Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj padlý anděl

06. 07. 2011
0
2
534
Autor
baria

Pro jednoho nejmenovaného jenž je mým padlým andělem.

Jsi anděl,kterého mi seslalo samo nebe, ale musela jsem zaplatit vysokou cenou.... zaprodat svou  duši ďáblu.

Podepsat onen starodávný pergament vlastní krví.Ty potomek Adama jenž mě má chranit, ty,který nasadí svůj život za můj.

Ten jehož Bůh vykopl z nebe  a samotný Satan přijal za syna.Syn oné matky, která splodila dítě s člověkem.

Ta,která seděla u  nebezkého trůnu. Jejíž krása se nedala popsat a moudrost se nedala koupit.Ta,která měla patřit jen Bohu, ale zapletla se s hříšníkem,který ji vtáhl do jiného světa,světa lidí,lásky,sexu a jiných lidských neřestí...City,které měly být smázány byly rozežhnuty. Začala cítit lidské trápení a úzkost a nemohla se na to dívat.. Prosila Boha na kolenou a plakala... Bůh za její neposlušnost a troufalost ji potrestal...Syna nechal v nebi a otce potrestal zapoměním na které později zešílel a spáchal sebevraždu.

Matka ti předala svou moc a tím zemřela.

Ty,který si měl být archanděl Boha jsi těď tajná zbraň Satana, jsi jeho zabiják a vyjednavač. Obelhal si spousty lidí a mnohé si zabil.Jsi má krvelačná bestie s tváří anděla a perleťovými křídly,která touží po šarlatovém proudu. Ten,který mstí svou krev krví. Rozpárává ovečky  páně jakoby byly nadýchané oblačky z kterých když roztrhá prší.Tvou lidskost zastínila zášť,smutek a vztek.Tvá nenávist tě oslnila.

Mé vykoupení je i tvé. Těď jsi má tajná zbraň s kterou půjdu proti anarchii,bezpráví a lidské aroganci jenž je vedena shůry.. Svět se v prdel obrací a lidská hloupost nemá mezí. Jsem jen já a ty jenž probudil v sobě víc než chtěl..

Než zaplatím tu vysokou daň.... zůstaň po mém boku a bij se za naši lásku,kterou jsme v sobě probudili.


2 názory

Ja by som zmenil kategóriu. Podľa mňa je zavádzajúce nazvať toto dielo poviedkou. Skôr je to prozaická miniatúra.

Lakrov
07. 07. 2011
Dát tip
Zpočátku text působí tak, že by mohl být předmluvou k nějakému sci-fi nebo spíš fantasy. Poslední tři řádky jsou pak jakýmsi burcujícím vyhlášením "manifestu". Uvedením jmen Bůh a ďábel v jednom textovém útvaru popudíš část čtenářů; na to je třeba se připravit. Jinou skupinu čtenářů tím naopak oslovíš. Teď je jen potřeba přijít na to, jak sem přilákat ty pravé... P.S. Za interpunkčmími znaménky (tečka, čárka, vykřičník...) se VŽDY píše mezera.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru