Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NEÚSPĚCH PROFESORA MORAVCE

Výběr: Zbora, Print
10. 03. 2011
37
136
4954
Autor
brackenridge

Profesor Moravec roztřesenou rukou

Rozepíná poklopec

Odměrku třeba naplnit

 

AŽ SEM

(po tuto čárku)

 

Obličej nachoví

Plakát rozjásaných dětí Reklama nějaké spořitelny

Co když přemočí? Co když nedomočí?


Snaží se avšak moč nevychází

Otočí kohoutkem Poslouchá šumění vody

Myslí na vodopády Našpulí rty a vyfoukne

ššššššššššššš

 

Jak je to možné?

Je přece profesor Kandidát věd Přednášel i ve Frankfurtu

Procestoval svět

Nosí drahou kravatu Šije u Hermana

Nic

 

Podívá se do zrcadla Vrásčitý obličej

V ruce zvadlý penis s unaveným moudím

Je mu smutno Rozjásané děti se vysmívají

Stojatá voda v míse panensky pohrdavá

Zpoza dveří sestřin hlas

 

PANE PROFESORE UŽ?

 

Ještě moment sestři

 

Plivne do umyvadla Zavře oči

ABSOLUTE FAILURE

Jak manželce vysvětlí Že musí přijít znovu

Nevymočil nic

Jak jí vysvětlí že ta prsatá zdravotnice

Že ta prsatá zdravotnice

Prsatá zdravotnice

Prsatá

 

Žahavá erekce profesora Moravce

Levou rukou ji chvatně využije

Nádobu naplní během pár minut

 

Taková blamáž

Na neakademické půdě

Odevzdá sperma a po cestě domů

V koženém sedadle Dacie DUSTER

Pocítí samovolný proud

Špatně načasované moči


136 názorů

pejprdoll
03. 04. 2011
Dát tip
ehm.. a čo tým chcel básnik povedať? ... jedným z vecí, kt. by mala báseň obsahovať sú básnické prostriedky, avšak ja tu akosik žiadne nevidim.. :D. dokonca aj vo voľných veršoch sa nachádzajú prostriedky, kt. robia básne básňami.. UFF a čo týmto chcel akože básnik povedať? Poukázať? Erekciu? waaau už to je asi taká bežná vec, že o nej už každy vie, čiže téma je vskutku naprt! Prevedenie? Ako vidím, je to napísané jasne, bez nejakého preneseného významu, čiže ja toto nemôžem VOBEC registrovat ako báseň, tobôž na nejaké umelecké vyjadrenie.

Taky ne! ;-)

..juuu..tys to taky nevěděla???..)))

No fakt! To jsem nečekala! Jak se to stalo? Děkuji, kritiku Printe!

..brackouškuuu..další výběr..))) ..a já nic nevím!!!!

heartrate
24. 03. 2011
Dát tip
Vau, congratulations k dalšímu výběru!!! Já věděla, proč se sem vrátit :)

Print
23. 03. 2011
Dát tip
Odcházím zcela odlehčen!:-)*

Kuchot
23. 03. 2011
Dát tip
tohle je sranda aspoň

heartrate
20. 03. 2011
Dát tip
Brack, dneska jsem ve vlaku přemýšlela o tom, že mě vůbec neberou básně typu: "Imaginace přesahu spočívá - sevřena každopádně náměty - v prostém sebeuspokojení avšak přesto obrysy za obzorem nepředstavují ani stín (experimentálního) naplnění.. " .. čili chtěla jsem říct, že dávám rozhodně přednost konkrétnímu vyjadřování, ve kterým člověk najde obecnější přesah, před seskupováním abstraktních pojmů, ve kterým může každý hledat cokoli. Taky jsem v tom kontextu přemýšlela o téhle Tvojí básni a zjistila jsem, že mi přijde skvělá a že nevím, proč jsem kvákala, že to není na výběr.. mám takovou povahu, že často nejdřív mluvím a až pak myslím.. nepíšu to proto, abych se zalíbila, vím, že to není potřeba.. ani nemám potřebu se omlouvat, to je normoš, že člověk přehodnotí názor.. zkrátka gratulovala bych si, kdyby se mi někdy povedlo napsat něco aspoň z poloviny tak dobrýho a POCTIVÝHO..

Olivka
17. 03. 2011
Dát tip
mě se moc líbí číst o tom, jak si nějaká ženská představuje mužský svět, je to totiž strašně vtipný, strašně stylový :-)))

Stařec_007
14. 03. 2011
Dát tip
:-)

Zbora
14. 03. 2011
Dát tip
Ono tady asi ani tak nejde o to vidět něco navíc. Mně se prostě líbí, jak je to napsáno. Syrově, bez nějakého poetického blábolení, líbí se mi úsporná popisnost, vtip, který dle mého tady není zas tak hrubý a cynický, jak se možná na první pohled i může zdát, s přesahem do absurdity, nadhled, to, že je na deskripci vpodstatě banalitího úkonu vykreslen hlubší rozměr, tak lehce, civilně s nenásilnou ironií.

Zbora
14. 03. 2011
Dát tip
Ale jo, já si toho cením, jenom mě děsně štve, že skoro každý svůj výběr musím před někým obhajovat, na což nemám už ani chuť (neboť je to pořád dokola)ani čas.

Zbora
14. 03. 2011
Dát tip
Já si nezačal! :)

Zbora
14. 03. 2011
Dát tip
Marvin: si myslim, že neni ani tak důležité jestli jsou typické, jako spíš, že je to pravda. Jinak začínat můžem od nuly u každého dalšího díla, ale jen pokud se budeš alespoň trochu snažit mluvit věcně.

ja nejsem spokojena nikdy vzdycky se da napsat neco lepsiho a chytrejsiho moje dila nektere lidi odpuzuji, protoze obsahuji vulgarismy a "nedustojne" momenty v zivote. tvoji kritiku samozrejme beru a libi se mi, ze mas vlastni nazor. mne se taky nelibi fsechno, co ctu. to je prece normalni.

Janina6
13. 03. 2011
Dát tip
Ale kdeže, Brack, kýčovitě o lásce a motýlkách se tady na Písmáku zas tak moc nenosí, tipy bys dostala, ale ne výběry :-) ty píšeš moderně, a že je ten styl místy obhroublý a bez sentimentu, to nebyla výtka! Spíš jsem chtěla naznačit, že to je zase jen jiný extrém než ti motýlci, a že by bylo fajn, kdyby ses s tím ještě nespokojila.

ponedělí
13. 03. 2011
Dát tip
kdepa je pan profesor? je ho plný kompresor. aneb inkontinenti všech zemí, spojte se! tip a pusa na pozadí.

Janino na efekt rozhodne nepisu kdybych psala na effect tak bych sips nasal neck tak aby Se to libilo vsem jakob neco o lasce motylkach a tak

Janina6
12. 03. 2011
Dát tip
Metto, ano, působí tak na mě, kdyby ne, tak bych to nepsala. Ty jsi naopak asi jedna z těch, o kterých píšu, že jim styl Brack sedí. To je v pořádku, každý máme jiný vkus, něco jiného v literatuře hledáme a taky si více či méně promítáme do textu vlastní zkušenosti, což je možná ten hlavní důvod, proč někoho neosloví vůbec a druhý se v něm téměř "pozná". Mně se zatím zdá, že Brack píše dost na efekt, a že ve snaze udělat dojem věci prostě zjednodušuje. Nejsem žádná odbornice, píšu jen, jak to cítím, třeba si z toho něco vezme.

Metta
12. 03. 2011
Dát tip
Janina: "Každopádně Brack má styl, který mnohým sedí - obhroublý, cynický, bez sentimentu. Na první pohled jako by odpovídal povaze naší doby. Jenže první pohled nestačí, všechno je mnohem složitější a nepovrchnímu čtenáři takový přístup prostě nedá moc nového, myslím si." opravdu na tebe brackovy texty tak působí ?? mě obohacují, i když nemusí ríkat nic nového a působí na mě přesně opačně...možná, protože pracuji jako brack v sociální sféře, dávají mi pocit sounáležitosti. Můj pohled. Víš, někdy strhnout závoj pokrytectví, nabiflovaných diagnóz a obranných valů - a podívat se na jistý problém v křehké nahotě a ubohosti vyžaduje velmi něžnou ruku a citlivé oko. Tolik jen k té povrchnosti.

heartrate
11. 03. 2011
Dát tip
Vy jste všichni takový zlatíčka.. mám vás ráda..

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
Janina: to o tom vzrušení může znít logicky, nicméně mužský a ženský sexuální pud, jakož i mozek funguje trochu na jiné bázi :). Tím chci říct, že u muže to možné je...pokud dostane ten pravý impuls.

Za obhroublosti Se skryva soucit litost a laskavost

Janina6
11. 03. 2011
Dát tip
Tak já taky přidám nějaké dojmy z četby, můžu-li. Vymočit se na povel bývá problém i pro ženskou. Když člověka neposlechne vlastní tělo, je to ponižující, a opravdu pochybuju, že ponížený chlap se hned vzápětí sexuálně vzruší (běžný chlap, neberu teď v úvahu extrémní úchylky). Takže text se mi ze začátku zdál docela trefný (hlavně Co když přemočí? Co když nedomočí? to jsem se i usmála - ušklíbla), čekala jsem, co se z něj vyvine, ale závěr na mě dojem neudělal. Každopádně Brack má styl, který mnohým sedí - obhroublý, cynický, bez sentimentu. Na první pohled jako by odpovídal povaze naší doby. Jenže první pohled nestačí, všechno je mnohem složitější a nepovrchnímu čtenáři takový přístup prostě nedá moc nového, myslím si.

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
A není to jedno, mohl-li? Mimochodem stařecká demence má tuším čtyři fáze, takže kdyby byl v první, klidně by mohl a automobil by řídit taky mohl :). Ale jak říkám, myslím si, že to není podstatné.

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
Víš, Márvine, já mám dojem, že Tvoje připomínka s oním řízením auta je právě jen ono čiré a naprosto neobjektivní hledání alibi k podpoře Tvého negativního přístupu k dílu. Šťourání. Hnidopištví. Navíc v textu ani nikde není řečeno, že automobil řídil on.

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
Jo, jasně, mám tam gramatickou chybu...

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
Asi mně přestalo bavit vysvětlovat Ti pořád dokola proč jsou Tvoje připomínky scestné (viz udělení zákazu řízení motorového vozidla při úniku moči a dedukce nějaké (ne)diagnózy z evidentně nadsazeného pojetí zpracování díla).

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
Ale já nemůžu za to, Márve, že plácáš nesmysly o stařecké demenci, kterou jsi nevím proč chtěl v díle objevit a klást ji nevím proč do dalších nesmyslných souvislostí a pak se nevím proč obhajovat, že jsi to nemyslel jako diagnózu (a jako co jsi to myslel? Stařecká demence je celkem přesně definovaný psychiatrický pojem - takže jsi napsal něco jako: Já mám chřipku ale nemyslím to tak, že mám chřipku. A pokud se Ti zdá, že jsem Ti odpověděl ve druhé části reakce neslušně, je to, mezi námi, jen Tvůj problém. Osobně bych byl opravdu radši, kdyby si se se mnou nehodlal bavit, než se bavil takto.

StvN
11. 03. 2011
Dát tip
Chytrému napověz...

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
Matně si vybavuju, Marvine, nepsal jsi mi někdy někde, že se se mnou nehodláš bavit? :)))

myslis si ze pisu proto abys na me pel ody? omyl ;-)

Marvine, opakuje se kazdy. Vsechno se opakuje. I rocni obdobi se opakuji. I ty se opakujes. StvN se opakuje. Opakovani je matka moudrosti. Bez vytlemeneho smajliku.

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
Chtěl bych věřit, že Ti to vydrží dlouho.

Prave sis precet Stivne Marvine, ani s tebou nesouhlasim. Vyber neni Nobelova cena. Presto z nej mam velkou radost. Dekuji. ;-)

StvN
11. 03. 2011
Dát tip
Až nějakou báseň napíšeš, rád si ji přečtu.

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
Problémy s prostatou jsou jedním z projevů stařecké demence? A tomu kdo se nemůže vyčůrat by se měl odjímat řidičský průkaz? Hmmm, zajímavý postřeh. Jinak máš pravdu s tím, že autorčiny texty vpodstatě nemám načtené. Hodnotil jsem dílo jako samostatný text bez kontextu její osoby a její předchozí tvorby.

stvne moje basne te pritahuji jako muchu hovno. ctes je, rozebiras je, premyslis o nich. jsem tvoje kulturni obohaceni. priznej si to!

StvN
11. 03. 2011
Dát tip
Tak já moč samozřejmě nevypustím hned, jak se přihlásí o slovo, ale zadržuji do té doby, než si dojdu na toaletu. A jinak močení nespojuji s tím, jestli někdo je nebo není profesor. V tom jsme si všichni rovni. Tvůj text pro mě naopak vyznívá jako výsměch těmto přirozeným lidským potřebám.

StvN
11. 03. 2011
Dát tip
Jinak nezapomínej, že se bavíme o literárním textu. Nevkládám ti do úst něco, co jsi neřekla, já pouze interpretuji tvůj text, což normální přirozený proces čtení. Nejsem z těch, kteří něco přečtou, pošlou hvězdičku a tváří se, že tomu porozuměli přesně tak, jak to někdo (autor?) čekal.

StvNe ne. Cela basen je samozrejme fabulace. I kdyz jako kazdy clovek mocim, vylucuji a podobne. Zajimalo by me, zda ty tez mocis, anebo to zadrzujes?

StvN
11. 03. 2011
Dát tip
Zajímalo mě, jestli píšeš z vlastní zkušenosti.

Zbora
11. 03. 2011
Dát tip
VT: stačí Ti, když se podepíšu pod odpověď heartrate a zmíním něco jako nadsázku v poezii?

Tisovyluk
11. 03. 2011
Dát tip
tak to nafoť a šoupni to sem aleši. i s tou sýkorkou.

StvN vkladas mi do hubu veci, ktery nejsou pravda.

lenkak
11. 03. 2011
Dát tip
Ha, koukám, jak někteří dokážete udělat z komára velblouda. Mě stačí, že mě básně Brack baví. A taky operuju s jedním pojmem a tomu se říká NADSÁZKA! A ta se v literární tvorbě čas od času objevuje, ne?

StvNe uklidni se, jo? ;-)

heartrate
11. 03. 2011
Dát tip
Jo a Ty ses vlastně ptal PROČ.. no tak samozřejmě především proto, že svoje skutečný názory odhaluju jedině Tobě.. :)

heartrate
11. 03. 2011
Dát tip
Ta ejakulace by tam být nemusela, díky ní se to dostává do kategorie legrácek a nonsensů.. spokojenej, Tome?

heartrate
11. 03. 2011
Dát tip
Marvine, zlobíš :) tak já si myslím, že brack má spoustu lepších a hodnotnějších textů, ale nějaký podtext to má - když přijdou nemoci a neduhy, zbaví člověka důstojnosti, kterou se pracně snažil nabýt za celej život.. vidím ve špitálu, jak uboze končí lidi, kterých si dřív každý vážil a klaněl se před nima..

kreslit neumím, ale fotit jo :o)

Tisovyluk
11. 03. 2011
Dát tip
děkuji aleši, za popis moudí, asi by spíš bylo lepší, kdybys to nakreslil. i s tou sýkorkou.

StvN
11. 03. 2011
Dát tip
Nihilistko.

100Wzarovka
11. 03. 2011
Dát tip
Brack tu z různých stran ukazuje, že jsme JENOM živočišný druh, i když máme tituly, všichni máme ty základní biologické potřeby, které ritualizujeme a občas se nám to trochu vymkne. Prostě biologie vždycky zvítězí, a to navzdory složitosti duše. V.Holan: Veliká polokoule mozková odmítá byť i velebáseň poptávkou po cukru Projikujeme se všichni do všeho, i do způsobu mytí nádobí! Jdu na příjemné věci! Pa pa a krásné ráno všem!

StvN
11. 03. 2011
Dát tip
Nebudu dýchat - umřu. To je sice fakt. Jenže v kontextu díla od brack, šlo o něco trochu jiného. Brack má tendenci spojovat plnění těchto potřeb s chováním lidí, a v tomto případě nás neovládají. To by lidská duše byla fakt jednoduchá. Brack například spojila skutečnost, že když Je přece profesor Kandidát věd Přednášel i ve Frankfurtu Procestoval svět Nosí drahou kravatu Šije u Hermana něl by umět močit na povel. Navíc tenhle pocit vložila do hlavy přímo profesora. Pochopil bych ještě, kdyby někdo druhý řekl - no jo, je to profesor a neumí se ani vymočit. Takhle někteří lidé přemýšlí. Dost mi to připomíná takový ten názor "dělníků" - no jo, je to inženýr a neumí ani svařovat. Co se dotýká tvé pasivity, tak je to tak, že diskusi nerozvíjíš tak, jak je v dialogu běžné - každý dá něco, ale naopak máš tendenci negovat. Až teď jsem tě vyprovokoval k tomu, že jsi konečně napsala, jak jsi to myslela. Šlo to ale napsat hned, co myslíš? Omlouvám se za tu provokaci o tom, co je příznačné pro psychologa. Wintere, myslím, že ne jen freud by se na brack vyřádil:) Jestli tu někdo něco projikuje, tak jsou to přžedstavy brack o tom, jak to chodí v mužské hlavě na pánské toaletě. Jak jsem se ptal už pře tím, brack, to máš z vlastní zkušenosti tohle?

StvN...nebude ti šedesát

dekuji moc za krasne komenty. ;-D

Tenhle text je skutečně velmi hloupý a trapný, ale je tvým výběrem, že máš takovýhle pohled na svět. Já bych řekl, že je to až smutné, ale v rámci svobody...

Winter
10. 03. 2011
Dát tip
Hehe, StvN, víš, že jsi objevil klíč k naprosto ukázkové freudiánské interpretaci brackenridge?

100Wzarovka
10. 03. 2011
Dát tip
Jak Tě ovládá? Když ji nebudeš mít splněnou, tak prostě umřeš! Za jak dlouho záleží na potřebě! Bez kyslíku za pár vteřín, bez vody za pár dní, bez potravy trochu déle, když nebudeš vydechovat pár vteřin, když nebudeš vylučovat pár dní atd.To platí bez vyjímky, odlišnosti jsou minimální... Co tím myslíš -pasivní? Nekývám ti jak osel? Záměr? Proč? Cui bono? Jedině Ty. Předvedl jsi to, čemu se říká projekce. Tak teď už je to fakt sranda

Dave Lister
10. 03. 2011
Dát tip
..diskuse taky zajímavá . :-)sakra ty sýkorky mě teď budou nutit ať koukám na hnízdečka..Tý jo:))) prča.

StvN
10. 03. 2011
Dát tip
Hehe. No pokud mi nechceš vysvětlit, jak mě ovládá moje biologická potřeba, tak bude lepší, když budeš mlčet. V diskusi jsi pasivní a de facto ji zabíjíš. Ale to byl asi záměr. Neříct nic. Další znak psychologa:)

médea
10. 03. 2011
Dát tip
*

100Wzarovka
10. 03. 2011
Dát tip
Dobře, je to stále více debata jak se žádným doma, asi bude lepší, když toho necháme. Já dopeču dobrůtky a půjdu se čančat, ať nedělám klukovi ostudu Pa, pa, P.

StvN
10. 03. 2011
Dát tip
Bavíme se pořád o močení, jo? Jako že by to se mnou nějak výrazně smýkalo, to jsem si nevšiml. Možná až mi bude šedesát, uvidíme. Nicméně nemáš pravdu. O smýkání jsem se nabvil.

100Wzarovka
10. 03. 2011
Dát tip
Ale vím, říkáš, že to Tebou až tak moc nesmýká :-))Opravdu to chce jiné místo na pokec! Obdivuju Brack, jak dokáže vyhmátnout podstatu věci, to není každému dáno! Mi taky ne, proto jenom zírám!

..ach jo..

StvN
10. 03. 2011
Dát tip
Ona možná ví, o čem mluví, ale podle mě už neví, o čem mluvím já a zároveň já nevím, o čem mluví ona. Takže ano, určitě je psycholog.

..brackouškuuu..gratulujuuuu k výběruu..)) ..stívne..žárovka je psycholog..myslíš..že neví o čem mluví?

100Wzarovka
10. 03. 2011
Dát tip
Myslím, že písmenkování přináší mimo pozitiva taky řadu nedorozumění a mám takový pocit, že se do toho začínám trochu zamotávat, abych tedy mluvila sama za sebe! Jo jsem si toho vědoma, o čem se mluvilo!:-)))A vtip byl v tom, že bylo žádáno něco, co je jinak uspokojením potřeby a protože potřeba nebyla, tak to nešlo! Zato byla uspokojena zřejmě nenaplněná potřeba, i když to zrovna nevyhovovalo rituálu. A v tom je ten vtip, vybočení!

StvN
10. 03. 2011
Dát tip
Jestli to není spíše tak, že ty to vidíš zbytečně složitě. Jestli se bavíme o základních biogických potřebách, tak ty nás ovládají jenom tehdy, když si potřebujeme ulevit. Jinak nás mnohem více ovládá naše povaha, zvyky, duševní kondice. A tady se bavíme o těch fyzických, jestli jsi četla text, tak zejména o močení a ejakulaci. Jseš si toho vědoma?

100Wzarovka
10. 03. 2011
Dát tip
To je zjednodušující, a to dost! Jsou potřeby fyzické, ale taky psychické a jak už jsem řekla, to je asi na debatu jinde! Je to velmi zajímavé, třeba jak jednotlivé kultury vytvářejí různé rituály k naplnění potřeb. Mimo jiné proto, že je to dost náročné a rituál nám napoví, co ve které situaci dělat, taky jak nás rituály při určité individuální svobodě vedou k tzv.slušnému chování!A drobná vybočení, zejména ta originální způsobují jev zvaný legrace a humor.

Makoves
10. 03. 2011
Dát tip
Ty "krávo Járo" kam na to chodíš. Normálně to vážně dej do kupy. U tvé sbírky se lidi utlučou smíchy a možná se i zamyslí.

StvN
10. 03. 2011
Dát tip
Ne, tyhle potřeby nás neovládají. Alespoň ne rozhodujícím způsobem. Samozřejmě, že jednou za čas si člověk ulevit musí, ale rozhodně se na tom nedá postavit nějaký obecný lidský motiv typu - koupil jsem si červené porsche, protože se mi chtělo na záchod, nebo ještě hůře - když přijdu do místnosti, tak si sundám čepici, protože mi to řekl můj močák, který mě ovládá.

100Wzarovka
10. 03. 2011
Dát tip
Ano - protože to jsou právě potřeby, které nás ovládají!! Kluk zítra promuje, dělám nějaké ňamky na večírek, nechceš ochutnat?

StvN
10. 03. 2011
Dát tip
Já vím, co jsem napsal. Tys napsala, že to je omyl. Tak kdo má problém?

100Wzarovka
10. 03. 2011
Dát tip
Tělesné potřeby nikoho neovládají - to jsi napsal o pár vzkazů výše a na to jsem reagovala! A pročpak ta sžírající ironie? Nenaplněná potřeba uznání? :-))) Nic ve zlém! Já nemám problém :-P

StvN
10. 03. 2011
Dát tip
O motivech lidského chování jsem nic neříkal. Ale díky za avízo. Až se budeš chtít zase někdy příště bavit o něčem úplně jiném než já, tak mi zase napiš.

dajakbol
10. 03. 2011
Dát tip
Dobré to bolo po „Prsatá", odtiaľ už iba lacné, nevierohodné a hlúpe. Škoda.

100Wzarovka
10. 03. 2011
Dát tip
Malý omyl! Motivem lidského chování jsou výhradně jeho potřeby! A čím méně si je uvědomujeme (to jsou ty mimina) nebo čím více je potlačujeme (neurotici v různých stupních), tím více řídí náš život! Otázka není zda je dát najevo, ale JAK je dát najevo, tedy uspokojit. Proto je chování často ritualizované! Někdy je to dost složité, ale je to velmi zajímavé, debata na toto téma asi patří jinde!

StvN
10. 03. 2011
Dát tip
Tělesné potřeby nikoho neovládají. Možná tak mimina. Prostě existují a člověk dělá, co musí. Ty se to snažíš posadit do nějakého všeobecného kontextu, jako že když chlap vidí pěknou ženskou, tak si vyhoní péro, jenže tak to nefunguje. Nebo snad píšeš z vlastní zkušenosti?

zboro dekuji za vyter. moc me potesil.

Zbora
10. 03. 2011
Dát tip
Parádní text.

Luk: Moudí je slovo, které se dnes už skoro nepoužívá. Označuje, jak se píše ve Slovníku spisovného jazyka českého, "šourek s varlaty" a jeho původ není odborníkům jasný. Snad je tu prý souvislost s latinským mentulus, mužský úd, či s řeckým medea, varlata. V každém případě však ze slova moudí vzniklo krásné pojmenování sýkorky moudivláčka. Tento ptáček si prý staví hnízda podobná moudí...:o)

Tisovyluk
10. 03. 2011
Dát tip
tak sakryš, vysvětlí mi tady někdo, co je to moudí?

ano ano ten moment kdyz si clovek uvedomi, ze telesne potreby ho ovladaji, hruzostrasne, ponizujici a zaroven usmevne, ze ja vam mockrat dekuji za krasne komentare

sveřep
10. 03. 2011
Dát tip
:DDDDDD

konias
10. 03. 2011
Dát tip
...no...z celýho akademickýho prostředí mívám podobnej pocit :-) ...většinou impotentní - s občasnými výrony vzdělanosti, někdy i moudrosti...

heartrate
10. 03. 2011
Dát tip
No i kdyby se moc nemrskaly, stejně budou okamžitě odhaleny

srdeční: u stárnoucího akademika asi pohled do mikroskopu nepřinese moc dynamiky...

heartrate
10. 03. 2011
Dát tip
:)) Ale nedomyslel to, najdou mu hodně bílkovin a hodně cukru, a co teprve pod mikroskopem..

Ferry
10. 03. 2011
Dát tip
přes melancholii báseň velmi povzbudivá nejen pro stárnoucí akademiky... A nadmíru hezky napsaná... t*

lenkak
10. 03. 2011
Dát tip
Vždycky mě dostaneš! :)))

no, jestli šel na rozbor moči, tak mu zřejmě našli hodně bílkovin...

Metta
10. 03. 2011
Dát tip
jako tisovy luk ... t

Adamova Eva
10. 03. 2011
Dát tip
:O))))))))))))))))) i to se stává *

100Wzarovka
10. 03. 2011
Dát tip
Brack dobré - jen pro někoho špatně načasované!

Tisovyluk
10. 03. 2011
Dát tip
tak ta je super! StvN absolutně není empatickej a nedokáže najít hloubku tam, kde skutečně je. Brack píše sice o těchto tématech, ale její psaní má vždycky podtext, který ovšem slepci nevidí. Mě není jasná jen jedna věc. Co je to moudí?

StvN
10. 03. 2011
Dát tip
Tady zatím žádná změna nenastala. Myslím ve stylu. Obsahově mě neláká číst o tom, jak si nějaká ženská představuje mužský svět. Ostatně ani kdyby chlap psal o něčem takovém, tak to je furt psaní o chcaní a honění. To má být jako to, co tě na životě nejvíc zajímá?

...odmítám reagovat :)

;-DDDDD tos me potesil

...dnes se mi líbily i ty tučné a velké i kurzívy a vůbec,celás ses mi líbila

jeeee, diky!!!!! ;-DDD

...kurva, perfek do mé rozplizlé nálady, zapřičínalas,že vlořím výplod daleko krotší

:o))))))))))))) ..brack..ty jsi zvíře..)))) ..sem byla smutná..a ty..)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru