Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Súťažné dielo č. 1, 15 kolo. súťaže

30. 09. 2011
1
3
718
Autor
T.K.

 

Slunečnice




Květ slunečnic zvadl jak sen,
kdo spočte slunci každý krok:
dychtí vypít paprsky stěn,
kam jdou poutníci napřesrok

Kde mládí svou touhou tolik strádá
a bledé panny pokrývá sníh,
opustí hroby, každá žádá
jako má květina vyjít z nich



3 názory

BigBivoj
06. 10. 2011
Dát tip
Tak v tomto s tebou nelze jinak než souhlasit, věřím, že autor v skrytu jistě zuří, že toto dílko zůstává bez tipu a protože mám dnes rozdávačnou náladu, tam ten tipík vlepím, ne ze soucitu podotýkám.

heartrate
06. 10. 2011
Dát tip
má jako moje, tomu rozumím :) tohle dílo se hezky rýmuje, a i když má hodně zvláštní rytmus - občas jamb, občas trochej a do toho trocha daktylu - tak mi zní docela dobře co se týče obsahu, dost se vzdálilo od originálu, zejména v první sloce: kdyby si člověk nepřečetl název, ani by nebylo zřejmé, že to má být báseň o Slunečnici, která něco hledá (a slunečnicím se hledá obtížně, protože se nemůžou nikam rozběhnout, ony se můžou jen otáčet a dívat do dálky, víte) mohla bych být ještě protivná a rozpucovávat to dílo ve smyslu, že jsem ještě neviděla květinu, která by chtěla vyjít z hrobu, atd, ale k čemu by to bylo, leda k naštvání není to špatná báseň, kdyby takovou publikoval tady na písmáku někdo dostatečně populární, myslím, že by mohl obdržet kopici tipů a pochvalných kritik, a tady zatím nemá ani tip.. víte, já dost často tipy dorovnávám, když se mi jich někde zdá nespravedlivě málo apod, a tak se sem možná ještě vrátím s tipem

BigBivoj
04. 10. 2011
Dát tip
ten závěr je trochu nejasný jak má... nebo jako má?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru