Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Růže (volné pokračování miniatury Kresby na chodníku)

04. 04. 2011
7
11
2364
Autor
sharik

Volné pokračování předchozí miniatury "Kresby na chodníku". Kritiky si rád přečtu, ale tentokrát mi jsou vcelku jedno, napsal jsem to jen proto, že se zrovna cejtim fakt blbě...

Dostal jsem za to pokutu. Docela slušnou. Za ty malby na chodníku. Za pár dní jsem se byl do té ulice podívat. Pořád tam byly. Prošel jsem kolem těch domů a počítal je. Čtyřicet. Několik z nich se pokusili majitelé domů smýt, ale všechna ta srdce tam pořád byla. Ještě to bude stát hodně peněz, pomyslel jsem si (a to nemluvím o pokutě za to, kterou jsem ještě nezaplatil).

 

Šel jsem do města, do květinářství. V posledních měsících jsem v něm byl často. Tentokrát za jiným účelem a na dlouho asi naposled. Objednal jsem si čtyřicet rudých růží a vyšel ven.

Náhoda je zlá a já jí zrovna náhodou potkal, jen co jsem za sebou zavřel dveře obchodu. Pozdravili jsme se, zdvořile se na sebe pousmáli a šli si každý svou cestou. Bolelo to. Neumím popsat jak. Radši ani nechci.

Dal jsem si na hlavu kapuci a sklonil jsem ji. Nechtěl jsem nikoho vidět, s nikým mluvit. Chvátal jsem domů.

 

Vyhrabal jsem ze sklepa pět váz. To by mělo stačit. Rozestavěl jsem je po pokoji, nalil do nich vodu. Za chvíli bude můj pokoj mít hezkou výzdobu. Zaběhl jsem zpátky do města pro ty kytky. Stálo to všechny peníze, co jsem měl. Týdenní výplatu z brigády.

 

Počkal jsem, až se setmí.

 

Vzal jsem růže a vrátil se na místo činu. Do každého srdce jsem jednu položil. Sedl jsem na chodník na kraj ulice, opřel se o zeď a spal. Nastavil jsem si budík na pátou ráno. Tentokrát uvidím, jak se lidi budou tvářit...


11 názorů

Bíša
30. 05. 2011
Dát tip
*

lenkak
21. 04. 2011
Dát tip
Kdyby jen zahlídla, co se ti honí v hlavě a jen jedno to srdce s růží potkala... ;) Líbí se mi to, je to smutný, bolavý, ale moc romantický. Tuhle jsem viděla nápis na mostě, už si teď nemůžu vzpomenout, co tam bylo, ale nějakej vzkaz z lásky- a tak mi to zvedlo náladu na celej den, bylo to krásný- jako ty tvoje srdce, kdybych je viděla :)

45rpm
20. 04. 2011
Dát tip
Koukám, že tam máš víc prázdných míst než těch popsaných:)

sharik
16. 04. 2011
Dát tip
díky. jo, ten výraz možná pozměním, už tak se divím, že ten text vůbec dává smysl, psal jsem ho kapku psychicky na dně :-)

sharik
12. 04. 2011
Dát tip
Janina6: na déšť kašli, už tak to má těžký...

Janina6
05. 04. 2011
Dát tip
Kytky na chodníku jsou pro mě trochu moc patetické (obvykle bývají na místech tragédií a tak). Ale myslím na ně už druhý den, takže text zapůsobil. Představuju si třeba noční liják, aby to neměl chlapec tak jednoduché, jak si to vymyslel, a kytky budou mít aspoň dost vody a do rána nezvadnou :-)

StvN
05. 04. 2011
Dát tip
Dobrej nápad.

sharik
04. 04. 2011
Dát tip
VT Marvin: díky... překvapuješ mě. vzhledem k tomu jak se ti nelíbilo to, na co tohle navazuje, jsem doufal, že tohle přehlédneš...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru