Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Princezna Alya

30. 08. 2011
2
9
339
Autor
Meheš

Na dobrou noc Takové a podobné budu vypravovat, až budu moudrý dědeček se stříbrnými vlasy...

        Povidám, povidám pohádku jenom hodným dětem...

        Jakoupak chcete? Tu z té hluboké kapsy? Inu dobrá. Povím Vám tedy pohádku o princezně Alyi.

        Před mnoha a mnoha lety bylo jedno království, kde vládl Senir Veliký. Tuze zvelebil svou říši a rozšířil ji do všech světových stran. V této zemi teklo sto osm řek. Kraj oplýval rybami a raky. K nebesům se tyčilo sto osm hor, z kterých byl výhled, panečku, to se ani nedá povědět. Nu a tento král měl syna jménem Menir. Jak už to tak bývá dospěl do věku, kdy bylo potřeba hledat mu nevěstu. Král vyslal posly s dary do všech krajin, co se jich jen na mapu vešlo. Dal jim úkol: najděte a přiveďte mi tu nejkrásnější a nejmoudřejší dívku pod sluncem. A tak se i stalo.

       Spanilá dívka přijela na bílém koni s doprovodem z Království radosti. Král princeznu vřele uvítal. Princ si zakrátko získal její srdce. Za týden již byla svatba, jakou svět neviděl. Všude zněla nádherná hudba, linula se překrásná vůně, světla paláce i města zářila celou noc. Pilo se a hodovalo, co lidské hrdlo žádalo, bylo k mání. Neustále se tancovalo, slavilo a děti hrály hry. Každý připíjel na zdraví princi a princezně. Abych nezapomněl. Víte jak se ta spanilá dívka jmenovala? Alya. A protože se nikdy nemračila, říkali jí Alya plná radosti. Měla tuze dlouhé hnědé vlasy a nosila je rozpuštěné. Zelenkavé šaty z brokátu protkané třpytkami. Její úsměv byl podobný měsíci a oči hluboké jako samotné moře.

        Po svatbě princezna se svým chotěm navštívila všechny kouty země. Každý ji chtěl vidět. Její kráse se totiž široko daleko nikdo nevyrovnal. A kde všude byla, si povíme příště.


9 názorů

Meheš
30. 08. 2011
Dát tip
To děkuju. Mě by zajímalo, jestli by jim to šmakovalo.

Meheš
30. 08. 2011
Dát tip
Jo jo, přesně tak. Zamračení lidi jsou hodně zmatení a už vůbec ne sexy... Poučení: Dobré činy vedou ke štěstí.

Honzyk
30. 08. 2011
Dát tip
..asi ze se nemame mracit, i kdyz nejsme princeznove..))

:-D prej lajnicka koksu... no tak se ukaz alyo

Honzyk
30. 08. 2011
Dát tip
...omamny jak lajnicka koksu: druhou si dame priste:D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru