Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Encyklopedie 3

17. 03. 2011
0
0
666

Jmenuji se Mirek. Jsem stylista zpěvačky Anny Krátké. A toto je moje encyklopedie.

Aloe

 Ke svátku jsem dostal rostlinu v květináči a myslel jsem si, že je to Aloe. Přečetl jsem si, že léčí kožní problémy, takže když jsem měl kožní problém, tak jsem utrhl list a potřel jsem si postižené místo a problém zmizel. Jednou jsem se tím svým Aloe pochlubil tetě a ta řekla, že to není Aloe, ale nějaký jiný sukulent, a že ten neléčí vůbec nic. A od té doby opravdu neléčí.

 

Bohyně

 Inspirovat se v oblékání bohyněmi není dobrý nápad. Řecká bohyně Afrodíta se obléká minimálně, aby zbytečně nezahalovala svoje krásné tělo. Indická bohyně Kálí nosí kolem krku náhrdelník z lidských lebek a kolem pasu sukýnku z useknutých končetin. Takže v úvahu by přicházela snad jenom inspirace bohyní Hollywoodu Angelinou Jolie, ale její modely jsou zase mimo náš rozpočet.

 

Měsíc

Oficiálně existují čtyři měsíční fáze. Nov - to je Měsíc neosvětlený. První čtvrť - to má tvar písmene D - dorůstá. Úplněk - každý víme. Poslední čtvrť - to má tvar písmene C - couvá. Ale já občas zahlédnu ještě jednu fázi - Měsíc má tvar písmene U - usmívá se.

 

Modlitba

 

Křesťanské modlitby jsou o Bohu, o Ježíšovi atd. Muslimové se modlí k Aláhovi. Modlitba dalajlámy je:

Ať se stanu v každé době nyní a navždy

ochráncem těch bez ochrany,

vůdcem pro ty, co ztratili cestu,

lodí pro ty, kteří plují přes oceány,

mostem pro ty, kteří přecházejí řeky,

úkrytem pro ty, co jsou v nebezpečí,

svítilnou pro ty, co nemají světlo,

útočištěm pro ty, co nemají kde hlavu složit

a sluhou pro všechny potřebné.

Použil jsem překladu paní Květy Fialové - české dalajlámky.

 

Odplata

 Nejmíň vhodným místem pro život v České republice je vesnice Bohuslavice u Trutnova, ve které má sídlo Kara Trutnov a.s., protože v nejbližší době tam přijdou norci, činčily a lišky z celého světa pomstít svoje kamarády.   

 

Přísloví

 Moje babička má rčení, že podle pohledu, poznáš nezbedu. Se dívá na zprávy a říká, že ten a ten se škaredě dívá, a že to bude určitě raubíř. Ale si myslím, že to tak úplně nefunguje, protože ti největší nezbedové se umí dobře přetvařovat.

 

Versace

 Jestli chcete nosit něco od Versaceho a nezaplatit za to ani korunu, tak si večer lehněte do postele s mokrými vlasy a ráno budete mít na hlavě krásnou medúzu.

 

více na encyklopediestylu.cz, děkuji za přečtení a ať se daří


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru