Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora - Adrianne

03. 11. 2011
0
2
760
Autor
slovoma

Soutěžní dílo, které se umístilo na 4. místě Posledního kola soutěže "Slovo má"

Lidské bytí ve své podstatě je vlastně k pláči. Nejeden z nás už určitě pomyslel na to, že úděl člověka jako takový je vlastně dost neurčitý, ne-li přímo žádný. Marnost nad marnost, vše je pomíjivé a v podstatě nemá smysl. Na co chodit do práce, do školy? Nač se vůbec snažit? Když se nad tímto nezlomným faktem člověk zamyslí, propadnutí v lehký splín či rovnou depresi je téměř nevyhnutelné. Možná právě proto, aby se člověk ve svém nesmyslném žití nezbláznil, se naučil radovat se z maličkostí, i nad nimi plakat, nafouknout je do obřích rozměrů, nebo z nich poskládat jakousi mozaiku. Ale jak to nakonec bude všechno vypadat? Všichni chceme, aby co nejlépe. A tak poctivě zápasíme se všemi neduhy a překážkami, které nám vadí v cestě k tomu, jakými bychom jednou chtěli být. Písmák je myslím živým důkazem toho, jak mnozí z nás se snaží ze sebe odstranit tmu, aby se jaksi „provětlili“. Ale uvažme – když ráno vstaneme, budeme nejdřív vyhánět tmu a pak teprve pustíme do pokoje světlo, nebo prostě roztáhneme žaluzie?

Přeji příjemné brouzdání po Písmáku...


2 názory

slovoma
03. 11. 2011
Dát tip
Hodnocení poroty: Armin Tamzarrian – Přes počáteční nepříliš úspěšnou snahu o filozofování jsme se dobrali k víceméně přečteníhodné druhé polovině. Vaud – čtvrté místo Pomerančová – Úplně nerozumím přirovnání v závěru s vyháněním tmy – asi moje chyba. Pokud by se měl uveřejňovat, nutno odstranit hrubku ve slově živým. Alimra – páté místo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru