Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VÁNOČNÍ BALADA

24. 12. 2001
0
0
535
Autor
Lu

Teplo a záře svic,

slavnostní háv večera štědrého,

probírám štůsek pohlednic,

trpké mi vizitky života šťastného.

 

Žebračka před branou království lásky

pokleká v závějích sněhu,

smutek jí vykreslil kol očí vrásky,

ani dnes nepozná něhu?!.

 

Zhořely dávno knoty svic,

kdo víte,jak samota bolí,

vězte-dnes bolí o to víc

                            dnes nejvíc. 


Lu
27. 12. 2001
Dát tip
Všichni máte pravdu. Hlavně Madrigold, protože ta poezie je pro mě způsob jak se z té depky dostat. A musím říct, že je to účinnější léčba než nějaký prášky nebo odborný sezení. Zkrátka jen všechno,co se mi prožene hlavou hodím na papír a .... ono z toho skoro vždycky vyleze něco takovýho (samoléčba vlastní depky), ale už jsem přišla na to čím to je - Když jsem v pohodě trávím čas užitečněji.:-)))

Gastarbajtr
24. 12. 2001
Dát tip
no, balada....budiž.....je to takový temný....

Marigold
24. 12. 2001
Dát tip
Hmmm....standardní depka. Vypadá to spíš jako kategorie "samoléčba"(Olda by jí měl myslím zavést...) než "lyrické veršované". Tak jsem produkoval tento žánr, ale pak jsem tak nějak zjistil, že nemá moc cenu vo tom psát a jen tak se v tý depce ráchat a že vono nakonec to neni dobrý k ničemu, jenom k poezii tohohle ražení. Takže jsem se na to vykašlal:-)... No, možná jsi ještě mohla trošku sladit tu rytmiku. ŽIJ BLAZE tomáš PS: Mimochodem - je takovej jeden borec, co nás miluje všechny a moooc. Dneska má narozeniny :)*!

JTi
24. 12. 2001
Dát tip
Básnička je pěkná, každopádně (a kupodivu) vánoční. Znám ty myšlenky, jen už se s nima nekamarádím, neboť klamou. Něha je něco, co máme každý v sobě a musíme ji rozdávat světu. A čím víc rozdáme, tím víc máme. Deprese není podle mě nic jiného než špatný pohled na věc. Deprese je takový demagog s dobrými argumenty, které ale klamou. Je snadné jim uvěřit, a tím spíš, když člověka napadnou o Vánocích... No ale básnička je pěkná...

mistr
24. 12. 2001
Dát tip
To co jsem chtěl říct už tady řekl Marigold. Já Ti jen držím palce ať už nemáš inspiraci k podobným dílům. Kdysi jsem jich taky pár takových napsal. Tak ŠŤASTNÉ A HLAVNĚ VESELÉ!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru