Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

OSHO

11. 12. 2001
0
1
658
Autor
Rebell

"Moje poselství je velmi jednoduché:
Žijte svůj život tak odvážně, jak jen to bude možné. Žijte ho plně, s nasazením, vášnivě, protože neexistuje jiný Bůh než život."


1 názor

Sala
14. 12. 2002
Dát tip
Vždycky mě překvapí populistická odvaha úřadujícího tvrzení, že není. Takle na plná ústa "jistoty". Před ní se mám maximálně na pozoru. Je-li Bůh, tedy jsem. :) Můžeš a nemusíš znát chemické složení vody - jediné co opravdu musíš je pít! A kdo má žízeň... kdo chce žít se přece nespokojí s prvním nadechnutím, aby uviděl! Jde dál, jde navzdory.. Bříza má pravdu, očima dokořán.. Výše souhlasím s první větou, dál se můj hudební "hluch" diktátu ega vášnivěji vzpírá. ;)

Bříza
10. 01. 2002
Dát tip
Je kámen živý ? Jak mohl vzniknout kámen ? Čím to, že nevládne chaos, ale uspořádání ? Jevy - věci - energie ... kde se to všechno vzalo ? Má na pochopení "všeho" člověk mozek dostatečně dokonalý ? A jestli ne, co tušíme za vším tím - v hrůze, co to s námi udělá i v podivném blaženství, že jsme v rukou čehosi, co nám dopřává vidět tolik krásy i ošklivosti ... Lidské zkušenosti s tím "za vším" je dobré si proštudovat - ale nemělo by to vést ke ztrátě vlastního zraku ...

Bříza
10. 01. 2002
Dát tip
Hmm ... CO je člověk, aby se mu Bůh musel ospravedlňovat ? Ospravedlňuje se snad hrnčíř svému hrnci ? Problém je v tom, že Bůh není to, co si představuješ, že je ...

Bříza
12. 12. 2001
Dát tip
a jéééje ....

Vojtek
12. 12. 2001
Dát tip
jo, tvoje Anhísa :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru