Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přítel či nepřítel 5. část

16. 06. 2011
0
0
571
Autor
Foxi

 

Sobotní utkání o postupu …

Diváci na tribunách netrpělivě čekají, až na hřiště nastoupí oba dva týmy. Fanouškové Vojtků jsou oblečení v barvách žluté a fialové, Rafaři v červené a zelené. Mají pomalované obličeje, vlaječky se symboly týmů a mnoho dalších věcí. Zápas komentuje Felix nejlepší komentátor míčových her.

„A už přicházejí na hřiště,“ vykřikne najednou.

Fanynky křičí jedna přes druhou, tleskají, zuřivě mávají vlaječkami a brečí radostí. V týmu Rafařů hrají: Ivan, Vlasta, Martin, Radek, Viktor, Roman, Libor, Karel, Petr, Marek a kapitán Daniel, Vojtků: Aleš, Vojta, Pavel, Lukáš, Ondra, David, Erik, Jirka, Vašek, Honza jako kapitán a Tomáš, protože nechce nechat Honzu na holičkách.

Všichni hráči se postaví na svá místa, zazní píšťalka a utkání začíná. Jelikož Honza jako první dostane míč Rafaři, aby odpoutali Honzovu pozornost od míče, naráží do protihráčů. Tím zmatou Honzu a míč mu bravurně seberou a dávají první gól. Vzduchem lítají čepice s barvami zelené a červené, fanoušci Vojtků jsou trochu neklidní a snaží se hráče podpořit výkřiky. V prvním poločase je skóre 8:4 pro Rafaře. Když Honza spatří, že je Kuba zklamaný sebere všechnu sílu a dá v poledních pár minutách rozhodující gól. Jakmile pískot ukončil zápas tribuna se rozzářila fialovými a žlutými barvami. Hráči si poděkovali za skvělé utkání a odešli do šaten.

„Páni Honzo, vypadá to, že jsi po těch dvou letech nic nezapomněl, za to já byl úplně mimo,“ přizná se Tomáš.

„Co to říkáš? Vždyť si hrál úžasně,“ řekl Honza.

Já stejně už dávno skončil s hraním a nehodlám se k tomu vrátit. Dneska jsem hrál jenom kvůli tomu, že Kuba nemohl, dodá Tomáš.

Vojtkové začali oslavovat vítězství i Honzův návrat.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru