Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Válka klepe na dveře, kdo jí první otevře?

04. 11. 2011
0
0
527
Autor
Emonien

Zdál se mi sen, hodně nepříjemný sen. Byl o dni, který může nastat, pokud se nic nezmění. Kam až povede dnešní situace? Můžeme to ještě celé zvládnout a uklidnit? Nebo je naše republika a svět odsouzen k záhubě? Říká se, že ve IV.světové válce po sobě budeme házet kameny. Ta III.totiž bude atomová.

 

Sedím na zápraží a počítám hvězdy. Svět se změnil, lidé se změnili. I ty hvězdy už jsou jiné. Uběhlo tolik let a já se náhle probudila do prázdna. Do prázdna plného nenávisti, zloby a beznaděje.

Je vůbec možné, co se teď děje? Nevěřím zprávám, nevěřím pomluvám, nevěřím ani pohyblivým obrázkům v televizi. Tohle přece není možné!

A přitom si pamatuju mírumilovný svět, kde si lidé pomáhali, znali se a chápali. A teď? Teď na sebe sousedé útočí, kradou, odmítají normálně žít. Už ani nemohou.

A začalo to téměř nenápadně, potyčka v hospodě, která přerostla v likvidační výpravu. A nenávist se začala šířit republikou, pak Evropou a nakonec zachvátila celý svět. Zloba se stala nenávistí, tolerování se změnilo na hlubokou zášť. Vláda se snažila situaci uklidnit, ale ve strachu z názorů světa dělala pravý opak. Lidem vzala i poslední zbytky naděje a jistoty, jejich stát přestal být jejich státem. A oni vyšli do ulic a města se proměnila v hořící pochodně.

Nikdo už nemohl udělat nic. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci a některé státy zachvátilo velké zoufalství. Ve snaze ubránit se proti vlastním lidem sáhly na krajní možnosti a vypustily čisté zlo.

Je 21.století, dnešní zlo už dokáže jen ničit. Města se rozzářila víc než kdy dřív. Už ale ne ohněm nebo jasem nočního života velkoměsta. Města se rozzářila ničivou silou atomu. Třetí světová válka nastala.

Sedím na zbytku ohořelého zápraží a počítám hvězdy. Svět se změnil.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru