Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jaro je tady

27. 02. 2011
1
2
350

Ano, příroda se probouzí ze zimního spánku, sněhovou příkrývku vystřídala její zelená, voňavá kolegyně, zvířátka na čas opouštějí své all inclusive zimní příbytky, ptáčci, jenž se právě vrátili z dovolené na Havaji, nás už zase probouzí svými starými, známymi songy, a děti, které přezimovali s myší od počítače v ruce, taky opouštějí své "nory" a už skotačí na hřiští, před paneláky, kde svým rámusem přivádějí místní obyvatele k šílenství. Ne nadarmo se říká, komu se nelení tomu se zelení, i když v tomto případě je to spíš obráceně.
Jaro je symbolem čistoty, klidu, znovuzrození a zelená barva ho dokonale vystihuje. A to ani nemluvím o té nádherné vůni, která se šíří okolím. Ani flakónek toho nejdražšího parfému neobsahuje tolik rozličných, krásných a specifických vůni, jako v sobě skrývá právě jarní aroma. A to není všechno. Když k tomu všemu přičteme ještě fakt, že rtuť teploměru se vyšplhala na optimální, člověku příjemnou teplotu, vyplývá z toho, že jaro je tím nejlepším obdobím v roce. Potvrdit to mohou pánové, protože s narustajícími stupni Celsia ubývá oblečení u slečen, které nestydatě vytahují sukýnky co nejvíc nahoru, i když zase z toho samého důvodu přibývá i dopravních nehod. Ale tak těch je i v zimě, kvůli náledí požehnaně...


2 názory

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru