Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

.stred sveta

17. 05. 2011
3
2
442
Autor
dandan

.stred sveta

 

Pod palmami sa zobula a masírovala si boľavý kostný výrastok. Prvé čo si všimla, boli jeho čierne ruky. A okolo očí vejáre vrások. Ponúkla mu pomaranč. Šťava a kúsky dužiny sa mu zachytávali na zanedbanej brade. Prisadol si. Na otázku či pozná Marakéš, prikývla.

 

.ave eva

 

Hovorím : "sic, sic, slimáčik." Na jazyku rastie dom. Naliate pysky. Bábky klopú drevenou podlahou. "Len sekundárne znaky, kopulovať nemožno, milý Džepeto !" Ktosi hodil prvé jablko. Matky náhlivo berú deti do náručia a tvária sa zhnusene. Nerozumiem.

 

.civilná romanca

 

Prekvapila ho. Možno si predstavoval tenký piskľavý hlások. Možno zvýsknutie, prípadne štítivé odtiahnutie. Pokojne stála. Špičky nosov sa im takmer dotýkali. Stále ju držal. "Ja, ja..." zakoktal sa. Lícne kosti jej mierne vystupovali. Uvedomil si, že je celkom pekná.

 

.volám sa Ánri R. a .../rozprávka/

 

Na čistine uprostred fiktívneho námestia postáva čudný mužíček v žabó. Podchvíľou zamračene zatláča zvedavú hlavu späť do vrecka. Celý výjav vôbec pôsobí dosť bizarne. "Áále..." ozve sa z vrecka. "Čuš, vravím ti !" Pomalým krokom zamieri k opusteným domom. Spoza lián vykukujú opice. Nad hlavou mu poletujú obrovské tropické motýle. Modlivka sa tvári, že tu vôbec nie je. Vybral ju von. "Kde si ma to odvliekol ty starý somár?" Miniatúrna žena zlostne podupáva nohou. Zarazila sa. Ánri s potuteľným úškľabkom otvára malé vrátka. Z tmy zreteľne vystupujú žlté žiariace oči. Napokon z tieňa zasvieti kúsok pruhovanej kože. Ánri si spokojne mädlí ruky.


2 názory

Kapsa
19. 05. 2011
Dát tip
Poutavé... Díval jsem se do tvého profilu a nemohl jsem si nevšimnout, že takových dílek je tam více - jdu číst! ;)

StvN
18. 05. 2011
Dát tip
Prijemne cteni.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru