Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pět stvořilo svět

05. 08. 2011
3
3
572
Autor
Michelle *_*

"Koncept" vzniknul asi v jedenácti letech :D Prodělal značné úpravy a toto je finální verze. Původní verze desetiletý holky byla trochu jiná; zrnko, které se nakonec proměnilo v ženu, toužilo po bohatství a zrno proměněné v muže toužilo po klidu. To mi přišlo spíš vtipný :D

Když tu nebylo ještě ani nebe, ani moře, ani zem, ani život, když tu bylo všude kolem jen jedno velké vzduchoprázdno, zrodilo se z ničeho nic pět zrnek prachu. Jedno toužilo po lásce a odpuštění, druhé po trestu a spravedlnosti, třetí po kráse a radosti, čtvrté po chytrosti a odvaze, a páté toužilo být něco, co je silnější než všechna ostatní zrnka. 
Zrnka si tedy rozdělila části světa. První zrnko toužící po všemocné lásce si vzalo Nebe. Druhé, které žádalo spravedlivé zacházení a trest každému, kdo ho zasluhuje, si vzalo Peklo. Třetí, které prahlo po dokonalosti, kráse a veselí, se proměnilo v ženu, a čtvrté, které chtělo vyzdvihnout chytrost a zvítězit nad vším svou odvahou, se proměnilo v muže. A páté se rozštěpilo na několik malých kousíčků, ze kterých se stala lidská touha. Až dodnes se před ostatními zrnky vytahuje, že je silnější, než cokoliv jiného.


3 názory

Lakrov
09. 08. 2011
Dát tip
Připomíná mi to slibně rozehraný úvod, předmluvu k čemusi; k pohádkám nebo spíš k bajkám... Dobré je to, teď ještě vymyslet, co s tím, protože samo o sobě to neobstojí (leda že by to někde pronesl kdosi slavný).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru