Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šťastná budoucnost 1

31. 08. 2011
1
2
458
Autor
Architekt

 

Šťastná budoucnost

1.

Dnes je 27. 5. 2035 hlasí se Vám váš stálý příděl informací. Metropolitní zpravodajství.

 

Z domova: Dnes byl definitivně schváleno Evropským sněmem připojení okresů Kladno, Benešov a Příbram, Praha – Východ a Praha – Západ k celku bývalého hlavního města Prahy. Pražská metropolitní oblast s více jak 2 miliony obyvatel se tak stává 6 největším městem v EK. Rozsáhlé rozšíření zastihlo také Brněnsko a i přes nepříznivé demografické trendy i Ostravskou aglomeraci....

 

Dyť je to stejně fuk. Projde mi hlavou a pomalu dojídám svůj oběd. Do zpravodajství ve 14 je času dost. Dojím poslední sousto a pomalým krokem se vracím zpět do studia.

 

Bezpečnost: Na hraniční zeď bráníci přisunu migrantů a teroristů nedaleko maďarského města Szeged byl z noci na dnešek spáchán bombový útok, na straně Evropských pohraničníků ani Evropských bezpečnostních sil nejsou hlášeny žádné ztráty. Jako odveta za tento teroristický čin, bylo na slum rozkládající se v blízkosti zdi vystřeleno několik tříštivých granátů. Evropský sněm je znepokojen narůstajícím počtem útoků. Vyzývá sousední státy, především pak Rumunsko, Bělorusko a Ukrajinu, aby řádně zakročili proti skupinám, které páchají nepřátelskou činnost. . Italští poslanci sněmu žádají také zakročení proti Řecku, které podle nich podporuje bombové útoky na Evropskou koalici a především na Italská území.

Otočím se na obrovskou obrazovku, která je na domě přes ulici, vidím obrovskou hlavu. která předčítá zprávy s takovým podivným obličejem bez výrazu, který mají stejný snad všichni zprávaři. Je to divný, takhle se dívat sám na sebe....

 

Hlavní město Londýn: Počet potvrzených obětí bombového útoku z minulé středy na náměstí Piccadilly Circus je prozatím 150. Některé odhady však tvrdí, že obětí může být až dvojnásobně víc. Záchranáři se stálé snaží najít přeživší v troskách budov.....

 

 

Měl bych se někde zašít a dát si kafe do práce se mi moc nechce. Rozhlížím se po kavárně, moji oblíbenou na Andělu zničili minulý čtvrtek, tlaková vlna rozbila část oken dokonce i u nás.  Najednou mi na mobil cinkne mail. „Okamžitě přijď!“ A je po kafi. Tak co to zas bude teroristický útok, další utečenci na hranicích nebo našli ohromnou pěstírnu konopí v domově důchodců?

Jdu svižně do studia a čekám ze které strany se ozve typická věta šefa „Kde zas jsi?!“

"Kde zas jsi?" Ozve se roztřesený hlas za mnou

"Tady?" Odpovídám 

"Tohle....tohle si přečti..." Třesoucí se rukou mi předává papír a několik kolegu z informačního oddělení mě obestoupí.

Konopí? Exemplární poprava? Nebo snad někdo z papalášů byl nachytánej s milenkou? Ne vlastně, takový zprávy se nesmí dostat ven.

Nechápavě se okolo sebe rozhlédnu a začnu znuděně číst.

Prezident Evropské koalice Smith a poslanci evropského sněmu dnes ve 12:35 schválili, odvetná opatření proti teroristům a protievropským živlům. Byla schválena opatření proti Rumunsku Ukrajině, Bělorusku, Řecku, Turecku a Alžirsku. Dále bylo také schváleno, že všichni občané těchto zemí, jsou povini se hlasit na nejbližší policejní stanici.

Tuto zpravu zveřejnit až po projevu prezidenta ve 13:00!!!

V redakci je ticho, které jsem předtím nevnímal. Přeruší ho až zprávařka Lenka.

"Myslíte, že to znamená..."

Šef pokývne hlavou.  "Teď jen musíme čekat ...  "


2 názory

Aroganc
01. 09. 2011
Dát tip
Je to zajímavé téma, trochu bych si pohrál se zpracováním.. Docela by mě zajímalo, jak to bude pokračovat

Meheš
31. 08. 2011
Dát tip
Proti Muslimům se musí bojovat! A radši moc nečekat...viz appeasement. Autor má rád zřejmě ironii. Podobný témata mohou být velmi brzy aktuální

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru