro "náš" Písmák. Při vší skromnosti.

Edvin: bravo, zahraniční srovnání schází :o)

Edvin1
01. 02. 2011
Dát tip
Mrkl jsem se na německý server www.dsfo.de a na zkoušku jsem tam vložil jeden text. Hned se na mne sesypali kritici /tedy náhodou jen kritičky) a mé dílo roztrhali na kousky. Ale jak!!! Ta první mi poslala ve wordu můj text, s červeně opravenými gramatickými, interpunkčními a pravopisnými chybami. Druhá udělala to samé tak, že v komentáři citovala mé stylisticky zmrvené věty, a přidala návrhy oprav. Třetí to pojala jako celek a navrhla úpravy, jež by vyostřily gradaci, dodaly jazyku hladkost a libozvučnost. Já jsem zprvu zmalomyslněl, ale pak jsem se dal do práce a většinu připomínek jsem zohledil. Postupně jsem text pozměňoval a - jak je tam zvykem - jsem v místě pro můj komentář ke komentáři předešlému zveřejňoval novou verzi. Úplně dole pak stojí konečný výsledek jejich a mého snažení. Této části serveru se říká Dílna (tedy Workshop) a každý, kdo se tam chce podívat, může sledovat celý postup práce nad textem, až k výslednému produktu. Nic se nemůže mazat (pokusíte-li se nahradit svůj text tím opraveným, systém vám to nedovolí a slušně vás upozorní, že by to bylo nefér - některé komentáře by tím ztratily smysl), jednotlivé verze zůstávají na svém místě. Byl jsem šokován ochotou Němců párat se s textem nějakého cizince. Když jsem se ptal, proč tolik lidumilnosti, odpověděli mi, že počítají s reciprocitou!!! Od mne, cizince! Nevšímej si tipů, protože ty nevypovídají nic o skutečné hodnotě Tvého díla. Máš-li aspoň trochu talentu, a hlavně budeš-li makat, najdeš zde na Písmáku pár docela inteligentních kritiků, jež Ti poskytnou moc dobré rady. Já jich zde mám asi tak pět. Kvůli nim zde vůbec jsem. A jelikož si jich vážím a každou jejich připomínku vždy promyslím, nejen zda je oprávněná, nýbrž zda také odpovídá mým představám a mému cítění, velice mnoho jsem se naučil. Dnes, po dvou letech na Písmáku, vím, že píšu lépe (Chceš konkrétně vědět, co mne naučili? Rád Ti odpovím. Ale je toho dlouhý seznam! :-) ) A ještě něco z "kuchyně" velikánů: Hemingway třeba řekl, že mezi svých 49 povídek, jež se opakovaně zveřejňují v nejrůznějších jazycích, zařadil jednu - Světlo světa, jež se očividně líbí jen jemu. Jinak řečeno - zde na Písmáku (kdyby ji uveřejnil pod pseudonymem a ne svým proslulým jménem) by nejspíš nezískala ani jeden tip. Umberto Eco, jejž rád cituji, to samé vyjádřil slovy: (cituji z paměti)"Pište a pracujte nad tím - Vy sami jste si svými nejlepšími kritiky." Shrnuto a podtrženo: Tipy jsou pro děti. Kdo to se svým psaním myslí vážně, zohlední tak nanejvýš dobrou kritiku. Ale konec konců vše, tedy nápad, zpracování i kritiku si musí zajistit úplně sám. Ed :-)

StvN
01. 02. 2011
Dát tip
Edo, podle Gausse je napriklad rozdelena vetsina lidskych vlastnosti. Napriklad IQ. Cili extremu - extremne nizke nebo vysoke IQ - je priblizne stejne malo, zatimco kolem hodnoty myslim 110-120 je tech lidi nejvic. Ta krivka potom vypada jako takovej kopec, urcite jsi to uz nekde videl.

StvN
01. 02. 2011
Dát tip
Marvine, no právě to jsem chtěl říct. Že změníš parametr, ale předpis zůstane stejný. Samozřejmě, že něco se změní. Bavili jsme se ale o kvalitě a tam si troufám tvrdit, že se nezmění nic. Tím, že by se jen mezi lidi rozhodilo méně tipů, by se podle mě nezměnil způsob jejich udělování a díla, která jich mají hodně dnes, by jich měla hodně i poté.

Zbora
31. 01. 2011
Dát tip
Norsko a papouch a garth mají pravdu )

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
EV: ucpi si nos a skoč

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
EV: gůgli

papouch
31. 01. 2011
Dát tip
Norsko má pravdu.

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
ssvks: piš radši tu recenzi, nebo ti to seberu !

Norsko 1
31. 01. 2011
Dát tip
Chytřejší ustoupí, šepote. Pište si zprávy

..nebo blbeček:)

no vidíš. Říkal jsem to. JSEM NEJLEPŠÍ

Norsko 1
31. 01. 2011
Dát tip
Ano, zvláště tato pasáž mě zaujala. Cituji Tip dávám, pokud se mi dílo líbí - a nemusí to být jen nějaká část -třeba se mi líbí jako celek..

Norsko 1: Moment, JÁ jsem to určitě taky vystihl báječně!! :-P

Norsko 1
31. 01. 2011
Dát tip
Tuto informaci autor dostal nejméně tisíckrát, ale Garth to řekl nejlépe. Přestaňte plkat

..pane bože..TY TO VIDÍŠ A NIC NEŘEKNEŠ!!!!! ..AVI tomu nahoře..

Garth
31. 01. 2011
Dát tip
občas dám tip, protože nemám chuť k dílu něco psát, ale myslím, že ten tip autora povzbudí nebo potěší - minimálně dám najevo, že jsem to přelouskal a něco mě tam zaujalo u tipů - pokud se tu pohybujete déle - také většinou víte, od koho jsou a co (pro vás) znamenají taky myslím, že když někdo stojí o vážnou kritiku, měl by dostat po tlamě, když napíše hovadinu (... ale zase víte, čí kritika pro vás něco znamená a čí ne :-)) ou avi všem

..tak mi neposílej avíza..taky tě nemusím.:)

..no asi tebe..když o tom tak diskutuješ..

..až pak.. ..důležitý je techologický postup..

:o))) vida..už to víš.:)

..to víš..někteří mysli jako ty..někteří jen tak proplouvaj..co naděláš..děckem v peci nezatopíš.:))

..noo..na první pohled téměř k nerozeznání..že ano.. ..ty mi mluv o sebestředosti..chacha..

Fabet Anal
31. 01. 2011
Dát tip
Je tu jedno krásné tlačítko: Nechci odsud dostávat avíza Právě jsem ho poprvé na Písmáku použil.

..nepovídej???? ..a kdo vytvořil ten krásný alter..co se tváří..že jsem to já? ..ha?

..dík za avi..něžný debile.:.)) ..já nestojím o rozhořčené myšlekové pochody Edíka..stačí..že mi komolí můj nick a projevuje se mým jménem.:.)

Marvin: speciálně pro tebe pošlu avi ještě zítra dopoledne ;-) ..nějací další zájemci?

Nečtu celou tuhle diskusi, nemám tolik času - ale nevím co Ti vadí.. - pokud jsem si správně všiml, máš u děl asi 3 tipy a u každého je komentář. Tip dávám, pokud se mi dílo líbí - a nemusí to být jen nějaká část -třeba se mi líbí jako celek.. někdy se mi líbí část, ale už to tam někdo napsal, nebudu tedy opakovat co už bylo řečeno - asi jsem ještě neviděl dílo, jež by mělo 30 tipů a žádný komentář... někdy není třeba slov. Tip je jakési vyjádření kvality díla (nebo by aspoň měl být - že to mnohdy nefunguje, to je jiná věc...) Mnohem zajímavější věci jsou avíza, takovým správným avízem můžeš spoustě lidí zpříjemnit dopoledne... koukej: AVI VŠEM!!

StvN
31. 01. 2011
Dát tip
Marvine - jakého je podle tebe tipování na Písmáku rozdělení?

StvN
31. 01. 2011
Dát tip
Edo - spekuluješ. To jde dobře v pozici hospodského tlachání.

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
EV: kolik típů dáváš denně ty ?

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
a-n: původně jsem chodila do Romantika jako androš pod alterem zelená příšera provokovat a nikdo nepochopil, že provokuju.( btw. Tangens by prej šel dělat SL, kdyby s et jmenovalo jinak a bylo to víc "na úrovni" :P :)

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
VTM: dyš jsem pronásledována nějakým líbísmajlem, mám pocit stalkingu a chut ho bloknout, ale ze zásady nebanuju :P

Metta: tak chceš bejt androš nebo ne? :o) se musíš rozhodnout...

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
a-n: nehlásit se nikam by zas byla nuda tady .PP

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
a-n: já mám v oblíbených spíše autory, kteří píší málokdy a nechci je propást, často obměňuji:) právě od duší spřízněných doufám v negativní rozumnou kritiku a pochopení, dyš považuju jejich dílo za blábol, jinak nehraju :P

když se nebudeš nikam hlásit, nic nevyhraješ.

spízněná duše je vlastně spřízněná :o) pardon.

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
dřív jsem si tu s potěšením dávala obskurní arteterapeutické s....y a ted se bojím, že s nima ještě něco vyhraju nebo se dostanu do těch seznamů.((( a já dycky chtěla bejt underground.((

Metta: když ono je to složité. "přidat autora k oblíbeným" je dobré tlačítko, které mačkám, když od stejného autora čtu náhodně (a opakovaně) víc věcí, které mě zaujmou. jenže postupem času se seznam takto oblíbených zvětšuje, tím pádem roste i počet aviz, která mi od celého seznamu chodí, když autoři něco nového vyplodí. Mám psát "nelíbítipy"? Prostě přečtu, když nezaujme, nepíšu zpravidla nic. Když zaujme trochu, dám tip bez komentáře. Když zaujme hodně, tipnu a něco připíšu. Když nadchne, pošlu pár avíz spízněným duším... Ještě bych se měl naučit vyřazovat ze seznamu oblíbené, kteří vícenásobně nezaujmou. Ale takhle mají aspoň naději :o)

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
možem nelíbítipy začít dávat do komentů, třeba se to ujme :P

Metta
31. 01. 2011
Dát tip
někdy mám chut vyrobit si nálepku podobnou té "nechci dostávat reklamy" s textem "nechci vícenásobné smajlíky a líbítipy"

a kdyby ses viwian1 divila, za co jsem ti dal tip, tak za odvahu otevřít si takovouhle diskusi, i když jsi tu jen pár dní.

Zbora
31. 01. 2011
Dát tip
Budeš schopný napsat komentář ke 350 dílům děnně? Tady nejde jen o ochotu. Co tu dělám? To je blbá otázka. Je to podobný, jako kdybych se Tě překvapeně ptal, co děláš v hospodě, do který chodíš už deset let.

Marvine, podstatné je taky to, od koho ten tip je. Tedy v kouli a pod to roli nehraje, ale rozumný autor si to umí porovnat, čí názor(tip, výběr) má pro něj větší váhu. Je jasné, že když přijde někdo nový, chvíli mu tot rvá, než se rozkouká. Ale kdo si dá tu práci a přečte si něco od lidí, co ho čtou/tipují, nějakou hierarchii si může vybudovat i sám, bez ohledu na fankluby.

Zbora
31. 01. 2011
Dát tip
Tipy jsou plevel a jejich množství neznamená vlastně vůbec nic - snad jen ukazuje na obecnou oblíbenost autora (přesto je máme rádi, a hřeje nás, když jich máme dost). Jejich zrušením by se část písmáckých autorů demotivovala. Otázka je, zda-li by to byl jev negativní. Schopnost a ochota psát smysluplnější, byť jen několikaslovné reakce se vytrácí přímo úměrně narůstajícímu počtu denně vložených děl, jejichž množství překračuje únosnou mez, takže se jakékoli dílo i názory pod ním stávají po několika okamžicích neaktuálními a odsunutými dalšími, v rychlém sledu přicházejícími díly. Písmák je konzum v pravém slova smyslu a podle toho i obecně funguje. Rychle, bez rozmyslu s co možná největším objemem materiálu, který se záhy stává odpadem.

Nor: Kdybych věděl, že je to Hrbol, tak bych mu neradil! Ať si na to přijde sám:)))

Eduard, chudák, předpokládá, že čtenář "by myslel". Roztomile naivní mladík, není-liž pravda?

Norsko 1
31. 01. 2011
Dát tip
byl to hrbol kamile, to jsou ty jeho švandy

PS: Ještě bych se rád vyjádřil k otázce nejmenovaného autora, "kolik stránek má mít povídka". Nuže, zhruba něco mezi jednou a miliónem. Pokus se trefit do tohoto rozmezí a mělo by to být v pohodě...

Norsko 1
31. 01. 2011
Dát tip
božínku vráno, tak ty potřebuješ vodítko? ale pejsku.. Nadhodnocování bylo, jest a bude, podhodnocování taktéž. božínku eduarde, nemáš nic jiného na práci? hele, kostička

Je to už podruhé tento rok, co Stývn aspiruje na cenu "Quijote roku"...

StvN
31. 01. 2011
Dát tip
Ediku, ten, kdo se tady vykrucuje, jsi ty. Dobre vis, ze hodnotu tipu nezle vycislit a nelze rici, ze nejake omezeni tuto relativni hodnotu zvysi. Na to neexistuje zadne exaktni vysvetleni. Tipu bude mozna mene, ale statisticke rozdeleni zustane stejne. V tomto pripade to bude jasny Gauss. Tvuj navrh by zafungoval maximalne jako takova ta menova reforma, kdy se proste skrtnou posledni dve nuly:) Zjednodusene receno. Druha vec je ta, ze bychom mohli dopadnout jako poesie.cz. Je otazkou, na kolik by tebou navrhovane omezeni omezilo samotnou "hratelnost", jinymi slovy, jestli by potom nekdo vubec chtel publikovat a cist, kdyz by de facto nemohl hodnotit a byt hodnocen.

Tipy u mnohých děl na Písmáku se podobají prodejnosti Blesku. Každý tvrdí, že ho nečte, ale stejně je nejprodávanější tiskovinou v ČR. Tady zase každý tvrdí, že nemá rád brak a kýč, ale právě brak a kýč jsou zde nejhustěji otipovány...

StvN
31. 01. 2011
Dát tip
Edo, ty jsi fakt bourák:) Ty bys měl dělat reformy, to by pak šlo úplně samo:)

StvN
30. 01. 2011
Dát tip
Klid Marvine. Nebuď zbytečně vztahovačný a neříkej, že se k něčemu nebudeš vyjadřovat, když se k tomu vyjadřuješ:)

StvN
30. 01. 2011
Dát tip
Jakou hodnotu by měl po té úpravě?

StvN
30. 01. 2011
Dát tip
Zato bez vác dvou by Písmák nemohl existovat:) Edíku, ale tipování je omezené. Každý může dát jednomu dílu jenom jeden tip. Každé další omezení je jen zúžování stávající hranice, ale v důsledku to nic neřeší.

dadadik
30. 01. 2011
Dát tip
a ještě si myslím, že by každej mohl i výběrovat tramtadá.... :) neomezeně.............................

dadadik
30. 01. 2011
Dát tip
no vidíš, každej chce něco jinýho, tak ať si to každej bere po svým, že jo....

:o)))..Edíku..to všichni víme..přece..proto jsem vlítla na tebe..:)))

dadadik
30. 01. 2011
Dát tip
jsou k zábavě a to je dost ne? vymysli zajímavější server syde

..N..to je fuk.::))

Norsko 1
30. 01. 2011
Dát tip
š: Tomu mám věřit? Tak naivní nejsem

..heeeeej..vránooo..jak to že píšeš pod mýn nickem co???????.:.)))) ..jinak skoro každý autor je sebestředný..to mi nevymluvíš.:.))) ..Norsko..já už pochopila ta čísla.:))

dadadik
30. 01. 2011
Dát tip
no vždyť na tipy a jiné bodování tyhle servry jedou... ne? šmarja,...

dadadik
30. 01. 2011
Dát tip
jo je :)

dadadik
30. 01. 2011
Dát tip
ale vždyť o nic nejde.....je to zábava přece to tipování...

dadadik
30. 01. 2011
Dát tip
tip to je takovej bonbón, takový cukrle... :)

Fabet Anal
30. 01. 2011
Dát tip
Vidíš ho, sexistu? No, jako seznamka to tu asi taky funguje. Někde jsem tu našel takové, řekl bych zlaté pravidlo: Tipuj a bude ti tipováno. Tak nějak to bude. Takže ti dám tip a hrdě se k tomu přihlásím.

moorgaan
30. 01. 2011
Dát tip
mila ajiste krasna a nadana mlada autorko...komentare budou, neboj a budes prosit aby nebyly, protoze te tak srazi na kolena, ze te prestanou verse a dialogy bavit...jeste budes rada za obycejny tip bez komentare..ale budiz ...tip je projev sympatie, jen tak- jsi nova, tka asi moc sympatizantu nemas- tak to bylo asi za to, ze to dilo nekoho zaujalo, nebo za to ze te bali nejakej Pismak, vida mlady a novy maso a nebo se nekdo uklikl- protoze tip bohuzel nejde vratit.-))... ...nemudruj nad tim a neber zas ten Pismak az tak moc vazne - tady zivot nezacina a nekonci, ale kdybys prece jen chtela vedet enco vic o zdejsim prostredi a taktice jak na to- domluvime si rande v hradci a ja te poucim u tajnych zakoutich teto lokality a pri tom te obcas típnu do zadecku.-))

anavi.nana
30. 01. 2011
Dát tip
lepší koment ako tip...určite

těša
30. 01. 2011
Dát tip
ty, šéfe, nechceš s číslováním počkat? autorka (se jen ptá, o což tady viditelně nejde a)žádá o ukamenování - to tu snad ještě nebylo, ne?

papouch
29. 01. 2011
Dát tip
- číslo jako krááva -

StvN
29. 01. 2011
Dát tip
Když ti dá někdo tip, tak tím říká, že ho tvůj text zaujal a že ho doporučuje, čili dává tip, i dalším čtenářům. Mně to přijde celkem pochopitelné. Vždyť to používáme i v běžné mluvě, když po někom chceme, aby nám dal tip na skvělou knihu nebo dovolenou. A že jsou lidé, kteří nemají potřebu svůj tip komentovat, nebo jsou lidé, kteří dávají tip z jiných důvodů, to je také normální. Snad ti tohle trochu pomohlo. Budu ti věřit, že se ptáš proto, že to nevíš. Pak bych ti ale doporučil buď déle se učit a poznávat nové prostředí, nebo se zeptat někoho ve zprávě. Jestli ti dal někdo tip a nic ti k tomu neřekl, tak nejrozumnější postup je takový, že se toho člověka přímo zeptáš. To tě nenapadlo?

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
komedie - mě se tenhle server líbí. Tohle je malý nedostatek, ale jinak přístup lidí, serveru apod. se mi líbí. :) Metta - jsem nejspíš idealistka, ale přijde mi zvláštní někomu psát o to, aby se podíval na mé dílo. Asi to je doopravdy tím, že jsem tu nová a neznám tolik zdejší systém...

komedie
29. 01. 2011
Dát tip
viwi:je hodně vidět, že jsi tu chvilku..jsem pro to, co říkal chroust, myslím, že tipy už nemají moc smysl, i když dřív mi přišlo, že jo... tak se oprvadu často stává, že někomu přijde dílo hezký, tak šup tam tip, sama jsem to párkrát udělala..ale počet tipů objektivní měřítko...a s komentářema se ted zase tolik lidí neobtěžuje...:-( zkus totem.cz..možná, že ti bdue vyhovovat více v přístupu, i když sorta lidí je tam podobná :P

Metta
29. 01. 2011
Dát tip
tvůj předpoklad je velice idealistický:) chceš-li komentáře, zkus o ně požádat konkrétní písmáky, kteří tě zaujali, nebo přímo nějakého kritika. Tipování holt souvisí s místními virtuálními i nevirtuálními vztahy, s tím nic nenaděláš...

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
Pokud vím, tak jsem se jen obhajovala a chtěla ti ukázat pohled ze své strany, abych poopravila tvůj názor na mě.

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
Pokud vím, tak jsem se jen obhajovala a chtěla ti ukázat pohled ze své strany, abych poopravila tvůj názor na mě.

Chceš naoko diskutovat, ale je to samé já, já, já, já...

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
Snaha přilákání čtenářů? Dobrá. Když to tak vypadá, tak to se omlouvám. Od příštích diskuzí opustím, pokud to nebude opravdu na "lepší úrovni". Neptořebuji se zviditelňovat. Publikovala jsem na svém blogu, kde jsem čtenáře měla. Pak jsem toho nechala. Po dlouhé době jsem někde začala publikovat, ale vím, že mých děl není tolik a nejsou natolik dobrá, abych měla tipy, kritiky a byla kdovíjak oblíbená. To chce čas. Já se nechtěla nijak zviditelňovat. Jen mi přišlo líto, že u některých děl je tolik tipů a tak málo kritik (i když to někteří potřebují). Příště budu tedy více uvažovat, než vložím jakoukoliv diskuzi - asi máš pravdu, není to téma natolik důležité, aby se o něm diskutovalo. Myslela jsem si ale, že bude dobré si poslechnout i od jiných jejich názory

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
Já už do článku psala, že jsem tu nová. Nechápu ale, co má společného má tvorba s tímhle tématem. Nejsem sebestředná. Vím, že mě tu nikdo nezná a mám jen šest děl - nečekám stovky komentářů. Je to normální - i kdybych za dalších deset děl nedostala kritiky či tipy. To neříkám. Já mluvím o tom, co jsem viděla, když jsem trochu koukala po různých článcích. Myslím, že jsem zahořklá kvůli tomu, že nemám komentáře? To je asi tak to poslední, co by mě mělo trápit. Třeba teď jsem dostala tip a absolutně nechápu za co.

StvN
29. 01. 2011
Dát tip
My bychom zase byli rádi, kdyby lidi, kteří zakládají diskuse, trochu přemýšleli. Tohle opravdu vypadá jako tvá exhibice a snaha o přilákání čtenářů.

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
Myslela jsem, že diskuze jsou od toho, aby se diskutovalo. Dovolila jsem si jen vybrat téma, které mě zajímalo. Nepotřebuju to nutně vědět a nikoho snad nenutím ani se do diskuze zapojovat. Není to smrtelně důležitá věc a ani věc důležitá pro tento server. To já vím. Jen jsem dala téma do diskuze. Pokud je to pro někoho blbost, může si to myslet. Spíš jsem jen chtěla, aby lidé, kteří dávali tipy, třeba napsali i komentář. :)

Aha, už to chápu. Na Písmáku od 25.01.2011, 6 děl, jeden tip (u téhle "diskuse")...

StvN
29. 01. 2011
Dát tip
Potřebuješ to pro svou tvorbu opravdu nutně vědět?

Bože můj, to jsou mi starosti...

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
Hele vy dva... koukám, že se hádáte úplně všude :)

ještě avi, ať mi může vynadat =)

já bych chrousta zrušil..vážně

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
Winter - pokud je to za kamarádství, pak nechápu proč? Tipy by měly svědčit o tom, jak dobré je dílo, ne o tom, kolik má dotyčný člověk kamarádů, ne? Neříkám, že když je dílo skvělé, musí k tomu být tip. Jen poukazuji na to, že většinou narážím na díla, která mají dvacet-třicet tipů a jeden dva komentáře. A na to, že jsem nová... asi jsem jen šťouravá... však já se přizpůsobím :) chroustjazz - nechtěla bych tipy rušit. Když prohledávám server a chci si přečíst něco dobrého, je dobré hledat i podle tipů. Pak i víš, co se komu líbí. Nezdá se mi to jako špatný nápad...

Winter
29. 01. 2011
Dát tip
Tys nová, co? Jde to vidět .) Většina tipů je za obyčejné kamarádství nebo je "zdůvodněna" komentem "líbítip". nakonec je to o tom, kdo tě pochválí... Ale je fakt, že i já sám jsem občas dal tip bez komentu neb daná věc byla tak dobrá, že nebylo třeba jakýchkoliv slov.

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
Já myslím jak to má vědět autor, ne ti, co to čtou. Když mě někdo dá tip, jak mám vědět, zda to bylo za dílo celkově, nebo vybraná slova, myšlenku, konec, začátek, nebo jen za to, že je hezký den?

viwian1
29. 01. 2011
Dát tip
Já myslím jak to má vědět autor, ne ti, co to čtou. Když mě někdo dá tip, jak mám vědět, zda to bylo za dílo celkově, nebo vybraná slova, myšlenku, konec, začátek, nebo jen za to, že je hezký den?

Norsko 1
29. 01. 2011
Dát tip
Jak má pak člověk vědět, za to ty tipy jsou? Hledej, šmudlo! 20 000 !!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru