Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

To co mě těší

15. 05. 2011
0
2
312
Autor
Arteis

Co mě těší ? To co mě těší je všude kolem. A zároveň to mnozí nevidí. Je to všude a nikoho to nezajímá. Já z toho čerpám, tak proč ne ostatní ? A cože to vlastně je ? Co mě těší ?

Co je pro každou bytost základem ? Je to jídlo ? Je to voda ? Ne ! je to život. Už to že žijeme, z nás dělá to co jsme. Tak proč někteří ani nežijí ? Proč jen sledují jak jim utíká život ? Protože nikdy neobjevili jeho kouzlo. Co těší mě, mi dává sílu a cože to vlastně je ? Je to západ slunce, když poslední paprsky se derou skrz červánky. Je to úplněk když hvězdy tančí okolo měsíčního svitu. Jsou to chvíle, kdy padne rosa a  kuličky vody se elegantně drží na stéblech trávy. Jendo jediné slovo. Příroda. Síla okamžiků, které vykouzlila ta jenž nás má na svědomí. Mnozí tomu říkají bůh, někteří bohové. Vše jsou to však pouhé pojmenování pro jednu tvář. Co je tedy jádrem mé inspirace ?  Jsou to pocity a dojmy, emoce, ne však z malicherných věcí majetku a pohodlí. Vychází z vděčnosti toho že mohu dýchat. Že to mohu vidět a těšit se z toho. Proč to jen někteří nevidí ? Utápí svůj život v Alkoholu a návykových látkách a nejsou schopni otevřít oči. Našli by pak úplně jiný svět. Svět za který stojí zato žít. A přestat ho ničit, protože si tím potápíme vlastní loď. Rozdíl je v tom že nikdo z nás neumí plavat a proto je to jen a jen v našich rukou. A příroda nám to dává vědět. Jenže nikdo neposlouchá. Hurikány a různé přírodní katastrofy jsou toho důkazem. zkusme se tedy zamyslet nad tím co nás těší a co je pro nás důležité a také jestli je to dobře.


2 názory

Arteis
15. 05. 2011
Dát tip
Ano, v tomhle jsem si nebyl jistý, jestly se hodí to zařadit do Filozofie, ale nevěděl sem kam a tohle mi přišlo nejblíž. Nevím každopádně děkuji za kritiku :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru