Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Má televize

18. 05. 2011
1
4
307
Autor
MK_ultra

Nejde o nic vážnějšího než krácení času při dlouhé cestě vlakem. Navíc jsem nepsala nic už pár let, tak Vás žádám o schovívavost k plitkosti mých myšlenek i slov. Děkuji

Když se ráno probudím, páčka v mé hlavě se nastaví do polohy zapnuto. Po ránu mívám špatný signál...rozostřený obraz a nekvalitní zvuk. No nic, mrknem se, co máme dnes na programu…hmmmm…“Raní hygiena pro každého“? To mě už nudí. Dříve to bylo celkem zábavné, ale co je tam ten nový moderátor… Bože, jak ten mi leze krkem! Upřímně můžu říci, že jsem moc ráda, že dnes po ránu nevysílají ten lékařský pořad plný hloupých rad „Jak zatočit s kocovinou“. Stejně ji mám většinou jak z praku a prošvihnu to. Asi paralelně shlédnu „Dobré ráno, záchode“ a „Literární Revue“, ty mám totiž stejně nejraději.Jsou to pořady dobré a víc než lidské.

Sakra! Není dneska náhodou středa? Je. No to je v pytli. Každou středu od 8.00 běží „Studium a Práce“. Je to děsně pitomí sitcom. Žádná pořádná zápletka či příběh se nekoná, množství vedlejších postav většinou tak k uzoufaní nudných, že by si člověk raději vyoperoval vlastní slepé střevo za plného vědomí plastovou lžičkou, a humor by tam našel maximálně člověk po frontální lobotomii. Navíc moje osobnost v hlavní roly? To jeden opravdu přestane věřit na neomylný Boží úsudek.

 Ale co, dalo by se to přežít, kdyby po poledním kulinářském speciálu „Vaříme s čínskou polévkou“ nebyla repríza. Teda mnozí tvrdí, že se nejedená o reprízu, ale o další díl, jenže já v tom nevidím žádný rozdíl. Spousta lidí tvrdí, že to není špatné, protože to píše sám Život, ale to jim nevěřte, protože, ruku na srdce, Život je tak špatný scénárista, že by ho určitě nikdo nezaměstnal. No možná na kanálu pro ženy po třicítce, ale snad jen nějaký vyšinutý experimentátor co by chtěl zničit veškeré bytí v této i přilehlých galaxiích.

 Večer to bývá o dost zábavnější, člověk má i dost na výběr. Nejspíš mrknu na kousek diskusního pořadu „Hovory s Facebookem“. Koukám na to už tři roky a pořád to má šťávu! A potom jestli vyjde čas, tak zkusím filozoficky cestopisný pořad „S flaškou až na dno a ještě hloub“. Myslím, že dnešní díl se zaobírá oblastí šumné jižní Moravy.

 Od 22.00 asi přeladím na podvědomní program Hajany. Je to dost alternativní stanice, ale těší se velké oblibě u drtivé většiny diváků, všech věkových kategorií. Promítá se vždy nějaký SEN...to je zkratka pro Surrealistické Experimentální Nokturno.Navíc, žádná reklama, ani komrce,  s denním vysíláním se to vůbec nedá srovnávat.

   No a tak ve 3D a ve vysokém rozlišení s Dolby Surround systémem sleduji 24 hodin denně  ty nejlepší programy jaké mi má televize Bytí nabízí.


4 názory

MK_ultra
24. 05. 2011
Dát tip
to bylo kruté.....

když chce člověk předstírat, že je spisovatel, měl by si dát práci s češtinou.

MK_ultra
19. 05. 2011
Dát tip
Jo, pravopis nikdy nebyl moje silná stánka :) ale dík

dobrý nápad, škoda těch pravopisných chyb (plYtkosti, Je to děsně pitomÝ sitcom...) ale tip dám, za úhel pohledu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru