Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlak

12. 03. 2011
9
17
2766
Autor
lenkak
Snil sen… Polosen… Vzpomínky z nádherně prožitého dne si skládal dohromady s fantaziemi dnů budoucích. Dneska se poprvé milovali. Počkal si na to dlouho, nechtěl nic uspěchat, vždyť ona byla tak křehká a čistá. Jeho malá šelmička. Pozval ji na večeři, objednal lahev sektu. V příjemně podnapilé náladě si pak u ní doma splnili tajná přání. Měkká deka na zemi, teplo a lahev vína jim rozvázaly ruce i mysl…
 
S trhnutím se probral a zamžoural ven z okénka vlaku. Je doma, usnul, rychle vystoupit!
Nohy se mu na stupínku nějak zamotaly, došlápl nechtěně hranou boty a noha se mu smekla. Sakra, vlak už se rozjíždí! Najednou mu povolila ruka na madle a spadl. Obličejem se uhodil o štěrkový peron a potom už jen nemohoucně vnímal, jak ho váha těla stáhla pod kola vlaku. Milosrdné bezvědomí si ho vzalo, přesto napřed pocítil ohromující bolest v nohou a pánvi, bolest tak strašnou, že ani nevěřil, že se děje jemu. Ohromný tlak a rudá vystřelující exploze a údiv, šok, neuvěření! Bože! Bože!!
 
 
„Vítám vás u dnešních Událostí. Začínáme tragickou zprávou. Včera ve večerních hodinách vypadl muž z rozjíždějícího se vlaku a bohužel nehodu nepřežil. Vlak mu amputoval obě nohy a rozdrtil pánev. Z policejního vyšetřování vyplývá, že muž byl pod vlivem alkoholu….“
 
„Slyšeli jste to?? Prej tu vlak přejel nějakýho chlapa včera večer!“
„Byl to jenom nějakej ožrala …“ mávl rukou otec.
 
 

17 názorů

lenkak
06. 05. 2011
Dát tip
díky moc! :)

lenkak
08. 04. 2011
Dát tip
Pravda, uspěchaný určitě, taky by si zasloužilo to trošku prodloužit. Ta prvoplánovost mě ani nenapadla, i když možná že to je vlastně schválně, jak jsem psala o tři komenty výš, chtěla jsem nastínit, že nějakej ožrala právě nutně nemusí být póvl, kterej si za smrt může sám a nezaslouží lítost. Děkuju moc za názor, posouvá mě to dál :)

těša
08. 04. 2011
Dát tip
téma je mi sympatický, ale je to příšerně prvoplánový - dva odstavce o tom, jak je hodnej, a pak dva, jak z něj udělali zlýho, by nevzali ani v kobře jedenáct. potenciální pointa je ale dobrá a psala jsi to pěkně, povídku bych si o tom přečetl rád.

lenkak
17. 03. 2011
Dát tip
jj, všichni chytrý jak rádio...

lenkak
17. 03. 2011
Dát tip
Tak naštěstí nevím, jak se správně padá pod vlak, takže to nejspíš fakt takhle nebude prakticky proveditelný. Vidíš, to mě nenapadlo, že by to mohl být jeho otec... Ale asi by se to snad dozvěděl jinak a dřív. V mém podání to byl jen tak nějakje otec u televize, co čumí na zprávy a šmahem bere všechno a nemá kouska citu (můj otec :D )Tohle se totiž tak nějak stalo a nechápala jsem, že může odsoudit někoho za to, že byl opilej- jako by si smrt zasloužil, jako by to nebyl člověk- copak nikdo z nás nikdy nejel opilej vlakem? (někdo jezdí i autem, že) Tak jsem to chtěla ukázat i z druhý strany, jak to mohlo být. V prologu bylo něco takovýho, už přesně nevim- "podle skutečné události aneb jak snadno se kritizuje od telky" Díky za názor!

lenkak
15. 03. 2011
Dát tip
avi;)

lenkak
14. 03. 2011
Dát tip
Moc díky, IMo! :)

lenkak
13. 03. 2011
Dát tip
díky, Dave! díky, Sepotko!

..uf!!!*

lenkak
13. 03. 2011
Dát tip
Vypustila jsem celý, je to tak lepší. Díky a díky!

Dobré, zvlášť ta pointa... T

Metta
12. 03. 2011
Dát tip
druhou část prologu bych asi vypustila

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru