Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Závažná a naprosto srozumitlená leč gramaticky nekorektní variace na omleté téma pro V.

Výběr: Jinovata
18. 08. 2011
18
11
1381
Autor
irem

nerozumíš
když říkám že přese všechny výčitky
to nejsou slzy pro tebe
a všechen můj stesk patří horám
snu o prameni
který ještě nevyvřel

 

Aby v tom bylo jasno, V. je můj metrový kamarád. Není malý - poznali jsme se v metru. Každý den, kdy na sebe nezapomeneme, spolu jezdíme od přestupu k přestupu. Pamatuju se, že tenkrát mi chtěl vyprávět o technikách bezpečných střetů ve výšce 60 cm nad kolejemi. Bohužel se ten den rozhodl jet do práce na rotopedu a uvízl v koloně rozezlených čajníků chystajících se na všeobecnou stávku za zvýšení kvót na bergamot.
Zjistilo se totiž, že nic nepomáhá na vrásky tolik jako pořádně přischlý výluh z bergamotových silic. Je paradoxem doby, napsal mi V. o něco později, že ke stávce se připojili hlavně čajníci, zatímco konvice dál lenivě postávaly u plotny a z povinnosti sem tam někoho nedbale opařily nedbajíce ani v nejmenším na nezcelené šrámy v glazuře, smaltu a jiných tajemných materiálech, do kterých se s takovou oblibou halí.
Taktně se vyhýbám otázce, zda take stávkoval za zlepšení estetických práv nádobí a vím, že tohle tabu bude to poslední co nás s V. bude spojovat až změní jízdní řád.


11 názorů

Honzyk
19. 08. 2011
Dát tip
*

Helen
19. 08. 2011
Dát tip
viz nes

jH
18. 08. 2011
Dát tip
Silenejsurrealistickej rock n roool

Morasten
18. 08. 2011
Dát tip
surrealismus :D

Jinovata
18. 08. 2011
Dát tip
Nevyvřelý pramen by si zasloužil lépe použít, stesk patřící horám rozvinout a recese, ta nepotřebuje nikdy nic moc upravovat, aby bavila. Celek je halt na s prominutím splácanina, ale za odvahu komunikovat u své básně skrze ironii výběr. Bezhlavost je něčím, čeho je málokterý místní autor schopen - chce to hodně sebevědomí něco takhle splácat. Autor si při tom osahá sám sebe. Naučí se nedržet se zuby nehty každého dobrého nápadu ve strachu, aby ho nepokazil něčím hloupým. Tvorba je víc než nápad, jakoby autor dokazoval sám sobě.

Petrusha
18. 08. 2011
Dát tip
:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru