Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ztráta

14. 10. 2011
0
2
197
Autor
Smithy

26. září 2010


Samota
Bylo nedělní ráno a já se jako vždycky probudil o půl osmé. Šel jsem se nasnídat - vše bylo jako ostatní dny. Sestra stále otravovala mamku, že chce jet do města. Mamka jí to nakonec slíbila, ale že pojedou až po obědě. Hned po snídani se pro mne stavili kamarádi, abych šel ven. Šel jsem. Venku jsme si povídali o různých věcech, až jsme se dostali ke smrti a začali si z ní dělat srandu. Bylo již dvanáct hodin pryč a proto jsem se šel domů naobědvat. Co bylo ten den k obědu si pamatuji ještě dnes - Bylo kuře na paprice. Mamka hned po obědě jela se sestrou do města a já si sedl k počítači a šel na Facebook. Chatoval jsem s kamarády a smál se. Bylo něco málo po čtvrté hodině, když se mamka (se sestrou) vrátila domů celá uplakaná. Zeptal jsem se co se stalo a ona mi řekla, že zemřel děda. V tuhle chvíli jsem si ještě neuvědomil, že ho již nikdy neuvidím. Chvilku po sedmé hodině jela mamka říct babičce o dědově smrti - umřel sám na chatě a babička byla na operaci s ledvinovými kameny, proto s ním nejela a zůstala doma. Byl jsem doma celou noc sám (mamka zůstala u babičky) a už jsem si to začal uvědomovat. Nemohl jsem dlouho usnout, jak mi slzy tekly proudem, jako Niagarské vodopády.

 27. září 2010

Další den ráno jsem už nebrečel. Brečel jsem pouze v noci, když jsem si lehl do postele - ani nevím proč zrovna v tuhle dobu. Ve škole jsme měli ředitelské volno. Bylo strašné se dívat na lidi, které mám rád, jak pláčou.

 5. října 2010


Bylo úterní ráno - den kdy měl být pohřeb. Radši bych šel do školy než na pohřeb. Již od rána jsem v duchu počítal, abych se uklidnil. Jeli jsme vyzvednout babičku - celou cestu jsem se díval z okénka, abych neviděl jak babička brečí a já nezačal taky a tím to ještě zhoršil. Když jsme dorazili před krematorium, museli jsme ještě čekat na tetu. Když jsme si sedli, ptala se mě sestřenice, jestli budu brečet. Řekl jsem že ne a zeptal jsem se jí na to samé. Odpověděla, že také nebude, že brečela celou neděli. Když začala hrát hudba začal jsem počítat rychleji, abych se uklidnil. Když ta paní začala mluvit o dědovi, tak už mi žádné počítání nepomohlo a rozbrečel jsem se - bratranec brečel již, když dorazil. Sestřenice se rozbrečela taky a nakonec naše slova, že nebudeme brečet nevyšla a byli jsme slyšet nejvíce. Snažil jsem se jí utěšovat a usmál se na ni. Usmála se také - byl to hodně smutný pohled, vidět někoho kdo brečí, jak se usmívá. Naklonila se ke mě a řekla, že děda by si nepřál, aby jsme brečeli. Pokusil jsem se o vtip a ona se znovu usmála - tentokrát už to nebylo tak smutné. Když hudba dohrála a ostatní nám projevovali upřímnou soustrast, vůbec jsem nevnímal kdo to je a snažil se uklidnit počítáním. Ještě dnes si pamatuji, že jsem ten den napočítal do 1 348 127.


2 názory

těša
10. 11. 2011
Dát tip
napočítat do milionu je trošku přemrštěný :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru