Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V Cannbeře 3.dubna

15. 04. 2011
1
4
314
Autor
Wv

Cannbera 3.dubna 2010

 

Ahoj Basanovo,

 

díky za optání, na služební cestě je celkem skvěle. Nevěřil bys, jaký tu je teplo a vůbec fajn počasí, až to člověka skoro nutí k hříšným myšlenkám. Včera jsem byl s šéfem a jednou kolegyní v jedné místní restauraci a kolegyně měla až nebezpečně velký výstřih. Šéf se nakonec neudržel a říká ji: „Ty Lucko, už jsem se tě na to párkrát chtěl zeptat, ty prsa máš pravý?“ A ona mu říká: „Ne jen jedno, to druhý je levý.“ Takže prostě v Austrálii je krásně.

 

Jinak na mě, jakožto na šťastného manžela to moc nehraj. Sám víš, že jsme to taky neměli v manželství jednoduchý. Ale překonali jsme, zatím, všechno, včetně toho, že jsi můj kamarád (a věř, že z určitých důvodů to Jitka hodně dlouho skousnout nemohla).

 

Jinak co bys měl napsat Kristýně, ti asi moc neporadím. Ale předpokládám, že nějaký hezký dopis bys mohl zvládnout sám. Co třeba vyrukovat s nějakou úžasně romantickou básní? Něco jako třeba:

 

Včera se mi o tobě zdálo

a ráno jsem měl poluci…

 

Akorát bych doporučoval to trošku rozvést.

 

Kristiáne neříkej mi, že zrovna ty potřebuješ poradit jak něco vyžehlit? Znám tě skoro už od základky a nikdy nikdo neměl tolik průšvihů co ty. Jaká ironie osudu, že je z tebe učitel.

 

No a kdyby jsi chtěl napsat něco o mně, tak napiš, že jsem se oženil s její tolik milovanou Jitkou, že jsem strašně šťastný a úspěšný a ať se někdy staví za námi v Olomouci, až tam bude.

 

Měj se a pozdravuj, já mám za chvíli obchodní jednání a přiznám se, že se mi tam moc nechce. Ale ten dopis se mi taky moc psát nechtělo a zvládl jsem to.

 

P.S. Prosím tě, proč si vlastně ještě v dnešní době píšeme dopisy?

 

Měj se the best,

 


Lukáš


4 názory

heartrate
17. 04. 2011
Dát tip
co nám tím chceš sdělit?

Oldjerry
16. 04. 2011
Dát tip
W_v - Gabi to sice píše jako odsudek, ale v podstatě má pravdu. Chápu sice, že pro tebe ten dopis má velký význam - potvrzuje ti zřejmě tvou vlastní cítěnku, že bys měl podniknout první z rozhodujích kroků. Pro čtenáře je to ve srovnání s tvými předchozími verši i prózami jak po šesté vyvařený sáček čaje. Přečíst se to dá, ale ten vnitřní obsah je důležitý jen pro tebe. Nám zůstává jakoby za záclonou. Já ovčem tip dám, protože ho chápu jako segment z běžícího a neuzavřeného příběhu. *

Whitesnake
15. 04. 2011
Dát tip
ježíši, co to je Cannbera ? Nepraví jedna znepsaných pouček, že člověk má hovořit a psát jen o tom, co zná... a co nezná, že si má vyhledat ve slovníku :-)

gabi
15. 04. 2011
Dát tip
sorry, ale nuda, tým prvým sa nevyrovná :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru