Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jednou tam budu stát

04. 03. 2011
5
10
838
Autor
Iskan

 

           

                Stála jsem v rohu místnosti a byla šťastná. Spokojená, klidná, vyrovnaná, smířená, věděla jsem, kdo jsem a kam patřím, byla jsem milována a milovala jsem. Milovala jsem ty tři osůbky, byly celý můj svět. Milovala jsem tříletého chlapečka s hnědými kučerami a očima po otci, jeho pětiletou sestřičku s blonďatými vlásky spletenými do dvou copů a šibalským úsměvem. Milovala jsem Tebe, otce, manžela, přítele, muže. Byli jsme na tradičním výletu do hvězdárny, každým rokem tou stejnou dobou sem jezdíme již několik let. Koukáme na hvězdy a Ty nám pokaždé vyprávíš jiný příběh a naučíš nás něco nového. Dcera Tě pozorně poslouchá a hltá každé tvoje slovo, jsi pro ni bohem (aspoň prozatím). Synek neposedně pobíhá po místnosti a předstírá, že je aeroplán, který jsme viděli cestou sem. A já stojím tam v rohu a uvědomuji si, jaké štěstí mám a jak strašně moc jsem vděčná za všechna ta rozhodnutí, náhody i nehody, které mě dovedly až sem. Nelituji jediného momentu v mé minulosti. Protože díky všem těm maličkostem, jenom díky nim tady teď stojím s tím nejhezčím pocitem, který snad člověk může mít.

                A potom jsem se probudila a zjistila, že Ty na tom místě se mnou stát nebudeš. Ale já stejně v tom nejzazším koutku duše vím, že ten pocit, jaký jsem měla ve snu, ještě někdy pocítím. Nezáleží na tom, jestli na tom místě před dalekohledem budeš ty nebo někdo jiný. Nesejde na tom, zda tam ty děti budou dvě či tři a jestli to budou všechno třeba kluci. Já prostě vím, že jednou budu šťastná. Jednou, ale ne dnes.


10 názorů

Iskan
17. 04. 2012
Dát tip
Až při přidání sem a připomínkách jsem to lehce upravila. Jen drobnosti, již zmíněný nadpis jsem smazala a potom jedna chybka. Jinak je to původní podoba myšlenek napsaná v běhu emocí.

vonMax
02. 05. 2011
Dát tip
někdo říká, že "jednou" je synonymum pro někdy/nikdy...ale nemyslím si, že vždy tak musí být, pokud sníš, třeba se ti sny vyplní - jednou***

..určitě budeš..

Lakrov
07. 03. 2011
Dát tip
Z tohohle krátkého textíku vyzařuje dle mého názoru ohromný optimismus. V jedno místě (po onom "probuzení" se zdá, že pisatelka je v situaci, kdy jiné, "dramatičtěji" uvažující, by se málem rozhodovaly mezi "plynnou" či "medikamentální" ústupovou cestou, a ty si prostě řekneš: Bude tam stát někdo jiný. Přeju, aby to v životě šlo jednou stejně dobře, jako v tomhle textu.

Iskan
07. 03. 2011
Dát tip
Díky! :) Tu první větu si u sebe odstraním..

8hanka
04. 03. 2011
Dát tip
je krasne mat sny a ist za nimi, no stastny by mal byt clovek aj teraz, nie az "jednou"...mne sa sen nesplnil, aspon nie celkom,nie tak, ako som si ho vysnivala, napriek tomu som stastna, mam dve uzasne deti, bez nich by to nebol zivot...prajem Ti, aby sa Ti sny plnili a priniesli Ti vela radosti a lasky:)

Iskan
04. 03. 2011
Dát tip
První odkryté myšlenky, ráda bych znala vaše názory. Díky!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru