Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

kulička

12. 12. 2001
2
0
1098
Autor
slavek

V barvách letního dne vypadal celý svět krásně. Trubky hrály a lidé se bavili. Někteří, pravda, tak trochu z povinnosti, ale jiní byli spokojení a šťastní. Není jednoduché nacházet štěstí. Šťastným je ten, kdo jej dokáže najít i v tom letním dni, nebo v té troše hudby. Nešťastným pak ten, kdo jej hledá v penězích.

Toho dne se všichni cítili šťastni. Až na jednoho malého, šestiletého kluka.

Ten ztratil svoji nejmilejší skleněnou kuličku. Celý svět mu díky tomu připadal šedý a nepřátelský. Poprvé si uvědomil co to je ztratit něco na čem mu záleží. Ztratit něco nenahraditelného (vždyť přeci žádná kulička už nebude tak krásná jako tahle první..)

Jaký je rozdíl mezi bolestí tohoto malého kluka ze ztráty oblíbené hračky a bolestmi lidí daleko starších??

 


pino15
14. 12. 2001
Dát tip
myslím,že ztráta malýho kluka se nedá poměřit se ztrátou starších, mám dobrou paměť a bere mě to dosud :o) mám na mysli ztráty,který nejsou tragický,tam je to do určitýho věku naopak :o)...to je jen můj názor,nic víc T za to,že sis vzpomněl na malýho kluka !

AHED
12. 12. 2001
Dát tip
Máš pravdu Slávku, asi není žádný...možná jen, že starší si berou všechno mnohem víc (asi protože maj větší mozek:-))

slavek
12. 12. 2001
Dát tip
Ahed: naopak, starší lidi jsou otupělejší a "malé" problémy nejsou schopni vnímat a tudíž zpravidla ani chápat - viz ztracené dětské hračky.

AHED
12. 12. 2001
Dát tip
Tak dobře, tak dobře...

Print
12. 12. 2001
Dát tip
Slávku: no, to by ses divil - někdy jsou schopni vnímat jen malé problémy a velké jim unikají. Ale to vůbec není o věku... Negeneralizoval bych!:.) *!

kafka
12. 12. 2001
Dát tip
tak, tak...

Vojtek
12. 12. 2001
Dát tip
...

clovrdik
12. 12. 2001
Dát tip
to nevím :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru