Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora Fabet Anal

11. 07. 2011
2
3
1126
Autor
slovoma

2. místo 14 kola soutěže "Slovo má"

Tenhleten úvodník, jak jsem to pochopil já, by měl sloužit k tomu, aby se náhodně přišedší nestal okamžitě odšedším.Pokud na to nahlédnu takhle, měl by dokonce náhodně přišedšího přimět k tomu, aby se ponořil. Očuchal, probádal a oblíbil si. Nebo aspoň nezatratil. Zalogoval se. Zalogoval a něco vložil. Například komentář. Spousty pokud možno pozitivních komentářů. Nebo dílo. Spousty pokud možno kvalitníchděl.

Tak tedy, pokud toto, náhodný přišedší, čteš, věz, že Písmák je idylickým místem střetávání lidí s vážným zájmem o litreraturu a kultivaci mezilidských vztahů. Všichni se tu máme rádi a fandíme si, umíme ocenit literární perlu stejně jako naprostý škvár. Prostě idyla.

Teď se hezky zaloguj a začni tu s námi žít. Dokud ti první kritik něco nepohaní nebo tě neurazí, budeš mi možná i věřit. Pak přijde logicky fáze deziluzí, zklamání a možná i prvního zrušení účtu. Nebo alternick. Přísaha, že Písmák už nikdy. A život bez Písmáka.

Většina autorů to ovšem nevydrží. Vrátí se a nějakým způsobem se s poměry zde smíří. Protože Písmák, přestože občas vypadá jako zoufalec v posledním tažení, i po těch čtrnácti letech od svého spuštění vykazuje jednu vlastnost, která není u internetových projektů v jeho věku obvyklá.

Žije.


3 názory

slovoma
12. 07. 2011
Dát tip
překlepy večer opravím - díky

Oldjerry
12. 07. 2011
Dát tip
Ale o to tu jde : BÝT NAD VĚCÍ... Ty zbytečné překlepy v chvatu napsané eseji skutečně trochu ruší, ale s obsahem souhlasím a jen rozvedu, že ač jsem po dobu těch šesti let zkoušel i jiné rádoby sesterské literární weby, vždy jsem se rád vracel sem. Protože jak píše Anal : tady to žije

Fairiella
11. 07. 2011
Dát tip
Aby po přečtení tohohle úvodníku jeho čtenáři neodešli, tak by si měl autor ty překlepy ("odšedší" -> "odešedší"; "kvalitníchděl" -> "kvalitních děl";"litreraturu" -> "literaturu"). Taky mi připadá, že se snaží být za každou cenu nad věcí a vtipný... ale líbí se mi závěr. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru