Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přebersito!

20. 12. 2001
1
0
640
Autor
Moscoritmus

Tadle povídka je prolog sám o sobě?

Bude mi 19 a přesně před rokem se stohle stalo.

Jsem el. který nechtel být elektrikařem ani ničím jiným ale dělal jsem to co chtěla máma a muj bratr ktery nahradil otce.Který se odstě hoval za lepším životem.

 Byl jsem skoro normalni kluk který chodil na učnák balyl holky a doma kradl penize do HOSPODY protože od jinud nic jinyho nesehnal.Spočátku to bylo asi fajn protože škola me trochu bavila tak jsem tam alespoň chodil občas prišel dopis že z nečeho propádám nebo neco podobního.Ale to bylo ještě podle mě v šechno v pořádku věděl jsem že stejně tudle školu musim jen odchodit protože takovou práci nikdy dělat nebudu.Místo abych se učil jsem žral lisohlavky a jezdil hrat na bonga a kytaru s hulený do lesa na skály pěkný časy.

  Jednou přijel jeden můj \"kamarád\" do města kde mě potkal měl u sebe tašku plnou různejch cigeret Malboro a tak tvrdil že to dovezl jeho kamarád z Polska , nejsem blbej dělal jsem že mu to žeru a nabidl jsem se že mu je u mě ve škole prodám ty \"retka měly český kolky\"takže jsem věděl že něco vykradly vlastně to věděl uplně každej.

   Asi o 5 měsiců později v útery večer když jsem přijel ze školy v naší ulici jezdilo policejní auto kamoš na něj pořvaval v opilosti jim to bylo asi jedno přišel jsem dom.Mati mi udelala jidlo a ¨šla se koukat na bednu chvily jsem jedl a pak někdo zazvonil šel jsem otevřit stal tam policisti a ptal se na pana.......

Řekl jsem že to jsem já a on řekl že pujdu snima a že uš vím určite proč.neveděl jsem ty loupačky byly asi před pul rokem tak mě to pořát nedocházelo.Odvezli me na okresni mesto myslel jsem pořát na  to co po mě můžou chtít když jsme tam přijely vyděl jsem tam sedět kluka co mi prodal retka všude na tý cajtarně bylo ticho jen on ve svých 19 brečel bylo mi divně .Tušil jsem něco zlýho.

 Posadily me do místnosti kde byl psací stůl a dve židle na stole stal hnědej psací stroj.Potom přišly dva vyšetřovatele pozdravil jsem ale odpoveď  žádná .Mladší si sedl za stul a začal psát když dopsal zničeho nic na me začal ten starší řvát že všechno vědí o těch loupačkách a co jim k tomu řeknu.Spočatku jsem dělal hloupiho ale když  me zbýral ze země po ráně do hlavy řekl jsem co jsem věděl jak jsem prodal ty retka a že jsem jen slyšel o tom co dělaly ty dva .Ale oni na to že jsem ještě neřekl všechno.Pak jsem se dozveděl že jsem tam byl snima u každý tý loupačky a že se přiznam i kdybych nechtěl a dal mi facku spadl jsem i s židlí na druhou stranu začala mi tíct krev z nosu a obočí.A potom odešel ten druhej přišel od stolu a začal že je občas ten druhej nervní a že bych se měl přiznat.Klasická policejní metoda dobrej a zlej,byl jsem s ticha a stoupala ve mě agrese která se mysila s bez mocností kdyz se vratil ten druhej na nej kyvl že nic .

Přišel ke mě a zeptal se jestli to řeknu řekl jsem\"přísahám že nic o tom nevim nechte me bejt\"Dal mi pestí a sebral židly byl jsem s toho naprášky nekouřil jsem a mel jsem už docela žízeň

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dopisu to jindy

 

 

 


Vole
20. 12. 2001
Dát tip
kzhjqmquaaahpwasshea'aataes tip ,asi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru